واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: استاد دانشگاه : رژيم صهيونيستي به قوانين بينالمللي پايبند نيست
سياسي. فلسطين. اشغال
عضو هيات علمي دانشگاه تهران با بيان اينكه رژيم صهيونيستي به قوانين بين المللي پايبند نيست تصريح كرد: اين رژيم و دولتهاي غربي همواره تلاش كردهاند ديوان بينالمللي دادگستري را فاقد صلاحيت براي صدور راي مشورتي در خصوص ديوار حايل و حقوق مردم فلسطين معرفي كنند.
سيد باقر ميرعباسي روز دوشنبه در همايش بين رشتهاي تحولات فلسطين از نگاه حقوق، سياست و امنيت افزود: صلاحيت ديوان بينالمللي دادگستري اساسا مبتني بر رضايت دولتها است و تعدادي از دولتهاي غربي و دولت اسراييل به منظور ايجاد كارشكني و مانع بر سر راه اين ديوان در مسير صدور راي مشورتي ديوار حايل، معتقد بودند كه اين ديوان از صلاحيت لازم برخوردار نيست به گزارش خبرنگار سياسي ايرنا، اين استاد دانشگاه گفت كه يكي از ايرادات صلاحيتي به ديوان بينالمللي اين بود كه اسراييل مدعي بود كه ديوان بين المللي صالح به رسيدگي نيست.
ميرعباسي در مجموع اينگونه اظهار داشت كه رژيم صهيونيستي و برخي دولتهاي غربي با نقض قوانين بينالمللي و تلاش براي غلبه دادن سياستهاي خود بر قوانين و حقوق بينالمللي سعي دارند تا اقدامات اشغالگرانه خود را توجيه كنند.
در ادامه اين همايش سيد قاسم زماني از اعضاي هيات علمي دانشگاه علامه طباطبايي به بحث درباره موضوع مشروعيت ساخت ديوار حايل از منظر ديوان عالي اسراييل پرداخت.
زماني با اشاره به راي ۲۴ژوئن ۲۰۰۴ديوان عالي اسراييل و نيز راي ۱۵ سپتامبر ۲۰۰۵اين ديوان گفت: اين دو راي يك سال پس از راي مشورتي ديوار حايل صادر شد و زماني كه ساخت ديوار حايل در سال ۲۰۰۴آغاز شد، عكس العمل ها و اعتراضات زيادي در بعد بينالمللي عليه آن صورت گرفت.
وي افزود: جداي از واكنشهاي بينالمللي اين قضيه، در سطح داخلي هم در سرزمين اشغالي، عكس العملهاي بسياري عليه اين طرح اسراييل دامن زده شد و تعداد زيادي از ساكنين و شوراهاي منطقه به مراجع داخلي اسراييل شكايت كردند و سعي كردند ساخت اين ديوار را مورد چالش قرار دهند.
اين استاد دانشگاه گفت: اسراييليها اينگونه ادعا ميكردند كه هدف از ساخت ديوار حايل جلوگيري از نفوذ عوامل تروريستي است اما هدف اصلي آنها، اين بود كه به بهانه افزايش ضريب امنيت، بتوانند مناطق بيشتري را به سرزمينهاي اشغال شده ضميمه كنند.
عضو هيات علمي دانشگاه علامه طباطبايي با اشاره به تبعات منفي گسترده ايجاد ديوار حايل براي ساكنان فلسطيني به ويژه در روستاهاي اطراف ديوار حايل گفت: اين ديوار مشكلات بسياري را براي مردم ايجاد ميكرد، كودكان از رفتن به مدرسههاي خود مرحوم ميشدند، راه دسترسي دانشجويان به دانشگاه ها بسته ميشد، آمبولانسها ديگر امكان تردد به مراكز درماني، بيمارستاني را نداشته و كشاورزان زمينهاي زراعي خود را از دست ميدادند، ضمن اينكه اين ديوار مناطق بيشتري را در اختيار اسراييل قرار ميداد.
وي همچنين در خصوص مسير عبور ديوار حايل نيز گفت: مسير ساخت ديوار به گونهاي تعيين شده است كه كمترين توجه به حقوق و مسايل انسان دوستانه شده و بيش از هر چيز ديگر، منافع و اهداف سياسي و نظامي اسراييل مورد توجه قرار گرفته است.
زماني گفت: با وجود مخالفت ديوان بينالمللي دادگستري با ساخت ديوار حايل توسط اسراييل، ديوان عالي اسراييل ساخت اين ديوار را يك حق براي اسراييل ميداند و صرفا گاهي راي به تغيير مسير ديوار ميدهد و با اينگونه اقدامات نمايشي سعي دارد اينگونه تظاهر كند كه در ساخت ديوار حايل، به حقوق بشر دوستانه توجه خاص ميشود.
دوشنبه 30 ارديبهشت 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 357]