واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: اولين جايزه شهيد مطهري به مروجان فرهنگ اسلامي درهند اهدا شد
دهلي نو- اولين جايزه شهيد مرتضي مطهري طي مراسم با شكوهي در محل تالار اجتماعات خانه فرهنگ جمهوري اسلامي ايران در دهلي نو به چهار تن از مروجان هندي فرهنگ اسلامي در هند در عصر حاضر اهدا گرديد.
بنابه گزارش خبرگزاري ايرنا، در اين مراسم كه با تلاوت آياتي از قرآن مجيد آغاز گرديد جمع زيادي از علما، متفكران ، انديشمندان و دست اندركاران ترويج فرهنگ اسلامي و زبان فارسي در هند شركت كردند.
سيد مهدي نبي زاده ، سفير جمهوري اسلامي ايران در هند، اولين جايزه شهيد مرتضي مطهري را كه شامل تقديرنامه و چك يكهزار دلاري بود به برگزيدگان اعطا كرد.
حجتالاسلام و المسلمين سيد شميم الحسن رضوي ،از روحانيون و مروجان فرهنگ اسلامي در ايالت اوتارپرادش ، پروفسور سيد علي محمد نقوي ، از روحانيون و نويسندگان اسلامي صاحب نام عليگر، حجتالاسلام شيخ محمد حسين ذاكري ، از روحانيون و مروجان اسلام در كارگيل در ايالت جامو و كشمير و پروفسور دكتر سيد اختر مهدي ، استاد بخش فارسي زبان جواهر لعل نهرو و از محققان صاحب نام زبان فارسي در هند، به پاس خدمات ارزنده آنان در جهت گسترش فرهنگ اسلامي و زبان فارسي در هند مورد تجليل قرار گرفتند.
نبي زاده ، در اين مراسم كه جمعه شب برگزار شد، طي سخناني ، جنبههاي مختلف شخصيت شهيد مطهري را به تفصيل تشريح كرده و گفت : شهيد مطهري هم سخنور عالي و هم نويسنده عالي بود.
وي گفت : عدهاي تنها سخنور خوب و عدهاي ديگر تنها نويسنده خوبي هستند اما شهيد مطهري از هر دوي اين صفات در سطح عالي برخوردار بود.
سفير جمهوري اسلامي ايران در هند، در تشريح خدمات شهيد مطهري در جهت افزايش سطح آگاهيهاي مردم در حوزه اصول و جامعه اسلامي ، گفت : شهيد مطهري حملات دشمنان اسلام به اين دين الهي را از طريق قلم و سخن شيواي خود دفع و شبهات موجود را در اين خصوص رفع كرد.
وي افزود: همين امر موجب خصومت دشمنان اسلام با شهيد مطهري شد و اين شخصيت برجسته اسلامي ، در واقع ، قرباني خدمات خود به اسلام و افزايش آگاهي مسلمانان گرديد.
نبي زاده ، دين را به عنوان يك آئين زندگي براي تامين نيازهاي روحي و جسمي انسانها توصيف كرده و گفت : همه اديان بويژه اديان الهي مقدس هستند اما اسلام تنها ديني است كه نيازهاي روحي و جسمي انسانها را به بهترين نحو ممكن برطرف ميكند و بنابراين ما وظيف داريم كه بهترين و تكميلترين دين را از ميان اديان رايج در جهان برگزينيم .
وي ، ادعاهاي مبني بر گسترش اسلام به زور شميشر را رد و تصريح نمود كه اين دين الهي توسط عارفان ، صوفيان و نويسندگان عالم و آگاهاني همچون شهيد مطهري گسترش يافته است .
سفير ايران در هند در مورد آثار شيد مطهري گفت : آثار شهيد مطهري همه اقشار جامعه از كودكان و نوجوانان گرفته تا بزرگسالان و همه جنبههاي زندگي از حجاب گرفته تا معاشرت را شامل ميشود.
وي ، تلاش دشمنان اسلام را براي نسبت دادن همه اعمال تروريستي به مسلمانان به باد انتقاد گرفته و از شهادت استاد مطهري به عنوان يك اقدام تروريستي ياد كرد.
كريم نجفي ، رايزن فرهنگي سفارت جمهوري اسلامي ايران در هند، طي سخناني دراين گردهمايي ، هدف از اهداي اولين جايزه شهيد مطهري به چند تن ازمروجان فرهنگي اسلامي در هند را به عنوان حركتي براي تقدير و تمجيد از خدمات ارزنده اين افراد در جهت گسترش فرهنگ اسلامي در هند و نيز ترويج علم و دانش در ميان تودههاي محروم مسلمان در اين كشور توصيف كرد.
وي گفت : اين جايزه به شخصيتهايي تقديم ميشود كه خدمات ارزنده اي را در جهت گسترش فرهنگ اسلامي در هند و افزايش سطح علم و دانش در ميان تودههاي مردم داشته اند.
وي ، تاريخچهاي از گسترش زبان فارسي در هند ارايه كرده و گفت كه زبان فارسي براي مدت بيش از دو قرن روح و روان مردم هند را سيراب كرده است .
دكتر نجفي ، رابطه فرهنگي بين ايران و هند را بسيار عميق و تاريخي توصيف و از بناي تاريخي و با شكوه تاج محل به عنوان نمونه بارزي از ترويج هنر و معماري ايران در هند ياد كرد.
رايزن فرهنگي سفارت جمهوري اسلامي ايران در هند، تاثير اسلام را در مناطق مختلف هند، تشريح كرده و گفت كه آثار اسلامي را ميتوان در همه مناطق هند از شمال گرفته تا جنوب اين كشور براحتي مشاهده كرد.
برندگان اولين جايزه شهيد مرتضي مطهري ، سپس ، طي سخناني در اين گردهمايي ، خدمات خود را در جهت گسترش فرهنگ اسلامي در هند به تفصيل تشريح كردند.
سفير جمهوري اسلامي ايران در هند، در پايان اين مراسم ، از سه جلد كتاب دكتر اختر مهدي رونمايي كرد.
شنبه 28 ارديبهشت 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 318]