واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۷ ارديبهشت ۱۳۹۴ (۱۱:۴ق.ظ)
مديرکل بهبود تغذيه وزارت بهداشت: بيماريهاي قلبي و عروقي مهمترين علت مرگ و مير در کشور است موج - مديرکل دفتر بهبود تغذيه وزارت بهداشت در همايش يک روزه تغذيه و ايمني غذا در دانشگاه علوم پزشکي سبزوار اظهار داشت: مصرف زياد نمک، چربي و قند سه عامل خطر تغذيه است که در کشور ميزان مصرف آنها بيش از مقدار توصيه شده است.
به گزارش خبرگزاري موج، دکتر زهرا عبداللهي بابيان اينکه امروز 30 درصد از بيماريهاي کشور مربوط به سرطانهاست، تصريح کرد: متأسفانه سرطانها، بيماريهاي قلبي و عروقي و سکتههاي مختلف مهمترين بيماريهاي رايج در کشور هستند.
وي بابيان اينکه 88 درصد مردم در کشور الگو صحيح تغذيه را رعايت نميکنند، خاطرنشان کرد: عدم رعايت الگوي صحيح تغذيه منجر به فوت ميشود.
دکتر عبداللهي بابيان اينکه امروز کشور دچار اپيدمي اضافهوزن و چاقي شده است، يادآور شد: متأسفانه از هفت عامل شناساييشده درزمينهٔ مرگومير پنج عامل مربوط به مصرف غذا است که با کنترل آنها ميتوان درصد زيادي از ميزان مرگها در کشور را کاهش داد.
مديرکل بهبود تغذيه وزارت بهداشت بابيان اينکه در الگوي مصرف غذايي صحيح از مصرف قندها، چربيها، روغن و نمک خودداري ميشود، افزود: در اين الگو اين مواد بهصورت روزانه در غذا استفاده نميشود و همواره داراي ميزان مشخصي است.
وي بابيان اينکه مصرف سبزيجات، ميوه، لبنيات و حبوبات همواره در هرم غذايي بايد موردتوجه باشد، ادامه داد: متأسفانه امروز به اين موارد مهم در سبد کالاي خانوادهها کمتر توجه ميشود که اين امر سبب به خطر افتادن سلامت جامعه خواهد شد.
دکتر عبداللهي بابيان اينکه محققان ثابت کردهاند مصرف چربي و نمک ارتباط مستقيمي با بيماريهاي قلبي، عروقي و سرطان و بيماريهاي معده دارد، اضافه کرد: متأسفانه امروز به دليل مصرف بالاي نمک در کشور شاهد افزايش تعداد مبتلايان به بيماري فشارخون در جامعه هستيم.
وي بابيان اينکه بر اساس آمارهاي ارائهشده ميزان مصرف نمک در ايران 3 برابر نرم جهاني است، گفت: بخش زيادي از نمک مصرفي مردم مربوط به خوردن فستفودها، نان و افزودنيهاي مختلف است.
وي در ادامه افزود: متأسفانه 50 درصد از مردم پيش از اينکه غذا را بچشند نمک به آن اضافه ميکنند و بيش از 86 هزار 500 نفر در کشور مبتلا به بيماري فشارخون هستند.
اين مسؤول بابيان اينکه بر اساس آمارهاي وزارت بهداشت بيش از 51 هزار نفر در کشور از بيماري پوکي استخوان رنج ميبرند يادآور شد: سالانه بيش از 12 ميليارد ريال براي درمان پوکي استخوان در کشور هزينه ميشود.
دکتر عبداللهي بابيان اينکه مصرف شير و لبنيات از افزايش ميزان پوکي استخوان در افراد جلوگيري ميکند ادامه داد: متأسفانه امروز ميزان مصرف شکلات و شيريني در سطح جامعه نيز افزايشيافته و ما شاهد افزايش بيماري چاقي در سنين زير 5 سال در کشور هستيم.
مديرکل بهبود تغذيه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکي بابيان اينکه کاهش ميزان چربيها در سبد کالاي خانواده سبب افزايش سلامت افراد ميشود، يادآور شد: يکي از برنامههايي که وزارت بهداشت و درمان امسال پيگيري ميکند مسئله حذف توليد روغن جامد و نيمه جامد در کشور است که داراي ميزان زيادي چربي اشباعشده هستند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 49]