واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۶ ارديبهشت ۱۳۹۴ (۱۳:۱۳ب.ظ)
کاربردي ترين استفاده از سلول هاي بنيادي در ترميم زخم ها و سوختگي هاي قرنيه است موج - در حال حاضر کاربردي ترين استفاده از سلول هاي بنيادي در حوزه چشم پزشکي مربوط به ترميم زخم ها و سوختگي هاي قرنيه به ويژه سوختگي با اسيد است.
به گزارش خبرگزاري موج، دکتر عليرضا لاشئي در آستانه برپايي «بيست و يکمين سمينار چشمپزشکي فارابي» و «سمينار چشمپزشکي ترجماني» که 16 تا 18 ارديبهشت امسال در هتل المپيک برگزار ميشود با اعلام اين خبر افزود: باوجود پيشرفتهاي دانشمندان ايراني در زمينه بهکارگيري سلولهاي بنيادي در درمان بيماريهاي چشم، هنوز بهرهگيري از اين روش بهعنوان يک روش درماني جايگزين کاربردي نشده و کاربرديترين آن در حال حاضر در حوزه قرنيه است.
وي با اشاره به اينکه بهرهگيري از سلولهاي بنيادي در ديگر حوزههاي پزشکي نيز هنوز چندان وارد مراحل قطعي درماننشده است، يادآور شد: در چشمپزشکي اين مسئله پيچيدهتر است؛ زيرا چشم از لايههاي مختلفي با نيازهاي متفاوتي تشکيلشده است و در کل دنيا و ازجمله در ايران بهرهگيري از اين سلولها در حوزه بيماريهاي قرنيه از قدمت بيشتري برخوردار بوده که بهتبع اين مسئله در نتايج موفقيتآميز درمان نيز بيشتر مشاهده ميشود.
دکتر لاشئي ادامه داد: در حال حاضر استفاده از سلولهاي بنيادي در درمان ناهنجاريهاي شبکيه به دليل پيچيده بودن سيستم عصبي آنکه از مغز هم پيچيدهتر است، روي نمونههاي حيواني و انساني در حال آزمايش و بررسي بوده تا مرحلهاي که بتوان از آن بهعنوان يک روش درماني استاندارد استفاده کرد، فاصله وجود دارد.
وي تصريح کرد: سادهترين راه بهرهگيري از سلولهاي بنيادي در درمان مشکلات قرنيه، استفاده از سلولهاي چشم ديگر خود فرد است که در مواقعي که شخص دچار سوختگي دوطرفه باشد، ميتوان سلولها را از منابع ديگري بهجز خود وي تهيه کرد.
دبير علمي سمينار چشمپزشکي ترجماني با اشاره به اينکه پژوهشکده بينايي فارابي و بيمارستان فارابي از حدود 3 سال پيش تاکنون فعاليتهايي را در زمينه کاربرد سلولهاي بنيادي در درمان مشکلات قرنيه و شبکيه آغاز کردهاند، گفت: اخيراً از سلول بنيادي " پالپ دندان " در درمان بيماريهاي شبکيه استفادهشده که دستاوردهاي مثبتي را نيز به همراه داشته است.
وي خاطرنشان ساخت: هماينک همکاري ميان بيمارستان فارابي و موسسه رويان در زمينه کشت سلولهاي رنگدانه دار در شبکيه در حال شکلگيري است.
به گفته دکتر لاشئي، همهساله همزمان با سمينار فارابي، سمينار کاربرد سلولهاي بنيادي در چشمپزشکي و ساير بيماريها برگزار ميشود که در آن مباحث مربوط به علوم پايه و سلولهاي بنيادي، فيزيک و ژنتيک و پروتئوميکس در چشمپزشکي ارائه ميشود.
وي ادامه داد: مجموعه علوم فوق بانام جديد چشمپزشکي ترجماني برگردانشده است که در سمينارهاي چشمپزشکي ترجماني، دستاوردهاي دانشمندان در اين حوزه عرضه و کاربردهاي عملي آن در علوم باليني چشمپزشکي معرفي ميشود.
دکتر لاشئي افزود: در اين سمينار استادان ژنتيک، ژندرماني، پرومئوتيکس، فيزيک، اپتيک چشم و ... حضور دارند که اين امر نشان ميدهد ارتباط جدي ميان علوم باليني و پايه در حال شکلگيري است.
وي يادآور شد: بيست و يکمين سمينار سالانه فارابي باهدف ارائه آخرين دستاوردهاي حوزه چشمپزشکي 16 تا 18 ارديبهشتماه امسال در هتل المپيک تهران برگزار ميشود.
در اين سمينار سمپوزيومها و کارگاههايي برگزار ميشود که مهمترين مباحث پانلها شامل شبکيه، تروما و اورژانس در چشم، انستزي (بيهوشي) در چشمپزشکي، قرنيه، اپتومتري، انکولوژي، گلاکوما (آب سياه)، استرابيسم (انحراف چشم)، اربيت (کاسه چشم)- اکولوپلاستيک و مجراي اشکي است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 72]