واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: آوارگان جنگی جنوب عدن به ۱۰۵ هزار نفر رسید
بسیاری از مردم یمن در طی افزایش دامنه جنگ در دو هفته گذشته گرسنه ماندند و در شهرها و روستاهای خود به دام اقتادند و ذخایر غذایی نیز به همین منوال رو به کاهش است. همچنین کمبود سوخت شدید به خصوص در عدن و مرکز استان صنعا به مشکل بزرگی تبدیل شده است. در حال حاضر وضعیت نگران کننده ای در این منطقه حکمفرما شده؛ چرا که حداقل نیمی از مردم یمن کمبود غذا داشته و برای تهیه مواد غذایی دچار مشکل شده اند.
کد خبر: ۴۹۲۱۳۴
تاریخ انتشار: ۲۸ فروردين ۱۳۹۴ - ۱۹:۲۸ - 17 April 2015
در بحبوحه جنگ، سازمان برنامه جهانی غذای سازمان ملل متحد برنامه کمک رسانی به 105 هزار آواره جنگی منطقه عدن در یمن را در سرفصل برنامه های خود قرار داده است.
به گزارش «تابناک»؛ سازمان برنامه غذایی سازمان ملل متحد اعلام کرد تا چند روز آینده تعداد آوارگان جنگی شهرهای اصلی جنوبی عدن به 105 هزار نفر خواهد رسید. بر این اساس سازمان ملل هشدار داد با عمیق تر شدن بحران یمن میلیون ها نفر احتیاج به کمک داشته و ذخایر غذایی در این کشور رو به کاهش است.
پرنیما کاشیاپ، نماینده برنامه جهانی غذا در یمن در این خصوص اظهار داشت:" ما از همه گروههای متخاصم در جنگ درخواست می کنیم اجازه پر کردن ذخایر غذایی در این منطقه را بدهند تا به این وسیله جان هزاران نفر از آوارگان جنگی نجات پیدا کند."
وی افزود:"ما پیش از بالا گرفتن آتش جنگ ذخایر غذایی در این منطقه در نظر گرفته بودیم، ولی در حال حاضر با توجه به وخامت اوضاع امنیتی برای دسترسی به مردم و آوارگان با مشکل مواجه هستیم."
بسیاری از مردم یمن در طی افزایش دامنه جنگ در دو هفته گذشته گرسنه ماندند و در شهرها و روستاهای خود به دام اقتادند و ذخایر غذایی نیز به همین منوال رو به کاهش است. همچنین کمبود سوخت شدید به خصوص در عدن و مرکز استان صنعا به مشکل بزرگی تبدیل شده است. در حال حاضر وضعیت نگران کننده ای در این منطقه حکمفرما شده؛ چرا که حداقل نیمی از مردم یمن کمبود غذا داشته و برای تهیه مواد غذایی دچار مشکل شده اند.
سازمان برنامه جهانی غذا سال گذشته در طی تحقیقات خود منتشر کرد 10.6 میلیون نفر و یا 41 درصد از جمعیت یمن امنیت غذایی نداشته و به کمک نیاز دارند. از این رقم حدود 5 میلیون نفر به شدت با مشکل تهیه غذا مواجه بوده و به امداد فوری غذایی احتیاج داشتند.
بر همین اساس، تخمین زده شده است که با تشدید اوضاع درگیری ها در این منطقه 12 میلیون نفر به مشکل غذایی مواجه بوده و این کشور حدود 90 درصد از مایحتاج غذایی خود را از خارج از کشور وارد می کند. از این رو، یکی از نگرانی های اصلی سازمان ملل این است که معامله گران یمنی با وخیم شدن اوضاع دیگر توانایی واردات محصولات غذایی و توزیع آن در کشور را نداشته و به این ترتیب افراد به ویژه اعضای خانواده های فقیر نتوانند برای خانواده خود مایحتاج روزانه را تهیه کنند.
در حال حاضر در مناطقی که جنگ با شدت در یمن در جریان است، فروشگاه ها و مغازه ها تعطیل و سیستم عرضه مواد غذایی به طور جدی مختل شده است. ارزیابی وضعیت انسانی در عدن نشان می دهد دسترسی به غذا در همه مناطق به مشکلی جدی تبدیل شده است. چرا که اکثر فروشگاهها تعطیل شده است و حتی مردم امنیت لازم برای خروج از خانه و تهیه مواد غذایی را ندارند. اخبار کمبود گاز برای پخت و پز و افزایش روزانه قیمت مواد غذایی نیز هرروز از گوشه و کنار یمن به گوش می رسد.
سازمان برنامه جهانی غذا در چند روز گذشته کمک های غذایی لازم در ماههای آوریل و مه را برای 16 هزار پناهنده به خصوص پناهندگان سومالی، در اردوگاه خراز در خارج از عدن فراهم کرده است. این سازمان همچنین ذخیره غذایی دو ماهه در اردوگاههای مزراق یک و سه ایجاد کرده است که این ذخیره در اختیار آوارگان درگیری های گذشته در منطقه شمالی صعده قرار داده شده است.
لازم به ذکر است؛ این مرکز همچنین کمک های مالی نقدی نیز برای خانواده هایی که به شدت به مشکل غذایی مواجه هستند فراهم کرده است. البته این خانواده ها به صورت ماهانه نیز از دولت کمک دریافت می کنند. این سازمان تاکنون حدود یک میلیون دلار در مناطق صنعا و ماریب به 76 هزار نفر کمک کرده است.
براساس گزارش سازمان ملل؛ جمال بن عمر مشاوره ویژه دبیرکل سازمان ملل در یمن از سمت خود استعفا داده و جانشین وی به زودی معرفی خواهد شد. بنومار در چهار سال گذشته تلاش های زیادی برای برقراری رابطه نزدیک با مردم یمن برای گسترش دموکراسی در این کشور داشته است. ولی با افزایش جنگ و درگیری در این منطقه برنامه های وی برای گسترش دموکراسی در این کشور ناتمام باقی ماند.
تسنیم
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 114]