واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: ضمن انتقاد از سیاست خارجی دیوید کامرون؛ رهبر حزب کارگر، دولت انگلیس را در مرگ پناهجویان سهیم دانست لندن – ایرنا- "اد میلیبند " رهبرحزب کارگر روز جمعه در دو هفته مانده به انتخابات عمومی انگلیس، ضمن انتقاد از سیاست خارجی دیوید کامرون نخست وزیر و رهبر حزب محافظه کار در قبال بحران لیبی، وی را در مرگ پناهجویان در مدیترانه سهیم دانست.
به گزارش ایرنا، وی درسخنانی درمرکز مطالعاتی "چاتم هاوس" لندن گفت بخشی از موج مهاجران در مدیترانه نتیجه مستقیم دخالت نظامی دولت ائتلافی دیوید کامرون علیه معمر قذافی درسال 2011 میلادی است.
رهبر حزب کارگر که در سال 2011 میلادی از اقدام نظامی انگلیس در لیبی حمایت کرده بود، دیوید کامرون رابه علت «ضعف» در مدیریت بحران لیبی پس از سقوط قذافی، نکوهش کرد و او را مسوول بخشی از رنج های پناهجویان غرق شده در مدیترانه دانست.
وی گفت: در جریان بحران لیبی، حزب کارگر از اقدام علیه رژیم قدافی حمایت کرد اما این اقدام به دلیل نداشتن برنامه ای برای بعد ازسقوط قدافی آشکارا با شکست مواجه شد .
"اد میلیبند" علاوه بر دیوید کامرون سایر رهبران جهانی را نیز متهم کرد که به دلیل شکست در ایجاد ثبات در کشور لیبی در بخشی از بحران پدید آمده در مدیترانه مقصر هستند .
رهبر حزب کارگر افزود: کامرون به اشتباه فکر می کرد لیبی، کشوری است که نهادهای آن بسادگی می تواند رشد و نمو کرده و خودشان را متحول سازند.
وی اضافه کرد: اما آنچه ما در لیبی شاهد آن بودیم ، این بود که وقتی تنش ها بر سر قدرت و منافع شروع شد، خطوط و گسل ها ایدئولوژیک و قومیتی در این کشور به سادگی تقویت یافت و به دنبال آن امیدها برای قیام های انقلابی بسرعت زایل شد.
رهبر حزب کارگر تصریح کرد: این تراژدی ( بعد از سقوط معمر قذافی ) بایستی پیش بینی و از آن جلوگیری می شد.
"اد میلیبند"، همچنین ضمن تاکید بر بازگرداندن "نفوذ و وزنه " انگلیس در عرصه جهانی، از سیاست خارجی دیوید کامرون، و دیدگاه انزواطلبی او در اروپا انتقاد کرد.
وی با اشاره به عدم حضور نخست وزیر انگلیس در مذاکرات صلح اوکراین، وی را مسوول از دست رفتن بخش زیادی از نفوذ انگلیس دانست.
رهبر حزب کارگر گفت: دیدگاه انزواطلبانه کامرون در اروپا، در زمانی به تضعیف انگلیس منجر شده است که این کشور می بایست با مهمترین و پیچیده ترین چالش ها از زمان پایان جنگ جهانی دوم مقابله کند.
فرانسوا اولاند، رئیس جمهور فرانسه نیز روز پنجشنبه در جریان نشست سران اروپا در بروکسل ضمن انتقاد از سیاست های "نیکولا سارکوزی" در قبال لیبی ، عنوان کرده بود در زمان اقدام نظامی بین المللی علیه لیبی، هیچ کس فکری به حال آینده این کشور نکرد.
اولاند گفت: مساله اصلی این است که بدانیم چگونه سه سال و نیم پیش مداخله نظامی در لیبی صورت گرفت اما هیچ کس برای آینده این کشور و کارهایی که باید برای بهبود شرایط در این کشور صورت گیرد، هیچ فکری نکرد؟
نیکولا سارکوزی رییس جمهوری فرانسه و دیوید کامرون نخست وزیر انگلیس در مداخله نظامی بین المللی علیه رژیم معمر قذافی، دیکتاتور سابق لیبی در سال 2011میلادی نقشی محوری ایفا کردند. این اقدام نظامی اگرچه به سرنگونی رژیم معمر قذافی منجر شد اما از آن پس موجی از هرج و مرج و خشونت این کشور را فرا گرفت.
به دنبال غرق شدن در حدود 800 پناهجو در روز یکشنبه گذشته در 200 کیلومتری جزیره ایتالیایی " لامپدوزا"، در دریای مدیترانه انتقادات از دولت های اروپایی که در اکتبر گذشته عملیات جستجو و نجات را متوقف کردند، و بی تفاوتی آنها در قبال بحران لیبی، افزایش یافته است.
کشورهای اروپایی، عملیات مشترک جستجو و نجات پناهجویان را در اکتبر گذشته به رغم نجات جان نزدیک به یکصد هزار نفر، به دلیل ترس از اینکه ممکن است سبب تشویق قاچاق و مهاجران برای عبور از مدیترانه شود، متوقف کردند .
برآورد می شود سالانه 150 هزار نفر از مهاجران و پناهندگان برای رسیدن به خاک اروپا، با قایق و کشتی های کوچک تلاش می کنند از دریای مدیترانه عبور کنند که این مساله با تشدید بحران در کشورهای لیبی و سوریه که کشورهای اروپایی از جمله انگلیس در آن نقش مستقیم داشته اند، تشدید شده است.
به گزارش سازمان بین المللی مهاجرت، در سال گذشته میلادی بیش از سه هزار پناهجو و مهاجر غیرقانونی در دریای مدیترانه جان خود را از دست داده اند.
سازمان بین المللی مهاجرت پیش بینی کرده است که تا پایان سال جاری میلادی حدود 500 هزار نفر از طریق مدیترانه وارد اروپا شوند.
بنابر گزارش ها، از ابتدای سال جاری میلادی یک هزار و 750 نفر تن از این مهاجران در مدیترانه غرق شده و جان خود را از دست داده اند.
اروپام**1** 1552
04/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 56]