تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 17 مرداد 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هر كس در روز جمعه ناخن‏هايش را كوتاه كند، عمر و مالش زياد مى‏شود.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

آراد برندینگ

سایبان ماشین

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

خرید یخچال خارجی

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

ثبت نام کلاسینو

خرید نهال سیب سبز

خرید اقساطی خودرو

امداد خودرو ارومیه

ایمپلنت دندان سعادت آباد

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

الکترود استیل

سلامتی راحت به دست نمی آید

حرف آخر

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

کپسول پرگابالین

خوب موزیک

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1809912637




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

فروع دين ميدان بازي سياسي نيست!


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: فروع دين ميدان بازي سياسي نيست!
نویسنده : حسن رشوند 
از معضلات جامعه ما يكي هم  اين است كه همواره واقعيات در پس پرده ابهامات و كلي‌گويي‌ها باقي مي‌ماند و آنچه در فضاي عمومي جامعه منتشر مي‌شود، صرفاً يك سري نكات تفسيربردار است. اين معضل ممكن است به جهت ويژگي و طبيعت علوم انساني در هر جامعه‌اي ديده شود ولي در جامعه ايران‌كه‌ دين وجه مميزه خوب از بد و پاكي از زشتي است، اگر به درستي فهم نشود، چه بسا بن مايه اصلي حركت يك ملت را با كژي همراه سازد و زمينه‌ساز بسياري ديگر از معضلاتي شود كه در كوتاه‌مدت مشكلات و معضلات ديگري را بر جامعه عارض كند.
تقريباً همه دولتي‌هايي كه در طول دو دهه گذشته در ايران سكان اداره كشور را بر عهده داشتند با اين مشكل يا بهتر است بگوييم با اين معضل اساسي مواجه بوده‌اند كه چگونه بايد با برخي پديده‌هاي ظاهري منكراتي جامعه برخورد شود؟ اصلاً دايره حقوق شهروندي در اين قضايا تا چه ميزان باز است و در كجاها بايد با نگاه مضيق به پديده‌هاي اجتماعي كه بوي ساختارشكني از آن استنشاق مي‌شود، وارد شد؟ طبيعت دولت‌ها همواره اين بوده است كه جذم انديشي در دستور كار باشد كه از قضا سياست درستي است، اما آنها حدود و ثغوري براي چنين جذبي قائل نبوده‌اند و تفاوت بين ساختارشكني سازماندهي‌شده يا احياناً ساختارشكني از سر ناآگاهي در بين دولتمردان معنا نداشته است. از همين روست كه دستگاه‌هاي متولي برخورد با چنين پديده‌هايي، همواره دچار سردرگمي و بعضاً افراط و تفريط مي‌شدند و طرحي در دستور كار قرار مي‌گرفت و در كمترين زمان از دستور كار خارج مي‌شد. اما حداقل حسن برخي دولت‌ها اين بود كه كمتر سعي داشتند براي جداسازي  اينكه فلان پديده اجتماعي در جرگه منكر از فرعيات است يا به نوعي اين منكر به اصول دين تنه مي‌زند، با خط‌كشي آنها را مشخص ‌‌كنند. برخي دولت‌ها سعي مي‌كردند به كلياتي در نحوه برخورد و پرهيز از افراط در مواجهه با منكرات اجتماعي بسنده كنند و دستگاه‌هاي انتظامي نيز در مقام مجري سياست‌هاي انتظامي دولت، برخوردهاي خود را شل و سفت مي‌كردند و مردم نيز هم سياست‌ها را فهميده بودند و هم جسارتاً بايد عرض كنيم برخي بندبازي‌هاي عناصر دولتي را درك كرده بودند. از اين رو نه سر خوردن روسري از فرق سر زنان به پايين را در دسته‌بندي اصول و فروع دين فرض مي‌كردند و نه برخي تذكرات و نهيب دادن دستگاه انتظامي مبني بر رعايت حجاب اسلامي و كشاندن روسري جلوي پيشاني را اتفاق فوق‌العاده‌اي مي‌دانستند، چرا كه پذيرفته بودند رفتار آنها و بي‌توجهي به برخي ارزش‌هاي ديني از سر غفلت و ناآگاهي و فراموشي مكرر بوده و همين تذكر را نيز به فال نيك مي‌گرفتند و جالب آنكه با يك تذكر خيرخواهانه از آمر به معروف و حتي مأمور انتظامي تشكر هم مي‌كردند. اين برخورد سنتي گذشته امري پذيرفته شده بود اما مدتي است برخي عناصر دولتي سعي دارند برداشت متفاوت و نگاه شبه امنيتي خود را به پديده‌هاي اجتماعي تسري دهند و دايره امر به معروف را محدود به ذهنيات خودشان كنند و جالب آنكه پديده‌هايي را منكر معرفي مي‌كنند كه اگر قرار است پاسخگويي داشته باشد، تنها خودشان بايد پاسخگو باشند. بيكاري اگر يك منكر است كه هست، كدام مرجع رافع اين پديده شوم در جامعه است و چه كساني مسئوليت زدودن چنين منكري را از چهره جامعه ايران دارند؟ كيست كه نداند بيكاري منشأ بسياري از منكرات يك جامعه است و اگر اين منكر از جامعه رخت بر بندد، طبيعي است كه بسياري از معضلات و منكرات ديگر نيز از بين خواهند رفت.
اشتباه برداشت نشود اگر رهبر معظم انقلاب پديده‌هاي «فقر، فساد و تبعيض» را از منكرات بزرگ براي يك جامعه مي‌دانند، اين بدان مفهوم نيست كه در دسته‌بندي فروع ‌دين تغييري صورت گرفته است.
امر به معروف و نهي از منكر يكي از فروع‌ دين مبين اسلام است و همواره بايد مورد توجه باشد. جامعه‌‌ ما امام زماني است و بايد خود را براي شرايط ظهور آماده كنيم‌ و بايد آنچنان مسائل معروف گسترش پيدا كند كه اگر حضرت ظهور فرمودند اين جامعه آمادگي انجام برخي اعمال و مناسك را كه امروز در جرگه مستحبات است و در دوران ظهور در زمره واجبات محسوب مي‌شود مثل نماز جمعه، داشته باشد، پس نمي‌توانيم به بهانه اينكه اين مسائل از فروعات دين است و بايد به اصول دين توجه داشته باشيم، از آنها غفلت كنيم. بايد دولتمردان ما بدانند چيزي كه امروز فروع دين است، در واقع پايه اصول دين است و از ابتدايي‌ترين مسائلي است كه يك مسلمان موظف به رعايت آن است كه اگر چنين نكند «نه از تاك نشان ماند و نه از تاك‌نشان.»
يقين بدانيم كه كشف حجاب برخي زنان كه ‌ امروز به صورت سازماندهي شده در شهر‌هاي بزرگ و توريستي كشور صورت مي‌گيرد، از پديده‌هاي منكري از جنس‌ همان بيكاري مورد تأكيد رئيس‌جمهور و چه بسا فراتر از آن است و حاكميت بر اساس تكليفي كه بر عهده دارد، موظف به رفع اين معضل از جامعه است. اينكه در مقام و جايگاه يك مسئول مكرر به اين طبل بكوبيم كه نبايد برداشت منكر بودن از چنين پديده‌اي داشت، قطعاً به صواب نيست و بي‌توجهي به آن چه بسا در آينده نه چندان دور، چنان گريبان جامعه را بگيرد كه از قضا دولتمرداني كه واهمه آن دارند كه برخورد با اين پديده زمينه امنيتي شدن جامعه را فراهم مي‌كند، ناخواسته با گسترش اين پديده شوم، جامعه را به سمتي سوق مي‌دهند كه راه‌حلي جز فضاي امنيتي ‌نداشته باشد.
دولتمردان ما بايد بپذيرند جرياني در مؤسسات و اتاق‌هاي فكر خارج نشسته‌اند و طراحي مي‌كنند كه چگونه مي‌شود روسري را از سر زنان ايراني برداشت و بعضاً به صورت سازماندهي شده اين سناريو در داخل اجرايي مي‌شود.


منبع : روزنامه جوان



تاریخ انتشار: ۰۵ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۲۱:۵۷





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 91]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن