واضح آرشیو وب فارسی:فارس: فارس گزارش میدهد
برگزاری توریسم کشاورزی در استان زنجان / سیر طارم در مسیر معرفی و عرضه در مزرعه
شهرستان طارم به عنوان قطب کشاورزی استان زنجان مطرح بوده اما بازاریابی برخی محصولات همچون سیر در آن با مشکلاتی مواجه است.
![خبرگزاری فارس: برگزاری توریسم کشاورزی در استان زنجان / سیر طارم در مسیر معرفی و عرضه در مزرعه خبرگزاری فارس: برگزاری توریسم کشاورزی در استان زنجان / سیر طارم در مسیر معرفی و عرضه در مزرعه](http://media.farsnews.com/media/Uploaded/Files/Images/1394/02/02/13940202000003_PhotoA.jpg)
به گزارش خبرگزاری فارس از زنجان، تولید انواع محصولات کشاورزی و داشتن محصولات شاخصی همچون سیر و زیتون این شهرستان را به مهمترین شهرستان استان در بخش کشاورزی تبدیل کرده است. سیر به عنوان یکی از محصولات مهم تولیدی شهرستان طارم مطرح است. به گفته مسئولان سالانه به صورت تقریبی بین 80 تا 100 هزار تن محصول سیر در این شهرستان تولید میشود و به دلیل کیفیت و کمیت قابل توجه تولید این محصول، شهرستان طارم تبدیل به ایستگاه محصول "سیر" خاورمیانه شده است. در کنار دیگر ظرفیتهای کشاورزی طارم سیرکاران این شهرستان مطالباتی را از مسئولان دارند. در سال گذشته مشکلاتی در فروش محصول سیر بر بهرهبرداران محصول سیر ایجاد شد و 25 درصد تولیدات در مزرعه ماند. حال چیزی به برداشت و عرضه محصول سیر به بازار نمانده و انتظارات بهرهبرداران از تنظیم بازار این محصول و همچنین توسعه صادرات آن مجددا بالا رفته است.
![](http://media.farsnews.com/media/Uploaded/Files/Images/1393/11/17/13931117000389_PhotoA.jpg)
* 25 درصد محصول تولیدی در مزرعه باقی ماند رئیس شورای بخش مرکزی شهرستان طارم در زمینه وضعیت تولید سیر و میزان فروش آن به فارس، گفت: کشاورزان طارمی در هر سال کارهای کاشت، داشت و برداشت را انجام میدهند اما همواره مشکل بازار برای بهرهبرداران وجود دارد. محمدعلی رحمانیهزاررود اظهار داشت: در مدت کوتاهی که برای عرضه سیر به بازار مانده کشاورزان در دلهره از وضعیت فروش محصولات خود هستند. انتظار کشاورزان از مسئولان کمک به تنظیم بازار و توسعه صادرات محصول سیر است. رحمانی هزاررود تاکید کرد: امید داریم با همت مسئولان مشکلات موجود در حوزه صادرات و فروش محصولات برداشته شود. وی با بیان اینکه کشاورزی شهرستان طارم یک ظرفیت مهم اقتصادی برای استان است، افزود: سیرکاران طارمی این منطقه را تبدیل به ایستگاه سیر خاورمیانه کردهاند. این ظرفیت نباید مورد بیاعتنایی باشد و باید برای توسعه و استفاده بهینه از این ظرفیت اهتمام جدی صورت گیرد. رئیس شورای بخش مرکزی شهرستان طارم در ادامه سخنان خود با بیان اینکه برای سال جاری تولید 80 هزار تن محصول سیر پیشبینی شده است، افزود: این میزان در سال گذشته 100 هزار تن بود اما در سال جاری کاهش داشته است. دلیل کاهش نیز عدم وجود بازار مناسب برای فروش محصولات تولیدی است. وی یادآور شد: در سال گذشته میزان تولید خوبی در مزارع وجود داشت اما به دلیل ضعف در فروش محصولات 25 درصد محصول تولیدی در مزرعه باقی ماند. رحمانی هزار رود تاکید کرد: این ترس در بین کشاورزان ایجاد شده با افزایش میزان تولید محصول بیشتری در مزرعه باقی بماند. اگر در سال جاری نیز میزان فروش محصولات کاهش یابد در سال بعد نیز میزان تولید روند کاهشی را خواهد داشت. این مسئول به توسعه صادرات به خارج از کشور اشاره کرد و اظهار داشت: یک اقدام مهم برای فروش محصولات صادرات آن است. از مسئولان این انتظار میرود در حوزه صادرات محصول سیر به کشاورزان یاری دهند. بازگشایی مرز آستارا برای صادرات محصول سیر می تواند موثر باشد. وی خاطر نشان کرد: در سال گذشته وضعیت محصول سیر در قیمت گذاری و فروش وضعیت بسیار نامناسبی بود. در سال گذشته قیمت سیر طارم 300 تا 500 تومان بود. این درحالی است که قیمت سیر آذرشهر تبریز 2 هزار و 700 تومان بود.
![](http://media.farsnews.com/media/Uploaded/Files/Images/1393/11/17/13931117000396_PhotoA.jpg)
*تولید 80 هزار تن سیر در شهرستان طارم مدیر تنظیم بازار محصولات کشاورزی سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان نیز در این خصوص به فارس، گفت: در سال جاری شرایط بازار محصول سیر متفاوت خواهد بود و برنامههای لازم برای بهبود وضعت وجود دارد. یکی از مشکلات موجود در بخش کشاورزی منطقه عدم رعایت الگوی کشت محصول است. محمود نوری ادامه داد: متاسفانه کشاورزان همواره روشهای سنتی معمول گذشته را در پیش میگیرند و به توصیه کارشناسان توجه لازم را نمیکنند. در سال جاری 80 هزار تن پیشبینی تولید سیر طارم است. ساماندهی عرضه محصولات کشاورزی طارم به ویژه سیر برای سال جاری مورد تاکید قرار دارد. این مسئول با بیان اینکه با همکاری سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اقدام به برنامهریزی برای برگزاری برنامه توریسم کشاورزی شده است، افزود: طرح و برنامه توریسم کشاورزی موجب خواهد شد محصولات کشاورزی طارم و استان معرفی و شناخته شود. وی گفت: در کنار معرفی محصولات به مردم استان و خارج از استان نسبت به فروش و بازاریابی آن نیز اقدام میشود. در حال حاضر تفاهم نامه بین سازمان جهاد کشاورزی و میراث فرهنگی استان منعقد شده است. این برنامه با هدف حضور همشهریان در مزارع کشاورزی و افزایش آگاهی آنان از محصولات تولیدی استان است. نوری خاطر نشان کرد: قصد داریم برنامه توریسم کشاورزی را همچون جشنواره آش که به یک برنامه ملی تبدیل شده، تبدیل کنیم و دایره بینالمللی آن نیز در برنامه قرار خواهیم داد. در حال حاضر تورهای یک روزه در برنامه گردشگری استان قرار دارد که میتوان با تکیه بر این شرایط گردشگران را بر سر مزارع کشاورزی برده و نسبت به معرفی و فروش آن اقدام کرد. این مسئول یادآور شد: محیط کشاورزی طارم محیطی طبیعی و جذاب برای افراد مختلف است که در کنار تفریح میتوان محصولات کشاورزی را نیز معرفی و به فروش رساند. مسیرهای توافقی برای گردش تعریف خواهد شد و تمرکز بر برپایی نمایشگاه محصولات کشاورزی صورت میگیرد. وی توسعه اطلاع رسانی برای شناخت ظرفیت کشاورزی سیر طارم و دیگر محصولات را مهم ارزیابی کرد و گفت: برای ورود سرمایهگذار و صادرکنندگان برای صادرات محصولات باید اطلاع رسانی مناسبی از ظرفیتها صورت گیرد. باید اشتیاق لازم برای صادرکنندگان به وجود آید تا با ورود به حوزه صادرات محصولات کشاورزی مشکلات فروش محصولات حل شود. انتهای پیام/73007/و40
94/02/07 - 09:47
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 90]