واضح آرشیو وب فارسی:مهر: يك كارشناس مسائل خاورميانه:5 نقطه خطر در توافقنامه امنيتي واشنگتن - بغداد/ عراق نبايد اين تحميل را بپذيرد
يك كارشناس مسائل خاورميانه با تاكيد بر اينكه دولتمردان عراقي بايد ضمن مبارزه با تلاش واشنگتن براي تحميل توافقنامه امنيتي به كشورشان از پذيرش آن به هر نحوي امتناع ورزند، از وجود مفاد خطرناك اين قطعنامه براي عراق، همسايگان آن و منطقه سخن گفت.
سيد محمد صادق الحسيني، كارشناس مسائل خاورميانه و جهان اسلام در گفتگو با خبرنگار مهر ضمن تحليل توافقنامه اي كه قرار است بين آمريكا و دولت عراق به امضا برسد، بر لزوم مبارزه دولتمردان عراقي با اين قرارداد تحميلي تاكيد كرد و اظهار داشت: اين توافق نامه حاوي بندهاي خطرناكي براي عراق، همسايگان آن و كليت منطقه است.
وي افزود: در تحليل دلايل طرح چنين قراردادي طي هفته هاي اخير بايد توجه داشت كه مدت زمان قطعنامه شوراي امنيت كه واشنگتن پس از حمله به عراق با اعمال زور از سازمان ملل و براي توجيه اقدام غيرقانوني خود دريافت كرد رو به اتمام است و تا سه ماه ديگر يا نهايتا پايان سال جاري منقضي خواهد شد.
اين كارشناس مسائل خاورميانه با اشاره به غير قابل تمديد بودن زمان مندرج در اين قطعنامه، ادامه داد: نتيجه اين مقدمه آن است كه مهلت آمريكا براي حضور درعراق رو به اتمام بوده و لذا واشنگتن براي ايجاد بهانه اي جديد جهت تداوم اين حضور به تكاپو افتاده و مباحثي كه در خصوص توافقنامه امنيتي با عراق نيز مطرح شده، صرفا بهانه اي در همين چارچوب است.
صادق الحسيني همچنين تحليل مقامات و مسئولان عراقي مبني بر اينكه اين قراداد روند خروج اشغالگران از عراق را تسريع خواهد كرد را رد كرد و گفت: دهها مقاله و يادداشت در اين باره نوشته شده و نسبت به عواقب وخيم امضاي اين توافق هشدار داده اند؛ پيش نويس هاي اين توافق نامه به راحتي قابل دسترسي است، هر كس كه نيم نگاهي به بندهاي آن بيندازد و تعمقي نسبي در آن داشته باشد حساسيت و خطرات موجود در آن را درخواهد يافت.
وي در ادامه بندهايي از اين توافقنامه را مورد اشاره قرار داد و اظهار داشت: از جمله بندهاي خطرناك اين توافق نامه، مصونيت نيروهاي اشغالگر در عراق است كه دقيقا همان موضوع كاپيتولاسيون كه امام خميني(ره) با قاطعيت با آن برخورد كردند را يادآوري مي كند؛ ما امروز شاهديم كه به رغم عدم وجود چنين توافقي، دولت عراق از محاكمه عوامل جنايات مكرر در كشورشان كه منصوب به گروه موسوم به بلك واتر هستند، ناتوان است و لذا در صورت امضاي چنين توافق نامه اي اين شرايط به مراتب براي مردم و دولت عراق سخت تر خواهد شد.
اين كارشناس مسائل جهان اسلام افزود: از سوي ديگر يكي از بندهاي اين توافق نامه از عراق به عنوان "پايگاه مهم استقرار منطقه" ياد مي شود؛ اين اصطلاح دقيقا اصطلاحي است كه در مشوق هاي پيشنهادي 1+5 به ايران نيز مطرح مي شود و معناي آن براي هر كارشناس، ديپلمات و يا فرد آگاه به ادبيات بين المللي روشن است. پذيرش چنين عنواني در عرف آمريكايي ها، در واقع به معناي حفاظت از دولت رژيم اسرائيل است.
الحسيني ادامه داد: بند خطرناك ديگري كه در اين توافق نامه وجود دارد آن است كه بر مبنايش نيروهاي آمريكايي در عراق حق دارند به هرفرد، گروه يا كشورهاي كه به زعم آنها با تروريست ها همسو بوده يا از آن ها حمايت مي كند، هجوم برند و براساس اين توافقنامه، دولت عراق بايد به اين اقدام مشروعيت دهد.
وي همچنين اظهار داشت : نكته ديگر اين توافق نامه كه به مراتب فاجعه بارتر از مباحث قبلي است، اينكه در آن هيچ گونه قيد و شرط زماني ذكر نشده و هر چند كه طرف عراقي تلاش بسياري را براي اعمال محدوديت زماني در آن به كار بسته اما با توجه به اهميت حضور نيروهاي آمريكايي در منطقه، بعيد به نظر مي رسد كه اين تلاش ها به نتيجه اي مشخص منتج گردد؛ بنابراين اين توافقنامه به اصطلاح اعراب از لحاظ زماني "مفتوح" خواهد بود كه اين موضوع خود، خطرات بسياري را متوجه منطقه مي نمايد.
اين كارشناس مسائل خاورميانه تاكيد كرد: در واقع اين توافق نامه نوعي تمديد مشروعيت بخشي به اشغالگري آمريكا و ساير هم پيمانان او در عراق و منطقه است و لذا دولت عراق بايد با تمام توان با آن مقابله كرده و به هيچ وجه زير بار امضاي آن نرود؛ بر اين اساس به نظر مي رسد كه امروز دولت عراق در مرحله بسيار دشوار و آزموني تاريخي قرار گرفته كه بايد در آن ميزان تعهد خود به صلح، ثبات و امنيت منطقه اي و جهان اسلام را به اثبات رساند.
الحسيني در پايان يادآور شد: دولتمردان عراقي بايد بدانند همانگونه كه پيش از اين نيز تاكيد داشته اند، براي تكميل نخستين مرحله حاكميت ملي شان نخست بايد اشغالگران را ازعراق بيرون كرده و سپس به انعقاد توافق نامه هاي امنيتي يا سياسي با آن ها بپردازند چرا كه در غير اين صورت از چنين روندي به شدت متضرر خواهند شد.
جمعه 27 ارديبهشت 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 171]