تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 13 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم(ص):وقتى معلم به كودك بگويد: بگو بسم اللّه‏ الرحمن الرحيم و كودك آن را تكرار كند خدا...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1837214345




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

معنويت در دنياي معاصر - 8معنويتهاي دروغين را بايد از معنويت اصيل جدا كرد


واضح آرشیو وب فارسی:مهر: معنويت در دنياي معاصر - 8معنويتهاي دروغين را بايد از معنويت اصيل جدا كرد
معاون پژوهشي و آموزشي سازمان تبليغات اسلامي با اشاره به گرايش مردم جهان به جنبه‌هاي ملكوتي هستي، معنويت اسلام و اديان الهي گفت: تحليل و تبيين معنويت ناب و اصيل و جداسازي آن از معنويتهاي دروغين و انحرافي تأثير به سزايي در ترويج و تعميق معنويت دارد.

حجت الاسلام سيد جواد موسوي هوايي معاون پژوهشي و آموزشي سازمان تبليغات اسلامي در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به اينكه قبل از آنكه بشريت قدم به عرصه گيتي نهد، خداوند حكيم زندگي او را با معنويت قرين ساخته بود تا بدانجا كه اولين بشر روي كره خاكي، فرستاده خداوند بود، اظهار داشت: به اين خاطر از همان ابتدا هيچ بشري از اين باور كه زندگي معنوي نويدبخش زندگي سعادتمندانه ابدي است، محروم نماند.

وي با اشاره به اينكه خالق هستي به تناسب تكامل عقلي و پيشرفت اجتماعي بشر، همواه پيامبري همراه با دستور العمل معنوي متناسب با سطح آگاهي آنها جهت رسيدن بشر به سعادت دنيوي و اخروي انتخاب مي كرد، افزود: به طوري كه معتقديم تا زمانيكه بشري روي كره خاكي باشد، حجت خداوند كه مبلغ معنويت اصيل است در جهان وجود دارد.

معاون پژوهشي و آموزشي سازمان تبليغات اسلامي با تأكيد بر اين موضوع كه بشر از ابتدا، داراي فطرتي الهي بوده است ( فطرتي كه خداوند در مورد آن مي فرمايد : " فطره الله التي فطر الناس عليها لا تبديل لخلق الله" )، گرايش فطري و ناخود آگاه به نيكي، راستي و در يك كلام به معنويت، خداجويي و خدا پرستي دارد، تصريح كرد: همچنين به اين نكته در قرآن كريم نيز تأكيد شده است كه مي فرمايد: " ما خوبيها را در نظر شما آراستيم، نفرت از بديها را در شما پديد آورديم."

حجت الاسلام سيد جواد موسوي هوايي با اشاره به اينكه گاهي در طول تاريخ مشاهده شده است كه عوامل دروني يا بيروني اين فطرت الهي انسانها را منحرف كرده يا بر نور آن سرپوش مي نهند، ياد آور شد: از مهمترين عوامل بيروني اين مهم، حكومتهاي جائر و ايادي شيطانند و همچنين مهمترين عامل دورني همان نفس اماراه است كه سبب كمرنگ شدن نور معنويت در زندگي انسان مي شود. اگر صفحات تاريخ را ورق بزنيم مي بينيم كه همان انسانهاي فارغ از معنويت با كوچكترين تلنگري بيدار شده و هستي خود را نيز فداي اين معنويت به دست آمده كرده اند و به هيچ قيمتي از آن دست بر نداشته اند.

وي در ادامه گفت: از آنجا كه قرآن كريم ما را به تفكر و عبرت گرفتن از داستانهاي گذشتگان امر كرده است، وقتي سرگذشت اقوام و ملل مختلف را بررسي مي كنيم به نكاتي بر مي خوريم كه رعايت توجه به آنها مي تواند ما را در جهت دستيابي به گوهر نفيس زندگي معوي كه پايه زندگي سعادتمندانه اخروي است، ياري كند.

حجت الاسلام موسوي هوايي با اشاره به اينكه تدبر در آيات قرآن به ما مي فهماند كه سنتهاي الهي در تاريخ بشر تكرار شدني است و اين ما هستيم كه با رفتار خود، خويشتن را مستحق يكي از سنتهاي الهي مي گردانيم، اظهار داشت: اگر ما از خداوند و فرستادگانش معنويت وجود آنها را نجوييم و مسير زندگيمان را با آنها منطبق نكنيم، در نهايت به خواري، ذلت، عذاب و نابودي گرفتار مي شويم. ولي اگر نور معنويت را چراغ زندگي گردانيم و با نور آن همه چيز را ببينيم، پيروزي نهايي به لطف الهي از آن ماست. اين سير سنتهاي الهي در طول تاريخ بوده و مي باشد.

وي با بيان اينكه جهت بررسي معنويت در جهان معاصر بهتر است كمي به عقب تر برگرديم، تصريح كرد: قبل از قرون وسطي، مردم به جهت اعتقاد و اعتمادي كه به كليسا داشتند زندگي خود را با آن گره زده بودند. اما به علت فسادي كه در علماي دين مسيحيت پديدار شد ( تا جايي كه تعقل و تفكر خلاف نظر كليسا جرم محسوب مي شد) و از آنجا كه در اديان الهي تعقل و تفكر لازمه پذيرش دين الهي عنوان شده است، لذا مردم به تعارضي بين دين و عقل رسيدند و در اين ميان دين ساختگي و تحريف شده كليسا را كنار زدند و عقلي را كه پايه اش فطرف الهي بود، برگزيدند.

موسوي هوايي گفت: اما اين موضوع از قرون وسطي تاكنون سير طبيعي خود را طي نكرده و انديشه مردم گرفتار انحراف در فكر و عمل برخي فيلسوفها نماها و ايادي شيطان شد تا جاييكه ظهور مكاتب مختلف فلسفي و سياسي باعث شد مردم از دين و وحي دور شده و به گمان خود دين را افيون ملتها و مايه تخدير آنها بدانند.

معاون پژوهشي و آموزشي سازمان تبليغات اسلامي در ادامه افزود: امروزه كه در عصر مدرنيسم و پست مدرن هستيم، انساني ساخته ايم كه قرن او قرن تنهايي، افسردگي و سرشار از عقده، حقارت، جنون، خودكشي و انواع و اقسام بيماريهاي روحي و رواني است و اين با جدا كردن معنويت از زندگي انسان محقق نشده است.

حجت الاسلام موسوي هوايي يادآور شد: با اينكه انسان داراي دو بعد مادي و معنوي است ولي تمام مكاتب غربي بعد معنوي او را منكر و او را منحصر در ماده دانسته اند و بعد ديگر وجود انسان را بي پاسخ گذاشته اند، انسان امروزي به جايي رسيده كه خود را تنهاترين فرد احساس مي كند و به پوچي مفرط رسيده و با توسل به معنويتهاي خودساخته و انحرافي درصدد رفع اين كمبود بر آمده است. اين وضعيت انسان كنوني است؛ انساني كه دست پرورده مكاتب غربي است. اما در همين برهه از زمان، بسيار ديده و شنيده ايم كه انسانهايي با كوچكترين تلنگري توسط دين راستين، به سمت آن جذب شده و آن را تولدي دوباره براي خود مي دانند.

وي با اشاره به اينكه در گوشه و كنار جهان، شاهد توجه هر چه بيشتر مردمي هستيم كه تشنه معنويت اسلام و اديان الهي و گرايش به جنبه هاي ملكوتي هستي مي باشند، يادآور شد: اين گرايش تا آنجا پيش رفته مستكبران را بر آن داشته كه بنا به گفته خود، به خطر اسلام گرايي توجه كرده و براي آن برنامه ريزي كند. چرا كه در طول تاريخ ديده شده مستكبران هميشه دين الهي و دستورات آن را مانعي در راه خودكامگي و زياده خواهي هاي خود مي دانند و با تمام وجود سعي در خاموش كردن نور آن دارند. خداوند فرموده است : " يريدون ليطفؤا نور الله بافواههم و يأبي الله ان يتم نوره و لوكره الكافرون. " ( كافران مي خواهند كه نور خدا را با هانهشان - به نفس تيره و گفتار جاهلانه خود- خاموش كنند و خدا نمي گذارد تا آنكه نور خود را در منتهاي ظهور و حد اعلاي كمال برساند هر چند كافران ناراضي و مخالف باشند. )

معاون پژوهشي و آموزشي سازمان تبليغات اسلامي در ادامه افزود: همانطور كه خداوند وعده داده سرانجام حق و حقيقت پيروز است. اكنون كه ما سيل عظيم تشنگان معرفت و حقيقت و معنويت را در سراسر جهان مي بينيم و هر روز بر حجم راه يافتگان افزوده مي شود، وظيفه افرادي كه در جهت فرهنگ اسلام و فرهنگ معنوي برگرفته از دين الهي تلاش مي كنند بسيار سنگين تر از گذشته است.

وي يادآور شد: با پيروزي انقلاب اسلامي اين موجها به سيل خروشان تبديل شد، اما جهت تقويت و به ثمر رساندن اين جوشش عظيم بايد پس از سياستگذاري، برنامه ريزي، راهكارهايي را در سطح منطقه اي و جهاني در نظر گرفت و اجرا كرد.

حجت الاسلام موسوي هوايي به چند مورد از اين راهكارها اشاره كرد و گفت: بررسي نقش معنويت در آرامش روحي و فكري فرد و خانواده و جامعه، اشاعه اين معنويت در قالب سياستهاي فرهنگي و سياسي دولت در مقطع جهاني از جمله اين راهكارها است .

وي برپايي نشستها، همايشها، كنفرانسها جهت بررسي نقش معنويت در زندگي روزمره انسان با حضور انديشمندان اين عرصه و اشاعه نتايج آن در سطح جهاني، تبيين و تحليل و تعميق معنويت ناب و اصيل و جداسازي آن از معنويتهاي دروغين و انحرافي، ارائه و ترويج الگوهاي ناب معنوي ( در زندگي دنيوي و اخروي) براي تمامي نسلها همچون اهل بيت (ع) را برخي ديگر از راهكارها براي تقويت معنويت عنوان كرد.
 يکشنبه 29 ارديبهشت 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 291]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن