واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: مديرعامل شركت ملي گاز ايران : گاز رساني به صنايع بزرگ ركورد دار توسعه صنعت گاز است
اقتصاد. نفت و گاز
مدير عامل شركت ملي گاز ايران گفت: عمليات گازرساني به صنايع بزرگ، ركورد بالاترين رشد را در فعاليتهاي توسعهاي شركت ملي گاز ايران در سال ۱۳۸۶ به خود اختصاص داد.
سيد رضا كسايي زادهروز دوشنبه با بيان اين مطلب افزود: سال گذشته چهار هزار و ۵۸۱واحد صنعتي جديد به شبكه گاز طبيعي كشور متصل شدند و تعداد صنايع بزرگ گازدار از مرز ۱۷هزار واحد گذشت. اين در حالي است كه در سال ۸۵گاز رساني به سه هزار و ۳۱۹صنعت عمده صورت گرفت و در اين بخش شاهد رشد ۲۶درصدي سال ۸۶نسبت به سال قبل از آن هستيم.
به گفته وي ، در منابع آماري، براي گازرساني به صنايع بزرگ در سالهاي ۸۲تا ۸۴نيز به ترتيب ارقام يكهزار و ۲۴۴و دو هزار و ۴۰و دو هزار و ۸۳۰واحد صنعتي به ثبت رسيده است.
وي تاكيد كرد: با توجه به نقش موثر صنايع در افزايش توليد ناخالص ملي، گازرساني به صنايع بزرگ جزو اولويتهاي اصلي شركت ملي گاز ايران به شمار مي آيد. به همين سبب در سه سال گذشته شاهد بيش از ۱۴۲درصد رشد در اين بخش بوديم.
كسايي زاده از احداث شبكه گاز شهري با ۲۲درصد رشد سالانه به عنوان دومين رتبه توسعه گاز در سال ۸۶خبر داد و افزود: سال گذشته ۱۵هزار و ۶۹۹ كيلومتر به شبكه گاز شهري كشور افزوده شد. در حالي كه در سالهاي ۸۲تا ۸۵به ترتيب اين رقم ۱۲هزار و ۱۳ ،۳۷۸هزار و ۱۳ ، ۱۴۳هزار و ۵۵۷و ۱۲هزار و ۸۴۴كيلومتر شبكهگذاري گاز شهري صورت گرفت.
مديرعامل شركت ملي گاز ايران گفت: سال گذشته شاهد ۱۲درصد رشد فروش گاز در داخل كشور نسبت به سال قبل از آن بوديم. با اين وجود در همين دوره زماني، واردات گاز طبيعي كشور حدود ۲درصد كاهش يافت. بدين ترتيب فروش داخلي گاز طبيعي از ۱۰۹ميليارد متر مكعب در سال ۸۵به ۱۲۲ميليارد متر مكعب در سال ۸۶افزايش يافت . در حالي كه در اين مدت واردات از شش ميليارد و ۳۰۰ميليون متر مكعب به شش ميليارد و ۲۰۰ميليون متر مكعب كاهش يافت.
وي در ادامه اظهار داشت: عملكرد فروش گاز در داخل كشور در سالهاي ۸۲ تا ۸۴به ترتيب ۹۱ ،۸۱و ۹۷ميليارد متر مكعب ثبت شد و ميزان واردات در اين مدت نيز معادل پنچ ميليارد و ۷۰۰ميليون، پنج ميليارد و ۸۶۰ميليون و رقم پنج ميليارد و ۲۰۰ميليون متر مكعب بود.
به گفته مدير عامل شركت ملي گاز ايران، افزايش برداشت از منابع داخلي و كاهش جزئي صادرات گاز طبيعي، امكان افزايش فروش داخلي را فراهم كرد.
وي تصريح كرد: سال گذشته شاهد ۱۱درصد رشد برداشت گاز طبيعي از منابع بوديم و ميزان برداشت از ۱۱۷ميليارد متر مكعب در سال ۸۵به ۱۳۱ميليارد متر مكعب در سال ۸۶افزايش يافت.
كسايي زاده گفت: برداشت گاز از منابع داخلي در سالهاي ۸۲تا ۸۴نيز به ترتيب ۹۹ ،۸۶و ۱۰۶ميليارد متر مكعب بود كه رشد سالانه ،۱۵هفت و ۱۰ درصد را در فاصله سالهاي ۸۳تا ۸۵نشان داد. وي سپس از افزايش سه درصدي گازرساني به نيروگاهها در سال ۸۶نسبت به سال ۸۵خبر داد و افزود : گازرساني به نيروگاهها در سال جاري، رشدي ۲رقمي را تجربه خواهد كرد.
اين رشد براي سه دوره زماني مشابه قبلي نيز به ترتيب ،۹چهار و ۲درصد بود كه ظرفيت پالايش گاز كشور در سال ۸۶نسبت به سال قبل از آن دو درصد رشد داشته است .
اين ظرفيت در پنج سال گذشته از ۳۱۸ميليون متر مكعب در روز آغاز شد و با پشت سر گذاشتن ارقام ۳۸۳ ،۳۸۳و ۳۴۰در سالهاي ۸۳تا ۸۵به ۴۴۷ ميليون متر مكعب در سال گذشته افزايش يافت.
بررسيهاي كارشناسي همچنين نشان ميدهد كه برنامههاي توسعهاي شركت ملي گاز ايران به افزايش سهم گاز در سبد انرژيهاي فسيلي منجر شده است و اين سهم در سالهاي ۸۲تا ۸۶به ترتيب ۶۰ ،۵۹ ،۵۷ ،۵۴و ۶۱درصد بود.
به گفته مدير عامل شركت ملي گاز ايران، دستاوردهاي فوق در شرايطي به دست آمده است كه جذب منابع مالي براي طرحهاي توسعه گاز از ۴۲تريليون و ۷۸۵ ميليارد ريال در سال ۸۵با هفت درصد كاهش به ۳۸تريليون و ۸۰۰ميليارد ريال در سال ۸۶به صورت نقدي و مبالغ سنگيني به صورت بدهي به سازندگان و پيمانكاران و وزارت دارايي رسيده است.
دوشنبه 30 ارديبهشت 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 201]