واضح آرشیو وب فارسی:تبیان: این بار لقب "سر" برای "گس"
بخش سیاسی-همزمان با آغاز سال نو میلادی «سایمون گس» سفیر انگلیس در تهران نشان «سنت مایكل و سنت جرج» را از ملكه انگلیس دریافت كرد و به این ترتیب لقب «سر» به ابتدای نام و نام خانوادگی وی اضافه شد.دولت انگلیس لقب «سر» را به کسانی که به امپراطوری بریتانیا و یا امپراطور و ملکه ی انگلیس خدمتی شایان و درخور کرده باشد، اعطا می کند. اعطای لقب سر به دشمنان انقلاب اسلامی برای اولین بار صورت نگرفته است و حتی سلمان رشدی مرتد نویسنده كتاب «آیات شیطانی» نیز از اعطای این لقب بی بهره نبوده است. اعطای لقب «سر» از سوی ملكه انگلیس به برخی سیاست مداران همانند ماجرای اعطای جایزه صلح نوبل به جنایت كاران است و همانند اعطای مدال شجاعت به كاپیتان ناو آمریكایی است كه با هدف قرار دادن هواپیمای مسافربری ایران عدهای از هموطنانمان را به خاك و خون كشید.اهدای لقب «سر» به سایمون گس در حالی صورت می گیرد كه وی اخیراً در اقدامی گستاخانه به بیان مطالبی علیه جمهوری اسلامی ایران پرداخت و به بهانه روز جهانی حقوق بشر، وضعیت حقوق بشر را در ایران زیر سؤال برد. سایمون گس در مطلبی كه در سایت سفارت انگلستان در تهران در تاریخ 9 دسامبر تحت عنوان «جرم نسرین ستوده دفاع شجاعانه است» منتشر شد، نوشت: «تردیدی نیست كه بخشی از وظیفه دیپلمات ها ایجاد ارتباط بین كشورهاست. در جایی كه بشود چنین ارتباطی ایجاد كرد و دیپلمات ها در انتقاد از وضعیت كشوری كه به مأموریت در آن فرستاده شدهاند باید جانب احتیاط را رعایت كنند، اما در عین حال یكی دیگر از وظایف دیپلمات ها توضیح و تشریح دیدگاه های دولتی است كه برای آن كار می كنند برای عموم. در مسئله حقوق بشر، تفكرات ایران و بریتانیا بسیار متفاوت است. رئیس اداره حقوق بشر وزارت خارجه ضمن تقبیح این اقدام سفیر انگلیس، ضرورت خودداری وی در انجام اقداماتی خارج از چارچوبهای صحیح دیپلماتیك را به وی یادآوری كردبرای مثال، به عقیده ما اصولی را كه در اعلامیه جهانی حقوق بشر و همچنین در كنوانسیون بینالمللی حقوق سیاسی و مدنی ذكر شده و مورد تكریم قرار گرفته اند، نمی شود بنا به فرهنگ تفسیر و تعبیر كرد. اینها آزادی های اساسی هستند كه شأن و مقام هریك از ما را به عنوان یك فرد تبیین می كنند. دولت بریتانیا به فعالیت های خود برای جلب توجه عمومی به موارد حاكی از عدم بهره مندی مردم از این آزادی ها، ادامه خواهد داد. امروز، روز بین المللی حقوق بشر مناسبتی است برای یادآوری كسانی كه در سراسر دنیا برای احقاق حقوق دیگران برخاسته اند، وكلا، روزنامه نگاران و اعضای سازمان های مردم نهاد كه برای دفاع از هموطنانشان خود را در معرض خطر قرار داده اند. این گونه افراد در هیچ جای دنیا به اندازه ایران در خطر نیستند. از سال گذشته تاكنون مدافعان حقوق بشر مورد آزار و اذیت قرار گرفته و زندانی شدهاند. یك نمونه از آنها نسرین ستوده است. خانم ستوده وكیلی است كه سال ها در ایران كار كرده و با استفاده از شیوه های قانونی و معمول در ایران به دفاع از هموطنان ایرانی خود پرداخته است. اما امروز خود او در بازداشت است و در انتظار محاكمه به سر می برد و...»اقدام اخیر سایمون گس در درج مقاله علیه ایران با واكنش وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران رو به رو شد و در تاریخ 22 آذر ماه 1389 سایمون گس به وزارت خارجه كشورمان احضار و رئیس اداره حقوق بشر این وزارتخانه نسبت به اقدام خلاف اصول و عرف دیپلماتیك سایمون گس در درج مقالهای در سایت سفارت انگلیس علیه جمهوری اسلامی ایران شدیداً اعتراض و این اقدام سفیر را غیرمتعارف و خارج از رسالت یك سفیر نامید.
رئیس اداره حقوق بشر وزارت خارجه ضمن تقبیح این اقدام سفیر انگلیس، ضرورت خودداری وی در انجام اقداماتی خارج از چارچوبهای صحیح دیپلماتیك را به وی یادآوری كرد. این اقدام مداخله جویانه سفیر انگلیس در تهران با واكنش نمایندگان مجلس مواجه شد و در همین راستا اعضای كمیسیون امنیت ملی مجلس 29 آذر ماه با تشكیل جلسهای اظهارات اخیر سفیر انگلیس را در تهران محكوم و دیگر اعمال خصومت انگیز دولت انگلیس را در طول تاریخ علیه كشورمان مورد بحث و بررسی قرار دادند. در نهایت و بعد از رأیگیری اعضای كمیسیون امنیت ملی تصمیم گرفته شد كه رابطه با انگلیس به طور كامل قطع شود. قرار شد نتیجه جلسه كمیسیون به هیئت رئیسه مجلس برود تا بحث قطع رابطه با انگلیس هر چه سریعتر در صحن علنی مجلس مورد بررسی قرار گیرد. البته این تنها اظهارات مداخله جویانه سایمون گس نیست. وی پیش از این نیز در گفتوگویی با بی.بی.سی. فارسی به موضوع برنامه هسته ای صلح آمیز جمهوری اسلامی ایران و تحریم های ضدایرانی پرداخته بود كه در پی آن و در غیاب گس «پاتریك دیویس» كاردار انگلیس در تهران در مرداد ماه سال جاری (1389) به وزارت خارجه احضار و مراتب اعتراض جمهوری اسلامی ایران توسط رئیس اداره اول غرب اروپای وزارت خارجه به وی اعلام شد. علی رغم اینكه كاردار انگلیس قول داد مراتب را به لندن منعكس و موضوع را بررسی و نتیجه را اعلام كند، به نظر می رسد دولت انگلیس هیچ اقدامی در این راستا صورت نداده است.بروجردی: اعطای عنوان «سر» به چنین سفیری نشان دهنده سیاست خصمانه انگلیس در قبال دولت جمهوری اسلامی است و این موضوع نوعی بیاحترامی به مردم ایران است که وزارت خارجه باید با این موضوع برخورد كند تا مهر پایانی باشد بر این روندسایمون گس كه از سال 1977 كار خود را در وزارت خارجه انگلیس آغاز كرد، جانشین جفری آدامز سفیر سابق انگلستان در تهران شد. وی پیش از این سمت، عهده دار سفارت انگلیس در آتن (یونان) بوده است. گس پس از پنج ماه حضور در ایران در تاریخ 22 شهریور 1388 استوارنامه خود را تقدیم محمود احمدی نژاد رئیس جمهور كشورمان كرد.
«علاءالدین بروجردی» رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در خصوص اعطای نشان افتخاری «سر» به سایمون گس سفیر انگلیس در ایران از سوی ملكه انگلیس، كارنامه عملكرد سفیر انگلیس را در ایران كاملاً منفی توصیف و تصریح كرد: مأموریت این سفیر در ایران نه تنها سازنده نیست بلكه كاملاً تخریبی می باشد. وی با اشاره به فتنه سال 88 كه سفارت انگلیس نقش فعالی در آن ایفا كرد، اظهار داشت: طبیعتاً این موضوع نیز از نكات منفی عملكرد سفیر انگلیس است. وی صدور روادید برای سفر به كشور متبوع را یكی از فعالیت های معمولی سفارتخانه ها خواند و اظهار داشت: این حداقل خدمات را نیز سفارت انگلیس انجام نمی دهد و ایرانی ها برای گرفتن روادید انگلیس باید به كشورهای دیگر از جمله امارات رفته و ویزای خود را بگیرند. بروجردی با اشاره به فعالیت های تخریبی سفیر انگلیس در تهران گفت: اعطای عنوان «سر» به چنین سفیری نشان دهنده سیاست خصمانه انگلیس در قبال دولت جمهوری اسلامی است و این موضوع نوعی بیاحترامی به مردم ایران است که وزارت خارجه باید با این موضوع برخورد كند تا مهر پایانی باشد بر این روند.پریسا چیذریگروه جامعه و ارتباطات تبیانتنظیم:مسلم حقیقی
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تبیان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 388]