واضح آرشیو وب فارسی:تبیان: همه پرسی های سالانه سوئیسبخش سیاسی_اروپا بار دیگر شاهد درگیری و اعتراضات مردمی بود. در پی برگزاری همه پرسی در روز یکشنبه هفتم آذر ماه مبنی بر اخراج خارجی هایی که مرتکب اقدامات مجرمانه می شوند در سوئیس هزاران تن از مدافعان حقوق بشر در شهر "برن " و "زوریخ" تظاهرات کردند. در نظرسنجی اخیر 52،9 درصد از شرکت کنندگان به اخراج خارجی هایی که مرتکب جرم شده اند رای مثبت دادند. با این حال در بسیاری از شهرهای سوئیس تجمع های اعتراض آمیز صورت گرفت و این تظاهرات به خشونت گرایید و نیروهای پلیس برای مقابله با تظاهرات کنندگان اقدام به استفاده از گاز اشک آور کردند.
۶۰ درصد از زندانیان سوئیس را خارجی ها تشکیل می دهند، این در حالی است که ۲۳ درصد از کل جمعیت سوئیس (نزدیک به یک چهارم) را خارجی ها تشکیل می دهند. هواداران این طرح، پیش از همه پرسی گفته بودند این آمار نشان می دهد که خارجی ها در این کشور، بیشتر مرتکب جرم و جنایت می شوند و باید از سوئیس اخراج شوند. این طرح حتی شامل افراد خارجی می شود که در سوئیس به دنیا آمده و در این کشور بزرگ شده اند. مخالفان می گویند این طرح مغایر با معاهده های بین المللی است، اخراج اجباری موجب خواهد شد تا افرادی که در سوئیس به دنیا آمده و در این کشور بزرگ شده اند، به کشورهایی فرستاده شوند که هرگز در آن زندگی نکرده و هیچ آشنایی هم با آنجا ندارند.از لحن تبلیغات “حزب مردم برای جلب آرا مردم در این همه پرسی، چنین به نظر می رسید که این حزب به طور کلی جوامع خارجی را هدف قرار داده است. پوسترهای تبلیغاتی این حزب به شکل خاص، گروه های مختلف خارجی را به عنوان خلافکار معرفی می کند که موجب اهانت به این گروهها شده است.دولت سوئیس نگران است که پیشنهاد اخراج افراد خارجی ساکن در این کشور، تعهدات سوئیس در قبال کنوانسیون اروپا در مورد حقوق بشر و همینطور توافق این کشور با اتحادیه اروپا در مورد آزادی رفت و آمد مردم را نقض کند. زیرا در سال گذشته سازمان عفو بین الملل از دولت سوئیس به علت كمبودهای موجود در زمینه پناهندگی خارجیان انتقاد كرده بود. این سازمان بیان داشته بود که تشدید مقررات پناهندگی و خارجیان، هویت واقعی آوارگان را زیر سوال می برد. و این مقررات، مفاد كنوانسیون آوارگان سازمان ملل متحد را نیز نقض می كند. از سوی دیگر كمیته مبارزه با نژادپرستی سازمان ملل متحد سوئیس را متهم كرده بود كه چون با خارجیان از كشورهای عضو اتحادیه اروپا و افتا در مقایسه با خارجیان از كشورهای دیگر به گونه دیگری رفتار می كند، كنوانسیون مبارزه با نژادپرستی سازمان ملل متحد را نقض می كند.این نظرسنجی در حالی برگزار شد که سال گذشته نیز سوئیس در روز 29 نوامبر(8 آذرماه) اقدام به برگزاری همه پرسی درباره ممنوعیت ساخت مناره برای مساجد مسلمانان که جمعیتی قریب به 400 هزار نفر در این کشور دارند، کرده بود. به طوری که در خبرگزاری ها روز همه پرسی سوئیس را روزی غم انگیز برای دموکراسی نامیدند. این مساله بازتاب زیادی در کشورهای دنیا داشت و باعث برگزاری تظاهرات و همچنین تنظیم شکایتی از سوی مسلمانان مقیم اروپا برای ارائه به دادگاه عالی اروپا شد.
دکتر "کمال هلباوی" مدیر مرکز مطالعات تروریسم در لندن، ممنوعیت ساخت مناره برای مساجد در سوئیس را ناشی از اسلام ستیزی ناسیونالیست ها و راستگراهای افراطی در اروپا دانست. به نظر او نگرانی از علاقه مندی مردم به دین در اروپا، سکولارهای منطقه را به تکاپو برای از بین بردن نشانه های دینداری واداشته است.این همه پرسی درحالی برگزار شد که در سوئیس تنها چهار مناره وجود دارد پس به راحتی می توان ادعا کرد که مناره تنها بهانه بوده است. این اقدام ابتدا قرار بوده تا در رابطه با ذبح اسلامی صورت گیرد اما به بوته آزمایش کشیدن حساسیتهای یهودیان شرایط مناسبی را ایجاد نمی کرده به همین خاطر به جای آن مناره را به عنوان یک نماد مناسب هدف قرار دادند. این اقدامات دین ستیزانه و اسلام ستیزانه ناشی از نگرانی نسبت به گسترش اسلام است.از جمعیت 7.5 میلیونی کنفدراسیون سوئیس، اکثریت مسیحی هستند و مسلمانان با ۳۲۴٬۸۵۰ جمعیت دومین گروه مذهبی در این کشور هستند. مسلمانان این کشور در تمامی شهرهای سوئیس پراکندهاند. ادیان دیگر در حدود ۴.۳٪ در بین مردم این کشور طرفدار دارند و در حدود ۱۱.۱٪ مردم سوئیس دارای هیچ دینی نیستند. سوئیس مقر بسیاری از سازمان ها و ارگان های بینالمللی مانند صلیب سرخ، سازمان تجارت جهانی و یکی از دو دفتر اروپایی سازمان ملل متحد است. اما در این کشور به خصوص طی دو سال اخیر شاهد اقدامات نژادپرستانه و همچنین دین ستیزانه بوده ایم. در حالی که هر روز شاهد ترویج مبانی اسلام در جهان هستیم هر کشور اروپایی نمادهای ویژه یا موضوعات خاص مسلمانان اروپایی را مورد هدف قرار داده است. در فرانسه مسئله روسری و برقع، در آلمان مساجد، در بریتانیا خشونت، در دانمارک کاریکاتور و غیره. اما مسئله مهم اینجا است که فراتر از این نمادها را نگاه کنیم به این نتیجه می رسیم که به طور کل در اروپا و به طور خاص در سوئیس چه اتفاقاتی در حال شکل گیری است. درحالی که کشورهای اروپایی و شهروندان به شدت دارای بحران هویت شده اند، مشخص بودن مسلمانان در جامعه اروپایی برای آنها دردسرساز و ترسناک شده است.پریسا چیذریتنظیم برای تبیان/سمیه حدادی
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تبیان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 441]