واضح آرشیو وب فارسی:مهر: سيفي خبر داد:نتايج مثبت اصلاح قرارداد كرسنت/ شركتهاي خارجي در صف مذاكره با ايران
مدير عامل شركت ملي صادرات گاز ايران با مثبت خواندن نتايج جلسه اخير ايران با طرف اماراتي در رابطه با قرارداد كرسنت، تاكيد كرد: نتايج حاصل شده بسيار مثبت و در جهت تامين منافع ملي ايران است.
به گزارش خبرنگار مهر، نصرت الله سيفي در جمع خبرنگاران با مثبت خواندن نتايج مذاكرات قرارداد صادرات گاز ايران به امارات (كرسنت) اظهار داشت : در مذاكرات اخير با طرف اماراتي به نتايج مثبتي در جهت حفظ منافع ايران رسيده ايم، ضمن اينكه بايد تلاش كنيم عقب ماندگي در برداشت از ميدان گازي مشترك با كشور قطر هر چه زودتر جبران شود.
سيفي از اجراي قطعي پروژه خط لوله سيري- عسلويه خبر داد و خاطرنشان كرد: در صورت عدم توافق با امارات گاز توليدي از مخزن گازي خاف در ميدان سلمان به مصرف داخلي اختصاص مي يابد كه در عين حال ساخت اين خط لوله 240 كيلومتري كاملا اقتصادي است.
شل و رپسول مي مانند
وي با بيان اينكه شركتهاي شل و رپسول قطعا از ايران نمي روند، تصريح كرد: اين شركتها به صورت غير رسمي اعلام كرده اند كه 2 ماه نسبت به زمان تعيين شده از سوي ايران تاخير خواهند داشت.
مدير عامل شركت صادرات گاز ايران درباره جايگزيني شركتهاي شل ، رپسول و توتال در ديگر فازهاي پارس جنوبي توضيح داد: در ابتدا قرار بود فازهاي 13 و 14 پارس جنوبي به تامين خوراك پروژه پرشين ال.ان.جي اختصاص يابد. در عين حال بايد به اين نكته توجه داشت كه اين پروژه طرحي بزرگ است كه در صورت اجرا شدن و عدم تامين خوراك ضرر هنگفتي را متوجه كشور مي كند.
وي با بيان اينكه درحال حاضر ايران در بلوكهاي مرزي با مشكل تعويق در اجراي پروژه ها روبرو است، ادامه داد: در رابطه بافاز 13 كه يك بلوك مرزي محسوب مي شود با شركتهاي شل و رپسول مذاكره كرده ايم كه عمليات اجراي اين پروژه را هر چه زودتر آغاز كنند كه اين شركتها به دليل مسائل فني اعلام كردند قادر به انجام اين كار نيستند.
به گفته سيفي راه دوم ارايه داده شده حضور اين شركتها در فازهاي ديگر پارس جنوبي و انصراف از توسعه فاز 13 بود كه اين پيشنهاد مورد موافقت قرار گرفت.
اين مقام مسئول افزود: مباحث فني و حقوقي اين پيشنهاد در شركت ملي در حال بررسي است كه نتايج آن پس از تاييد وزير نفت و مدير عامل شركت ملي نفت به شركتهاي شل و رپسول اعلام مي شود.
سيفي اضافه كرد: در صورت تاييد و اجرايي شدن اين طرح، فاز 14 به همراه يكي ديگر از فازهاي پارس جنوبي به تامين خوراك پرشين ال.ان.جي اختصاص خواهد يافت و گاز توليد شده از فاز 13 نيز به مصرف داخلي مي رسد.
مذاكره با توتال ادامه دارد
وي پروژه پارس ال.ان.جي را هم داراي شرايط مشابه عنوان كرد وگفت: فاز 11 پارس جنوبي نيز به دليل مرزي بودن شرايطي مشابه فاز 13 دارد كه پيشنهادات متقابل ايران و شركت توتال براي چگونگي اجراي اين پروژه در حال بررسي است.
مدير عامل شركت صادرات گاز ايران با تاكيد بر اينكه پيشنهاد تغيير در فاز 11 به صورت هندسي مطرح است، توضيح داد: بخش وسيعي از فاز 11 دور از مرز و قسمت كوچكي از آن در نزديكي مرز قرار دارد كه تصميم داريم بخش مرزي را حذف و قسمتي از فاز 12 را جايگزين آن كنيم و بخش مرزي را از طريق قراردادهاي موجود اجرايي كنيم.
سيفي برنامه هاي ارايه شده از سوي شركتهاي شل ، رپسول و توتال را همسو و نزديك به برنامه هاي ايران خواند و تاكيد كرد: براي تغيير بلوك بازنگري در مشخصات فني، حجم هاي تعيين شده، عمق آب و مسايل مهندسي و اكتشافي بايد مورد بررسي قرار گيرد.
مدير عامل شركت صادرات گاز در ادامه درباره آخرين وضعيت شركت ايران ال.ان.جي توضيح داد: اين پروژه به نقطه تامين مالي رسيده است و در جلسه هفته جاري با بانكهاي داخلي نحوه تامين مالي اين پروژه مشخص مي شود.
شركتهاي خارجي در نوبت مذاكره با ايران
به گفته سيفي مذاكره با شركتهاي او ام وي اتريش، اديسون ايتاليا و يك شركت آلماني براي خريد بخشي از سهام ايران ال.ان.جي در حال انجام است، ضمن اينكه 8 شركت اروپايي و آسيايي نيز در انتظار مذاكره با ايران هستند.
وي تصريح كرد : اگر به طور مثال 10 ميليون تن ال.ان.جي براي فروش داشته باشيم براي بيش از 30 ميليون تن متقاضي جدي وجود دارد كه پس از بررسي بهترين گزينه ها را انتخاب مي كنيم .
سيفي در بخش ديگري از سخنانش درباره وضعيت ميدانهاي گلشن و فردوسي يادآور شد: در مورد اين ميدانها چندين قرارداد از جمله قرارداد فروش گاز و فروش به كارخانه ال.ان. جي بايد نهايي شود كه مذاكرات در اين رابطه ادامه دارد.
حضور تركيه و روسيه در ايران
مدير عامل شركت صادرات گاز از حضور هيئتي از تركيه در ايران براي مذاكره درباره مسايل مربوط به ترانزيت گاز ايران از طريق اين كشور به اروپا و همچنين واگذاري توسعه فازهاي 22 تا 24 به تركيه خبر داد و افزود: به زودي تيمي ازشركت گازپروم روسيه نيز براي هماهنگي و تعيين زمان اجراي كارهاي مشترك به ايران مي آيد.
وي دليل تاخير حضور گاز پروم در ايران را تغيير و تحولات اخير در روسيه ذكر و خاطرنشان كرد: گازپروم يك شركت درهم تنيده با دولت روسيه است و بدون هماهنگي با دولت روسيه هيچ اقدامي را انجام نمي دهد.
سيفي همچنين از تشكيل شركت مشترك كشتيراني بين ايران و شركت "اس.كي.اس" مالزي خبر داد و گفت: اين شركت به زودي تاسيس خواهد شد.
مدير عامل شركت صادرات گاز ايران با بيان اينكه ارمنستان در اجراي خط لوله براي دريافت گاز ايران مشكل دارد، تصريح كرد: هيئتي از ايران براي فشار با ارمنستان براي تسريع در احداث اين خط لوله به اين كشور سفر كرده است و موضع ارمنستان به زودي مشخص و اعلام مي شود.
شنبه 28 ارديبهشت 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 984]