واضح آرشیو وب فارسی:آفتاب: الهام به صورت تلويحي تأييد كرد دادگاه كرباسچي باعث احياي مجدد دادسراها شد
غلامحسين الهام، وزير دادگستري كه چهارشنبه بعدازظهر در همايش دادستانهاي سراسر كشور به ايراد سخنراني ميپرداخت، در ابتداي سخنان خويش در پاسخ به بابان مجري همايش كه قبل از حضور وي در تريبون با خواندن حكايتي از سعدي به امير دزدان اشاره كرده بود كه به اهالي روستا شر ميرساند، اعلام كرد: «من اگر خيري به شما نرسانم شرهم نميرسانم، اميدوارم از شر من مصون باشيد».
آفتاب: الهام با اشاره به وجود دو رويكرد در امر دادسراها، از رويكرد اول كه مبتني بر حذف دادسرا بود به عنوان رويكردي كه هدفش تسريع در امر رسيدگي قضايي است ياد كرد و خواستار استقلال كامل دادسراها از دادگاهها شد.
به گزارش سرويس حقوقي آفتاب غلامحسين الهام، وزير دادگستري كه چهارشنبه بعدازظهر در همايش دادستانهاي سراسر كشور به ايراد سخنراني ميپرداخت، تلويحاً به محاكمات كرباسچي شهردار پيشين تهران اشاره كرد و ادامه داد: «چهار سال بعد از انحلال دادسراها در قضيه دادگاه معروف تهران و پخش مستقيم دادگاه از طريق رسانهها با مشكلاتي مواجه شديم كه فقدان دادسرا و احساس عدالت و امنيت قضايي را لطمه زد چرا كه يك نفر همزمان هم مدعي بود و هم حاكم». وي افزود: «اين امر احساس عدالت و امنيت قضايي افكار عمومي را خدشهدار كرد و باعث احياي مجدد دادسراها شد».
وزير دادگستري با اشاره به اينكه تلقي عدم عدالت دادگاههاي عام در قوه قضائيه باعث شد، رويكرد احياي دادسراها تقويت شود ادامه داد: «احياي مجدد دادسراها پاسخ به يك نياز اساسي بود».
وي افزود: «تفكيك مدعي از حاكم مهمترين ضرورتي بود كه احياي دادسراها به آن توجه داشت، زيرا يك نفر نميتواند همزمان هم مدعي و هم حاكم باشد».
غلامحسين الهام با اشاره به احياي دادسراها در دوره رياست هاشمي شاهرودي يادآور شد: «ما بايد استقلال دادسرا را از دادگاه حفظ نمايم».
وي درادامه با اشاره به اينكه نبايد كسي به دادستان خط بدهد اعلام كرد: «دادسرا بايد وزرات اطلاعات را وقتي وارد امور قضايي ميشود مديريت كند».
الهام با تاكيد بر اينكه رييس قوه قضائيه و دادستان كل كشور نميتوانند به دادستان امر و نهي و توصيه كنند، افزود: «دادستان ميتواند بخشي از وزارت اطلاعات را مديريت كند و مديريت پليس قضايي در حوزه اختيارات دادستان است قانونش وجود دارد».
وي با اشاره به اصل 49 قانون اساسي، گفت: «طبق اين قانون، دولت بايد ثروت ناشي از فساد را بعد از ثبوت شرعي برگرداند كه نشان دهنده آن است كه دستگاه اجرايي، يك دستگاه پيگيري نياز دارد».
الهام در ادامه سخنانش عدالت و احساس عدالت را دو مقوله جداگانه ارزيابي كرد و خاطرنشان كرد: «اگر احساس عدالت وجود نداشته باشد امنيت رواني ايجاد نميگردد».
الهام، نقد آراي دادگاهها را بهترين راه تقويت عدالت در جامعه دانست و افزود: «با حضور روساي دادگاهها و محاكم در عرصه رسانهها مخالفم و اصل بيطرفي محاكم را خدشهدار ميكند و دادستان بايد به احساس عدالت پاسخ دهد».
سخنگوي دولت نهم، گفت: «اگر رئيس دادگاه وارد عرصه رسانهاي شود رسانهها او را مورد نمدمالي رسانهاي قرار ميدهند».
غلامحسين الهام در جمع خبرنگاران در واكنش به ابطال مصوبه دولت صفحه ديگري از تقابل قوه قضائيه و دولت را گشود و با اشاره به ابطال مصوبه دولت در خصوص افزايش پلكاني ضريب حقوق اعلام كرد: «ابطال مصوبه هيات وزيران توسط هيات عمومي ديوان عدالت اداري تناسبي با افزايش كاركنان نخواهد داشت و فساد ايجاد خواهد كرد».
وي در ادامه با طرح اين مسئله كه اطلاعات ديوان موضوعي نيست و ديوان بحث شكلي ميكند، اضافه كرد: «با ابطال اين مصوبه 70 درصد كاركنان دولت كاهش حقوقي خواهند داشت و اين ظلمي به مردم است».
چهارشنبه 25 ارديبهشت 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: آفتاب]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 253]