واضح آرشیو وب فارسی:همشهری: گردهمايي كاريكاتوريستهاي 65 كشور در حمايت از فلسطين
كاريكاتور- گروه ادب و هنر - كامران محمدي:
160برنامه گوناگون، ويژه شصتمين سال اشغال فلسطين، امسال، درست همزمان با سيامين سال پيروزي انقلاب اسلامي در مناطق و مراكز وابسته به سازمان فرهنگي_هنري شهرداري تهران برگزار ميشود.
در اين برنامهها طبق معمول فعاليتهاي مناسبتي اين سازمان، همه جور اقدام فرهنگي - هنري ديده ميشود؛ از انتشار كتابهاي مربوط به اين واقعه تا پخش فيلم و اجراي نمايش برگزاري مسابقه.
اما در اين بين، بيش از همه نمايشگاه بينالمللي كاريكاتور غزه به چشم ميآيد كه قرار است با حضور 2520 اثر از 65 كشور در موزه فلسطين برپا شود و به گفته روابط عمومي اين موزه، پس از هولوكاست، دومين گردهمايي جهاني كاريكاتوريستهاي 65 كشور دنياست كه عليه جنايات رژيم صهيونيستي در غزه شكل ميگيرد.
البته پيش از هولوكاست هم 2 گردهمايي كاريكاتوري ديگر با موضوعات «عدالت در جهان» و «اشغال» برگزار شده است اما درواقع اين هولوكاست بود كه براي نخستين بار توانست در سطحي بسيار گسترده، مشاركت هنرمندان جهان را جلب كند.
همچون هولوكاست، نمايشگاه چهارم هم حاصل مسابقهاي است كه علاوه بر موزه فلسطين، خانه كاريكاتور، پايگاه اينترنتي كارتون و سازمان فرهنگي_هنري شهرداري در برگزارياش همكاري دارند و آن طور كه مسئولان ميگويند، بسياري از چهرههاي سرشناس و برجسته جهان كاريكاتور نظير برنارد بوتون از فرانسه و آگيم سولاچ از ايتاليا در آن حضور دارند.
به گفته مسعود شجاعي طباطبايي كه مثل هولوكاست، دبير مسابقه غزه است، داوري آثار به شكل نمادين، توسط يك گروه 7 نفره از 7 كشور مختلف انجام شده است؛ هرچند كه قائم مقام سازمان فرهنگي_هنري شهرداري، در نشست خبري برنامههاي اين سازمان، گروه داوري را جور ديگري معرفي كرد؛
«كارلوس آلبرتو آموريم از برزيل، داچ مان از چين، رائد خليل از سوريه، مسعود جاعيطباطبايي، امين آقايي و قاسم لطفي از ايران.»
جالب اينكه چون تعداد آثار بيش از ظرفيت موزه فلسطين است، نمايشگاه از فردا ساعت 17 بهطور همزمان، در فرهنگسراهاي خاوران و بهمن برگزار ميشود، اما از بين آثار رسيده، 650 اثر همين حالا هم در سايت قابل رويت هستند. اين نمايشگاه در روزهاي بعد، با نشستها و همايشهاي تخصصي و پژوهشي ادامه مييابد. مراسم اعلام نتايج و اهداي جوايز هم 6 خرداد در فرهنگسراي ارسباران برگزار ميشود.
همزمان با اين نمايشگاه در تالار وحدت هم آثار گنجينه موزه هنرهاي معاصر فلسطين كه از نسل اول عكاسان فلسطين است با همكاري مركز توسعه هنرهاي تجسمي بهنمايش درخواهد آمد.
وي گفت: هماكنون، عكسهاي سليمان غندوز كه نتيجه چندسال حضورش در فلسطين بوده است در موزه هنرهاي معاصر فلسطين بهنمايش درآمده و از 25 ارديبهشت هم نمايشگاه كاريكاتور غزه در همين مكان افتتاح ميشود.
نقاشي و بازهم كاريكاتور
در حوزه نقاشي مسابقه سراسري نقاشي ويژه كودكان و نوجوانان با موضوع «كودك فلسطيني خانه ندارد» برگزار ميشود. سرسنگي در باره اين برنامه ميگويد: «براي اين برنامه بايد با 2500 دانشآموز ارتباط برقرار كرده و از آنها اثر دريافت كنيم كه اميدواريم تا پايان سال تحصيلي اين كار انجام شود تا در روز جهاني كودك، نتايج آن اعلام و مجموعهاي از آن نقاشيها هم بهصورت مجموعهاي نفيس منتشر شود.»
از هشتم خرداد هم نمايشگاه آثار كاريكاتور يك هنرمند زن فلسطيني به نام «جوها» در موزه فلسطين برپا خواهد شد و علاوه بر همه اينها، نمايشگاههاي كتاب، عكس، پوستر و برنامههايي از اين دست، براي توصيف رنج توصيفناپذير مردم فلسطين در روزها و ماههاي آينده، در گالريها و سالنهاي مختلف پايتخت برگزار ميشوند.
تاريخ درج: 23 ارديبهشت 1387 ساعت 21:05 تاريخ تاييد: 23 ارديبهشت 1387 ساعت 22:32 تاريخ به روز رساني: 23 ارديبهشت 1387 ساعت 21:29
چهارشنبه 25 ارديبهشت 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: همشهری]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 346]