واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: كارآفرين مازندراني : جامعه بايد حامي كارآفرينان باشد
اقتصاد
سيدمسعود شهرآيينيكارشناس حسابداري و كارآفرين برتر بخش كشاورزي استان مازندران در سومين جشنواره كارآفرينان ميگويد: جامعه بايد حامي كارآفرينان پر تلاش و با انگيزه باشد.
اين كارآفرين برتر، طرح استخراج روغن از سبوس را براي نخستين بار در استان مازندران اجرا كرده است.
وي ميگويد : برنج در اغلب كشورهاي جهان در دو مرحله كشت ميشود، اما در ايران اين محصول زراعي فقط يك بار در سال كشت ميشود . همچنين تنوع برنج در ايران زياد است،اما هنوز ظرفيت شاليكوبي در كشور محدود است .به طوري كه روزانه فقط چهار تا پنج تن شاليكوبي در كشور انجام ميشود.
شاليكوبي در برخي از كشورها روزانه به ۱۰۰تن نيز ميرسد.
مواد اوليه روغن برنج از سبوس تازه اين محصول كشاورزي تامين ميشود و به علت محدوديت سبوس برنج در ايران اين واحد براي تامين مواد اوليه كارخانه روغن كشي با محدوديت مواجه است.
شركت فرآوري سبوس كه شهر آييني مديرعامل آن ميباشد ، سالانه ۷۰۰تن توليد روغن برنج توليد ميكند و بقيه ماههاي سال كه سبوس برنج توليد نمي شود ، از دانههاي ديگر روغني، روغن توليد ميكند.
او معتقد است: با توجه به اينكه كشور نياز وسيعي به توليد روغن دارد و حدود ۷۰درصد روغن مورد نياز كشور وارد ميشود، بنابراين با توسعه كارخانههايي از اين دست، گامهاي مهم و ارزشمندي در جهت خودكفايي كشور برداشته خواهد شد.
كارخانه فرآوري سبوس سالانه ۷۰۰تن روغن از ديگر دانههاي روغني توليد مي كند.
اين كارخانه در سه شيفت با ۴۰نفر كارگر فعال است.
شهر آييني ميگويد: براي تاسيس اين كارخانه حدود پنج سال كار مطالعاتي انجام شده است.
اين واحد توليدي درپايان نيمه اول سال ۸۵تاسيس شد و ارديبهشت ماه ۸۶ توانست يك ميليارد و ۵۰۰ميليون تومان وام دريافت و در اسفند همان سال كارخانه را براي توليد راه اندازي كند.
او ميگويد: ماشين آلات اين كارخانه از داخل تامين شده است و هيچگونه وابستگي به خارج ندارد. ضايعات سبوس به شكل كنجاله در اختيار گاوداري ها قرار ميگيرد. كنجاله سبوس براي دامها سهل الهضم است و ماندگاري و مواد پروتئيني آن بسيار بالا است.
اين كارآفرين برتر استان مازندران نظير ديگر كارآفرينان محدوديت در تامين منابع مالي را مشكل فعاليت در اين زمينه ميداند.
او ميگويد: با توجه به اينكه طرح توليد روغن سبوس برنج، در ايران جديد است ، بسياري از بانكها براي دادن تسهيلات به من اعتماد نميكردند.
انگيزه او از اجراي اين طرح، افزايش درآمد خانوارهاي كشاورز مازندراني است و ميگويد: با انگيزه ايجاد اشتغال براي روستائيان اين كار را شروع كردم و با تمام سختيهايي كه در اين مسير كشيده ام ، خشنودم كه توانستم گامي براي ايجاد اشتغال و درآمدزايي بيكاران بردارم.
دوشنبه 30 ارديبهشت 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 319]