واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: آيت الله جزايري در همايش بزرگداشت سلمان فارسي: حق سلمان برگزاري كنگرههاي كشوري و بين المللي براي شناساندن وي است
خبرگزاري دانشجويان ايران - اهواز
سرويس: اجتماعي
آيتالله سيدمحمدعلي موسويجزايري در همايش بزرگداشت سلمان فارسي گفت: حق سلمان اين است كه كنگرههاي كشوري و بينالمللي براي شناساندن او برگزار شود.
به گزارش خبرنگار اجتماعي خبرگزاري ايسنا ـ منطقه خوزستان ـ نماينده ولي فقيه در استان خوزستان و امام جمعه اهواز در اين همايش كه روز پنجشنبه در تالار هنر رامهرمز برگزار شد، اظهار داشت: مقام سلمان مقام بسيار والا و رفيعي است و بايد كنگرههاي بسيار مهمي در خصوص اين شخصيت در سطح كشور و بينالمللي برگزار شود و تبليغاتش در سطح جهان اعم از جهان اسلام و اسلامشناسان و مستشرقين صورت بپذيرد. اين شخصيت برجسته يك شخصيت بينالمللي است كه داراي ويژگيهاي زيادي است و در آسمان حقيقت و علم و تقوا اين ستاره فروزان ميدرخشد.
وي خاطرنشان كرد: اين كنگره يك حركت مقدماتي است. البته حق هم اين بود كه رامهرمز كه زادگاه سلمان محمدي است در اين حركت پيش قدم باشد تا ديگر محققين، فرهيختگان و اسلام شناسان اقتدا كنند و كارهاي بزرگتري در خور شان و جايگاه رفيع سلمان انجام دهند.
آيتالله جزايري افزود: از جمله ويژگيهاي سلمان عمر طولاني وي است كه سراسر صرف سير و سياحت و تحقيق و پژوهش به دنبال گمشدهي خود شد. گمشدهاي كه بعد از جاهليت كبري، دنيا انتظار ظهورش را ميكشيد تا سر انجام در اواخر به گمشده خود ميرسد.
وي يادآور شد: به گفته برخي از مورخين پدرش از علماي زرتشتي بوده است. وي پژوهش را از دوران كودكي شروع كرده و از همان دوران كه دوران تسلط مجوس و آئين زرتشتي بوده، آن آموزهها و فرهنگ براي وي قانع كننده نيست، سراسر عمر طولاني وي صرف تلاش ميشود و به دنبال گمشده خود شهر به شهر ديار به ديار ميرود.
وي تاكيد كرد: برخي اور اهل شيراز، شوشتر، اصفهان و رامهرمز دانسته ولي تحقيق دقيق و جمع بين اقوال اقتضا ميكند كه وي از منطقه رامهرمز پا به عرصه وجود گذاشته و اين افتخار خوزستان است.
نمانيده ولي فقيه در خوزستان ادامه داد: حضرت محمد(ص) در مورد سلمان ميفرمايد: سلمان منا اهلالبيت و او را سلمان محمدي بگويند نه سلمان فارسي و افتخاري از اين بالاتر براي ايرانيان نيست. همانگونه كه كلمان محيالدين اعرابي نقل شده اين عنوان « سلمان منا اهلالبيت» شايد ناظر به آيه شريفه تطهير باشد و مقام سلمان به جايي رسيد كه جز اهل بيت محسوب شود، از طرف ديگر سرسپردگي سلمان را نسبت به مسئله ولايت ميبينيم و وي اولين مدافع حريم ولايت بوده است. يكي ديگر از جهات معرفي كردن سلمان به عنوان «سلمان منا اهل البيت» احترام خاصي است كه حضرت فاطمه زهرا (س) براي اين مرد بزرگ قائل بوده است.
وي در مورد استفاده زياد پيامبر از اسم سلمان و مطرح كردن سلمان گفت: به دليل خصايصي كه پيامبر در سلمان ديده بود به سلمان اهميت خاص ميداد. يكي از ويژگيهاي سلمان اين بود كه نشست با فقرا را با نشست بر اغنيا ترجيح ميداد. از طرفي چون سلمان خود اهل علم بود هميشه دوستدار علم و علما بود و در اثر همين حب به اين مقامات نائل شد.
شنبه 28 ارديبهشت 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 283]