تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 14 تیر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):خير دنيا و آخرت با دانش است و شرّ دنيا و آخرت با نادانى. 
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1804274576




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

دولت بودجه عمرانی را صرف پرداخت یارانه نقدی نکند |اخبار ایران و جهان


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: دولت بودجه عمرانی را صرف پرداخت یارانه نقدی نکند
دولت باید راهکارهای دیگری نیز داشته باشد؛ و تنها به یک راه حل اکتفا نکند، دولت اگر بودجه عمرانی را به موقع پرداخت کند، و آن را صرف هزینه های دیگری از جمله یارانه نقدی نکند امکان خروج از رکود وجود دارد. دولت باید یارانه این اقشار را قطع کند و از هرگونه جابجایی اعتبارات بودجه جلوگیری کند، در غیر این صورت رکود همچنان دامنگیر خواهد بود.
کد خبر: ۴۹۲۴۵۶
تاریخ انتشار: ۲۹ فروردين ۱۳۹۴ - ۲۱:۰۱ - 18 April 2015


تهیه مسکن در ایران، موضوع قدیمی است که ریشه در سال‌های بسیار دور دارد. این مشکل بعد پیروزی انقلاب اسلامی در ایران و افزایش یکباره جمعیت کشور به یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های مردم تبدیل شده و باید گفت، همواره موانعی بوده که باعث می‌شده تا مردم را از ابتدایی‌ترین حق خود محروم کند.

به گزارش «تابناک»، بخش مسکن در ‌این سال‌ها فراز و فرودهای بسیاری داشته است، ولی بیشتر‌ین جهش قیمت مسکن در سال‌های ۶۸، ۸۵ و ۹۱ رخ داده‌ که باعث بالا رفتن یکباره قیمت آن و پایین آمدن قدرت خرید مردم شده است. همچنین تجربه نشان داده‌ که هر ‌گاه یک افزایش قیمتی در بخش مسکن اتفاق می‌افتد، حدود سه سال زمان نیاز دارد تا بار دیگر قدرت خرید مردم تقویت شده و دوباره به خرید مسکن روی بیاورند.

پیش‌بینی بسیاری از کار‌شناسان این است که از آخرین جهش قیمت مسکن سه سال گذشته و اکنون نوبت آن رسیده تا این بخش از ر‌کود خارج شود، ولی این گفته‌ها زمانی می‌تواند درست باشد که در این بخش، اتفاقات خاصی افتاده باشد که منجر به بالا رفتن قدرت خرید مردم شود.

بنا بر این گزارش، شواهد موجود نشان می‌دهد ‌این اتفاق در کشور روی نداده ‌و هنوز چیزی که باعث بهتر شدن وضعیت زندگی مردم باشد، رخ نداده است. از سوی دیگر، بسیاری از اقتصادانان بر این باورند که در آخرین افزایش قیمت مسکن ـ که به دلیل برخی تحریم‌ها و همچنین تقاضای کاذبی که در بازار ایجاد شد ـ بیش از حد معمول‌ غیر‌منطقی بوده‌ و تا هنگامی که قیمت‌ها به حد طبیعی خود باز‌نگردد، این بازار همچنان در رکود خواهد بود.

اما موضوع دیگری که در این بین مغفول مانده، بحث صنایع وابسته به این بخش است. بسیاری از صنایع کشور به مسکن وابسته است‌ و چنانچه فکری به حال رکود نشود، ممکن است بخشی از این صنایع را‌ کامل از دست بدهیم.

این گزارش می‌افزاید: برخی از نمایندگان کمیسیون عمران مجلس بر این اعتقاد هستند که دولت باید در این گونه موارد ورود کند و ‌با راهکارهای مشوق‌گرانه، زمینه خروج از رکود را فراهم آورند؛ البته دولت نیز در این باره وعده‌هایی‌ داده است؛ از جمله اقداماتی که دولت می‌خواهد در این زمینه انجام دهد، افزایش وام خرید خانه است و تا کنون پیشنهاد‌‌هایی از جمله افزایش وام خرید مسکن‌ ۳۰ میلیون تومانی تا ۸۰ میلیونی‌ نیز داده است.

از سوی دیگر، دولت برای ایجاد توازن در بازار عرضه و تقاضا‌، پیشنهاد طرح مسکن اجتماعی را به جای مسکن مهر مطرح کرده بود، ولی تا کنون هیچ یک از این وعده‌ها به مرحله عمل نرسیده و در حد حرف ‌مانده است. موانع زیادی برای اجرای این طرح‌ها مطرح است؛ از یک سو دولت می‌خواهد از افزایش قیمت مسکن تا جایی که امکان دارد، جلوگیری کند و به همین دلیل تا کنون از افزایش وام در این بخش خودداری کرده است.

‌در این باره باید گفت، رکود در این بخش باعث کاهش ساخت‌وساز در این حوزه شده است، به گونه‌ای که گزارش بانک مرکزی نشان می‌دهد، تعداد پروانه‌های ساختمانی صادره در سال‌های ۱۳۹۱ و ۱۳۹۲ به ترتیب ۲.‌۴ و ۷.‌۶ درصد کاهش یافته است. پروانه‌های ساختمانی صادر شده در مناطق شهری ایران در بهار سال ۹۳ نیز نسبت به مدت مشابه سال قبل ۳۰.‌۶ درصد کاهش یافته است. این آمار در تابستان‌‌ همان سال هم نسبت به فصل مشابه سال قبل کاهش ۳۹.‌۱ درصدی را تجربه کرده است. این آمار‌ها نشان می‌دهد که رکود در ساخت و ساز همچنان ادامه دارد.

بنابر‌این توازن عرضه و تقاضا در این بخش در حال به هم خوردن است و شاید ادامه این روند، باعث کاهش عرضه نسبت به تقاضا در روزهای آینده و نیز افزایش دوباره قیمت‌ها شود. موانع موجود در این بخش و همچنین نبود برنامه مشخص باعث ایجاد یک سردرگمی در میان مسئولان و مردم شده است، به گونه‌ای که حتی به نظر می‌رسد، تهیه و تدوین قوانین جدید نیز در این راه کارساز نیست.

مجید جلیل سرقلعه عضو کمیسیون عمران مجلس با اشاره به رکود موجود در بازار و راهکاری های خروج از رکود، بدون افزایش قیمت مسکن، در گفت و گوی خود با تابناک ، اظهار داشت: اگر وزیر مسکن و شهر سازی طرح جامعی که در خصوص مسکن وعده داده است را ارائه دهد شاید یک ثبات نسبی در بازار ایجاد شود.

این نماینده مجلس گفت: البته همه مشکلات مسکن با این راهکار، حل نخواهد شد اما بخشی از مشکلات موجود را می تواند مرتفع کند، البته دولت باید راهکارهای دیگری نیز داشته باشد؛ و تنها به این یک راه حل اکتفا نکند، دولت اگر بودجه عمرانی را به موقع پرداخت کند، و آن را صرف هزینه های دیگری از جمله یارانه نقدی نکند امکان خروج از رکود وجود دارد.

وی با اشاره به حذف نشدن یارانه ثروتمندان گفت: دولت باید یارانه این اقشار را قطع کند و از هرگونه جابجایی اعتبارات بودجه جلوگیری کند، در غیر این صورت رکود همچنان دامنگیر خواهد بود.

وی با اشاره کاهش ساخت و ساز های اخیر و همچنین اوضاع بد صنایع وابسته به بخش مسکن عنوان داشت: حوزه مسکن در ایران بخشی از اقتصاد ایران محسوب می شود، وقتی این اقتصاد دچار مشکل باشد و درآمد کشور به لحاظ تحریم ها و یا کاهش درآمد ها و مبادلات ارزی دچار مشکل باشیم، این بخش هم طبیعتا دچار مشکل می شود.

وی در پایان تاکید کرد: زمانی که اقتصاد ایران رشد کند و کشور به درآمد زایی برسد، حتی اگر تورمی هم در بخش های مختلف وجود داشته باشد، دیگر فشاری بر مردم وارد نخواهد شد، بنابراین دولت در شرایط فعلی بیش از هر چیز دیگری باید به فکر رونق اقتصادی باشد.













این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 112]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن