تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 12 اردیبهشت 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):بعد از من با خوارج نجنگيد (آنان را نكشيد)؛ زيرا كسى كه طالب حق باشد و به آن نرسد، ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

بلومبارد

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

تعمیر گیربکس اتوماتیک

دیزل ژنراتور موتور سازان

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

سایبان ماشین

جملات زیبا

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

اجاره سند در شیراز

ترازوی آزمایشگاهی

رنگ استخری

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

ترازوی آزمایشگاهی

قطعات لیفتراک

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پراپ تریدینگ معتبر ایرانی

نهال گردو

صنعت نواز

پیچ و مهره

خرید اکانت اسپاتیفای

صنعت نواز

لوله پلی اتیلن

کرم ضد آفتاب لاکچری کوین SPF50

دانلود آهنگ

طراحی کاتالوگ فوری

واردات از چین

اجاره کولر

دفتر شکرگزاری

تسکین فوری درد بواسیر

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

قیمت فرش

خرید سی پی ارزان

خرید تجهیزات دندانپزشکی اقساطی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1799106593




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

از بیماری ام اس چه می‌دانید؟!


واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: معرفی وب‌سایت‌های کاربردی؛
از بیماری "ام اس" چه می‌دانید؟!
بیماری ام اس (Multiple sclerosis) یک بیماری ناتوان‌کننده است که مغز و نخاع را تحت تاثیر قرارداده و باعث از دست‌دادن کنترل، دید، تعادل و حواس (بی حسی) می‌شود. در بیماری ام اس اعصاب مغز و نخاع توسط سیستم ایمنی بدن آسیب می‌بینند، که به این اختلال بیماری خودایمنی می‌گویند. برای بررسی این بیماری و راه درمان آن به همراه معرفی یک وب‌سایت مفید همراه ما باشید.
به گزارش سرویس فضای مجازی باشگاه خبرنگاران؛ بیماری های خودایمنی بیماری هایی هستند که در آن‌ها سیستم ایمنی بدن که وظیفه‌شان حفاظت از بدن و نابودکردن آسیب رسان‌های خارجی همچون باکتری هاست، اشتباه می کنند و شروع به حمله به بافت‌های بدن می‌کنند. در بیماری ام اس، سیستم ایمنی بدن شروع به حمله به مغز و نخاع، دوتا از اجزاء مهم که سیستم مرکزی اعصاب را کنترل می‌کنند، کرده و باعث فلج شدن و از کارافتادگی آنها می‌شود.



بیماری ام اس


شاید از خود پرسیده باشید که آیا بیماری ام اس چند نوع است و به چند گروه تقسیم بندی می شود. در این اینجا به کمک انجمن ام اس ایران توضیحاتی مختصر در مورد بیماری ام اس بیان می کنیم. شاید بتوان گفت دو بیمار ام اس را نمی‌توان یافت که چگونگی شروع و ادامه بیماریشان شبیه هم باشد. بیماری ام اس را به چهار دسته اصلی تقسیم می شود و هر کدام از بیماران ام اس را می‌توان در یکی از آن‌ها طبقه‌بندی کرد:

الف) نوع عودکننده و فروکش‌یابنده (Relapsing Remitting MS) اکثر مبتلایان، بیماریشان را با همین نوع آغاز می‌کنند. به این ترتیب که در آن‌ها هر حمله بیماری، یک دوره آرام (فروکش) در پی دارد که بیماران در این دوره آرامش مشکل چندانی ندارند. حمله‌ها معمولاً غیرقابل پیش‌بینی‌اند و در طی آن‌ها ممکن است مشکلات قبلی مجدداً تکرار شود. هر حمله ممکن است برای ساعت‌ها، روزها، هفته‌ها و حتی ماه‌ها طول بکشد و می‌تواند بسیار خفیف یا بر عکس بسیار شدید باشد، در حدی که نیاز به بستری شدن در بیمارستان داشته باشد.

ب) نوع پیشرونده ثانویه (Secondary Progressive MS) این دسته را می‌توان ادامه نوع قبلی دانست. یعنی پس از چندین سال حمله و آرامش، بیمار به مرحله ای می‌رسد که بدون داشتن دوره‌های واضحی از حمله یا فروکش، با گذشت زمان رفته‌رفته ضعیف‌تر می‌شود. زمانی که لازم است تا شخص به این مرحله  برسد ازشخصی به شخص دیگر متفاوت است.

ج) نوع پیشرونده اولیه (Primary Progressive) در این نوع، بیماران حالت‌های عود یا فروکش را ندارند و از همان ابتدای شروع بیماری تدریجا بر میزان ناتوانی آنها افزوده می شود.

د) نوع پیشرونده – عودکننده (Progressive-Relapsing MS) نوع نادری از ام اس است که با یک دوره پیشرونده اولیه آغاز می شود و دوره‌هایی از عود به این مسیر پیشرونده افزوده می‌شود.


بیماری ام اس


علائم بیماری ام اس
علائم حس: علائم حسی می تواند در نتیجه درگیری قسمت های مختلف از مناطق حسی در مغز یا نخاع ایجاد گردد. شکایات حسی بطور شایعی شامل: احساس کرخی، سوزن سوزن شدن، احساس سفتی، سردی و یا تورم اندام یا تنه می شود، دردهای ریشه ای(رادیکولار ) در مسیر ریشه های اعصاب نیز می تواند وجود داشته باشد. این نوع دردها بخصوص در نواحی پائین تنه و یا روی شکم شایعتر می باشند. احساس خارش شدید بخصوص در نواحی گردنی نیز می تواند در این بیماری بروز نماید. درد ممکن است در صورت، در مسیر عصب زوج پنجم(نورالژی تری ژمو) نیز بروز نماید. گاهاً علائم حسی بصورت وزوز گوش و یا کاهش شنوائی تظاهر می کنند. اشکال در حس عمقی( که فقط با معاینه مشخص میشود ) سبب می شود که فرد در شرائط خاصی تعادل خود را از دست بدهد.


علائم بینایی: شکایات مربوط به بینائی در بیماری ام اس بسیار شایع است و اغلب به دلیل التهاب سر عصب بینائی روی می دهد. به غیر از این وجود ضایعه در قسمت های مربوط به بینائی درمغز( مانند مخچه و یا ساقه مغز) نیز می تواند ایجاداشکال در بینائی نماید. اشکال بینائی می تواند به فرم تاری دید به درجات مختلف باشد. درد در زمان حرکت دادن چشم از همراهان تاری دید است که ممکن است درمواردی بروز نماید. در اغلب موارد و بخصوص در شروع، یکطرفه است اما ممکن است دو طرفه هم باشد. اشکال در دید رنگ ها نیز ممکن است همراه با تاری دید روی دهد. بینائی ممکن است به سرعت( در عرض چند ساعت) و یا چند روز وحتی یک یا دوهفته بدتر شود. پس از این مرحله وضعیت دید ثابت می ماند و اغلب پس از گذشت ۲-۱هفته شروع به بهبودی می نماید. در برخی از موارد این بهبودی کامل و در برخی موارد ناقص است. اشکال بینائی ممکن است به فرم دوبینی و یا به شکل اختلال در میدان بینایی باشد. این اختلالات ممکن است تنها و یا همراه با سایر علائم بیماری روی دهند.



بیماری ام اس


علائم حرکتی: منظور از علائم حرکتی، شکایاتی است که منجر به اختلال در حرکت بیمار می شود مانند ضعف عضلانی و اختلال تعادل. ضعف عضلانی ممکن است خفیف باشد آنقدر که فقط در زمان فعالیت و یا در اواخر روز و یا در گرما بروز نماید. اما در برخی موارد ضعف شدید است به حدی که فرد عملا قادر به استفاده از اندام مربوطه نمی باشد. در بیشتر موارد، ضعف در اندام های چپ و راست مساوی نیست (غیر قرینه است) و معمولا درگیری پا از همراهان درگیری دست هاست گاه گاهی ضعف ممکن است فقط یک نیمه بدن را گرفتار کند. ضعف اغلب همراه با سفتی عضلانی است و این سفتی سبب بدتر شدن خستگی در زمان راه رفتن می شود.

علائم تعادلی: این اشکالات اغلب همراه با سایر علائم بیماری هستند مانند اشکالات حسی و یا ضعف. اشکالات تعادلی معمولا منجر به ناتوانی فرد در راه رفتن و یا انجام کارهای دستی می شود. لرزش مشکلی است که اغلب همراه با اشکالات تعادلی روی می دهد و بر این ناتوانی می افزاید.

از این رو انجمنی در ایران برای بیماران ام اسی تاسیس شده است با نام انجمن ام اس ایران که اطلاعات دقیقی در مورد این بیماری، مشاوره آنلاین و کلاس گروه درمانی و دیگر بخش ها را شامل می شود که بیماران ام اسی می توانند با مراجعه به انجمن ام اس ایران از اخرین اخبار و مشاوره های این انجمن استفاده کنند.


برای ورود به انجمن ام اس ایران اینجا کلیک کنید

انتهای پیام/
























اخبار مرتبط

بیماری MS و اثرات آن بر روی چشم
شیوع کلی ام اس در ایران 65 در 100 هزار نفر است
ام اس به صورت یک اپیدمی در آمده است




۰۵ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۰۸:۰۰





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 102]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن