محبوبترینها
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
سه برند برتر کلید و پریز خارجی، لگراند، ویکو و اشنایدر
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1825985778
25 شهریور 1388 / 26 رمضان 1430 / 16 سپتامبر 2009
واضح آرشیو وب فارسی:راسخون:
25 شهریور 1388 / 26 رمضان 1430 / 16 سپتامبر 2009
1) 25شهريورماه سال1357هجري شمسي: درساعت هفت و سي و شش دقيقه و چهل و نه ثانيه بعد ازظهر زلزله شديدي شهرستانهاي جنوب خراسان بويژه طبس را به لرزه درآورد. براثراين زلزله شهرطبس تقريباً ازميان رفت و بسياري ازروستاهاي اطراف آن نيز به ويرانه اي تبديل شد. اين حادثه جانسوزبيش از 18000كشته و مجروح برجاي گذاشت. گفتني است به هنگام اين رويداد تلخ، مردم ايران بحراني ترين روزهاي مبارزه با رژيم پهلوي را پشت سرمي گذاشتند و صحنه كمك رساني به بازماندگان اين زلزله بصورت يكي از نمادهاي همبستگي مردم درآمد. 2) 25شهريور ماه سال1378هجري شمسي: دكترعبدالله توكل نويسنده و مترجم ايراني براثرسكته قلبي بدرود حيات گفت. دكترتوكل فارغ التحصيل رشته زبان و ادبيات فارسي بود و برزبانهاي انگليسي و فرانسوي تسلط كامل داشت. ازآثارارزشمند دكترعبدالله توكل ترجمه «كتابهاي سرخ و سياه اثراستاندال و سگ زرد اثرسولري نيستين» را مي توان نام برد.
3) رحلت علامه سید مرتضی عسکری 25 شهریور 1386 شمسی
4) برگزاري انتخابات اولين دوره مجلس شوراي ملي در ايران (1285 ش) پس از صدور فرمان مشروطيت و تصميمگيري درباره تأسيس مجلس شوراي ملي، در روز 25 شهريور 1285ش، دوره نخست انتخابات مجلس در تهران و سراسر كشور برگزار شد. انتخاب چنين روزي كه با 27 رجب 1324 ق، سالروز مبعث پيامبر اسلام(ص) همزمان بود، در جلسه روزهاي گذشته اشراف و اعيان به تصويب رسيده بود. نمايندگان دروه اول بر اساس ماده نخست نظامنامه تدوين شده، نه بر اساس رأي مردم، كه با رأي اصناف، شاهزادگان، علما، تجار و ملاّكين انتخاب ميشدند. با اين تصور كه هر صنف و طبقه، بهتر از سايرين، نسبت به مشكلات خود، آگاه است. همچنين از تهران سي و دو نفر و از ساير شهرستانها، به ميزان جمعيت بين شش تا دوازده تن برگزيده شدند. حداكثر نمايندگان مجلس نيز برابر نظامنامه، دويست نفر بود.
5) سقوط ديكتاتوري رضاخان ميرپنج و آغاز سلطنت "محمدرضا پهلوي" با حمايت انگليس (1320 ش) پس از تهاجم ارتش سرخ شوروي از شمال و ارتش انگليس از غرب و جنوب به ايران و اشغال نظامي كشور در جريان جنگ جهاني دوم، رضاخان در 25 شهريور 1320، پس از شانزده سال ديكتاتوري و استبداد مجبور به استعفا گرديد و فرزندش محمدرضا پهلوي را به جانشيني خويش برگزيد. در اين حال، رضاخان ميرپنج، با دزديدن جواهرات سلطنتي متعلق به مردم ايران، با خانواده خود به اصفهان گريخته، از آنجا ابتدا تصميم داشت به هندوستان يا ژاپن و سپس به شيلي رود، ولي در طي سفر به او اطلاع دادند كه دولت انگليس با رفتن او به هندوستان مخالف است. سرانجام رضاخان را با خفّت و خواري به جزيره "موريس" در اقيانوس هند و پس از مدتي به "ژوهانسبورگ" در آفريقاي جنوبي تبعيد كردند. به گفته انگليسيها مهرهاي را كه خود آورده بوديم، خود نيز برديم. پس از استعفاي اجباري او از سلطنت، جلسه فوقالعاده مجلس شوراي ملي برگزار شد و محمدرضا به پادشاهي رسيد. اشغالگران نيز كه او را فردي خام، كمتجربه، ترسو و مطيع ديدند، با اين تعهد كه با متفقين همكاري كند، وي را تاييد كردند. 6) رحلت واعظ و خطيب شهير "شيخ مرتضي انصاري قمي" (1353ش) حجتالاسلام مرتضي بن محمدحسين انصاري قمي، از نسل زكريابن آدم اشعري قمي، در سال 1284ش (1323ق) در قم به دنيا آمد و به فراگيري علوم اسلامي پرداخت. وي پس از آن از محضر آخوندملاعلي همداني، سيدمحمدتقي خوانساري و ميرزا محمد همداني استفاده برد و مباني علمي خويش را استوار ساخت. حجتالاسلام انصاري از آن پس به ترويج و نشر اسلام، مبارزه با فرقههاي گمراه، اقامه جماعت و ترويج دين در قم و گرگان و نقاط ديگر ايران پرداخت و دهها سال از عمر خود را در اين راه صرف كرد. وي خطيبي توانا و سخنوري فصيح و بليغ و از جمله وعاظ بود و به اهل بيت(ع) ارادت زيادي داشت. حجتالاسلام شيخ مرتضي انصاري، براي تبليغ به بسياري از نقاط ايران سفر كرد و با گروههاي مخالف، مجادله و مباحثه مينمود. اين خطيب و سخنور مسلمان سرانجام در بيست و پنجم شهريور 1353ش برابر با 28 جماديالاخر 1394ق در 69 سالگي بدرود حيات گفت و در قبرستان شيخان قم نزديك قبر زكريا بن آدم به خاك سپرده شد. 7) صدور اعلاميه روحانيان مبني بر ادامه مبارزات تا درهم شكستن پايههاي رژيم طاغوت (1356 ش) مبارزه روحانيان مبارز با رژيم پهلوي كه تقريباً از سال 1342ش به صورت جدي آغاز شده بود، در دوران حكومت آموزگار وارد مرحله جديد شد، حركتي كه سراسر ايران را فرا گرفت. در اين راستا، نخستين اعلاميه شديداللحن و كوبنده روحانيون مبارز ايران بر ضد رژيم پهلوي در 25 شهريور 1356 انتشار يافت. در اين اعلاميه آمده بود: "روحانيون مبارز ايران به منظور درهم شكستن پايههاي رژيم ديكتاتوري و برقراري عدالت اجتماعي و آزادي، تاسرحد رسيدن به جامعه توحيدي، همراه و همگام با ملت مسلمان ايران، به مبارزه پيگير و خستگيناپذير خود ادامه خواهند داد".
8) درگذشت اديب و نويسنده معاصر "سيدابوالقاسم انجوي شيرازي" (1372 ش) استاد سيدابوالقاسم انجوي شيرازي در سال 1300 ش در شيراز به دنيا آمد. پس از پايان تحصيلات به فعاليتهاي سياسي روي آورد. بعدها با دولت مصدق همكاري داشت و پس از كودتاي 28 مرداد 32، همراه با رييس دولت زنداني شد. استاد انجوي شيرازي از سال 1327 به روزنامهنگاري روي آورد و بر اثر نگارش مقالات انتقادي دستگير و تبعيد گرديد. وي از چهل سالگي به گردآوري اسناد و ميراث فرهنگي مردم پرداخت و از آن پس وارد راديو شد و "فرهنگ مردم" را در برنامههاي راديويي پيگيري كرد كه حاصل اين برنامهها، چاپ ده جلد از اين مجموعه است. همچنين تمثيل و مَثل، بازيهاي نمايشي و سفينه غزل از جمله آثار اوست. استاد انجوي شيرازي سرانجام در 25 شهريور 1372 در 72 سالگي درگذشت. 9) اهداء نشان افتخار يونسكو به نهضت سوادآموزي (1378 ش)
10) 16سپتامبر سال1882ميلادي: «جوزپه گاريبالدي» سردار ميهن پرست ايتاليا در75سالگي درگذشت. گاريبالدي رهبرجنگهاي اتحاد ايتاليا بود وبراي متحد شدن بخشهاي مختلف ايتالياتلاش فراوان كرد. اودرجواني براي امرارمعاش به مشاغل مختلف روي آورد اما بعدازچند سال به ارتش ايتاليا پيوست. گاريبالدي درمقام سپاهيگري خدمات بسيار انجام داد. سرانجام زمانيكه به مقام فرماندهي آزاديخواهان ايتاليا رسيد، درراه ايجاد ايتالياي واحد خدمت بزرگي به ايتاليا كرد؛ ازاين رو نام گاريبالدي درتاريخ كشورايتاليا به بزرگي ياد مي شود.
11) 16سپتامبر سال 1931ميلادي: شيخ عمر مختار ميهن پرست و مبارز مسلمان كشور ليبي به شهادت رسيد. عمرمختار در زمانيكه قواي ايتاليا بخش هايي از خاك ليبي رااشغال كرده بود ، مبارزات خودرا با استعمارايتاليا آغازكرد. نمايندگان كشور ايتاليا پس از متحمل شدن چندين شكست پياپي ازمبارزان ليبي تصميم گرفتند كه باعمرمختار مذاكره كنند. اما اين مذاكره نتيجه اي نداشت زيرا شيخ عمرمختار شرايط ايتاليا رانپذيرفت چون معتقدبود كه شرايط دولت ايتاليا استقلال و آزادي ليبي را به خطرمي اندازد . سرانجام شيخ عمرمختار دريكي از عمليات هاي شناسايي بدست نيروهاي ايتاليايي دستگير شد وسپس به شهادت رسيد.
12) درگذشت "فرانسوا فِنِلون" خطيب و نويسنده برجسته فرانسوي (1715م) فرانسوا دوسالينْياك دولاموت فِنِلون، خطيب و نويسنده برجسته فرانسوي در اول ژانويه 1651م به دنيا آمد. از كودكي، برايش تحصيل در رشتههاي علوم الهي در نظر گرفته شد و پس از پايان اين تحصيلات، در 24 سالگي به سِلك كشيشان درآمد. فنلون سه سال بعد به رياست مدرسه كاتوليكهاي جديد در پاريس رسيد و در اين مقامْ وظيفه خود را با چنان درايت، ملايمت و نزاكتي انجام داد كه در جامعه به صورت شخصيتي ممتاز معرفي گشت. او در همين دوره رسالهاي در تربيت دختران انتشار داد كه در آن، اصول بسيار جديد تربيتي با واقع بيني عرضه شده بود. اين رساله سودمندترين اثر درباره تعليم و تربيت است كه از قرن هفدهم ميلادي باقي مانده و الهامبخشِ متفكرانِ پس از فنلون نيز قرار گرفته است. وي پس از چندي با شركت در بحثهاي فلسفه، در اصول منطق نيز تسلط زيادي يافت و در عين حال به مطالعه راههايى پرداخت كه فن خطابه را موثرتر و قانعكنندهتر سازد. فنلون در مجالس وعظ و خطابه، سخنرانيهاي بسيارجالب توجه ايراد ميكرد و در مقام رياست هيأتهاي تبليغي، زمينه را براي بسط مذهب كاتوليك در مناطق مختلف فراهم ساخت. فنلون در سال 1697م كتابي با عنوان توضيح حِكَم قدّيسين را منتشر كرد. وي در اين كتاب، ترك نفس، رياضت و عشق الهي و فناي مطلق را مبناي مذهب خود قرار داده و عشق محض را در درون بشر، بدون انتظار هيچ گونه اجر و پاداش دنيوي و اخروي و توقع پيروزي و سعادت ابدي، اصل اعتقاد مذهبي دانسته بود. كتاب فنلون از جاذبه خارقالعادهاي برخوردار بود اما اثري در مخالفت با مذهب رايج زمان به شمار آمد. از اين رو از جانب كليسا محكوم شد و به تبعيد رفت. وي چند سال بعد كتاب نامهها را كه در آنْ اصول عقايد خود را به قالب مذهب رايج درآورده بود، انتشار داد و آن، شامل ارشادهايى است در طريق زهد و ترك نفس، كه خود اولين كسي بود كه آن را به كار ميبست. آن چه در فنلونْ مردم را مجذوب خود ميساخت، بيشترْ شخصيت او بود تا اصول عقايدش. وي شخصيتي حساس داشت و در عين حال جدي، با نزاكت و ادب دوست، ظريفْ طبع، بُردبار و طرفدار هنر و تئاتر بود. در قرن هجدهم از وجود فنلون چهرهاي افسانهاي ساخته شد. شخصيتي انساني كه از نظر مذهب كاتوليك، روحانيِ آزادي خواهي به شمار آمده است. فرانسوا فنلون سرانجام در 16 سپتامبر 1715م در 64 سالگي درگذشت. 13) مرگ "الكساندر پوپ" شاعر و فيلسوف معروف انگليسي (1744م) الكساندر پوپ، اديب شهير انگليسي در 28 فوريه 1688م در خانوادهاي ثروتمند در لندن به دنيا آمد، اما به علت وجود نقص عضو در جسم وي، پدر و مادرش او را در خانهاي خارج از شهر تحت تربيت قرار دادند و وسايل تحصيلات جدي او را فراهم ساختند. پوپ در پانزده سالگي به زبانهاي يوناني، لاتيني، فرانسوي و ايتاليايى تسلط يافت و در 23 سالگي منظومهاي علمي و تحقيقي انتشار داد كه در آن به منتقدان، حسن نيت در نقد را همراه با خوي مسالمتآميز پيشنهاد مينمود. اما مخالفان با لحني تند به اين اثر تاختند و همين امر عكسالعملهاي كينهتوزانهاي در پوپ پديد آورد كه پيش از آن در طبعش نبود. به طوري كه بعدها به سرودن اشعار هجوآميز پرداخت و آنها را در چندين جلد منتشر كرد. وي در دورهاي رشد كرد كه آن چيزي كه بيش از ذوق و ظرافت و هنر در عالم ادب اهميت داشت منطق و استدلال بود و به همين جهت، در آثار پوپ اين جنبه اهميت فراواني يافته است. پوپ سخت تندخو و در ارائه مطالب و روشهاي ادبي و فلسفي، كوتاه و روشن و صريح بود. او همچنين علاوه بر سرودن شعر، منتقد بزرگي نيز به شمار ميرفت و در محدوده سبك و شيوه كار و احساسِ عصرِ خويش، استادي بلندپايه محسوب ميشد. پوپ از سال 1715م به ترجمه ايلياد و سپس اوديسه، اثر معروف هومر، شاعر تواناي يونان پرداخت. ترجمه اين دو اثر، پوپ را در رديف مشهورترين شاعران انگلستان قرار داد و در عين حال، وي را به ثروتي عظيم رسانيد. پوپ در زبان شعر وسواس و دقت فوقالعاده داشته و صحّت خاصي به كار برده است و به سبب همين خصوصيت، اشعار او به كشور فرانسه راه يافته و راه نفوذ و ادبيات انگليسي را در خارج از كشور گشوده است. شعر پوپ از حساسيت فروان نيز برخوردار است و افكار ظريف و پاكي و صفا و استحكام آنها، بناهاي اصيل انگليسي را به ياد ميآورد. پوپ هنرمندي است كه به تسلّط در كار واقف بوده، اما هر دم كوشيده است تا باز بهتر كار كند. دقت و كوشش و رعايت قواعد زبان، بيهيچ شكّي او را در رأس شاعران و نويسندگان كلاسيك انگليسي قرار داده است. درباره او گفتهاند: سالهاي زيادي بايد بگذرد تا ادبيات بتواند شاعري نظير او به دست آورد. حتي عنوان كردهاند كه: پوپ بهترين شاعر انگلستان و در عصر ما، بهترين شاعر جهان است. از آثار وي ميتوان مقالهاي درباره نقد، ربودن يك تار مو، منظومه جنگل وينزر، مقالات اخلاقي و مقاله درباره انسان (در دفاع از خداشناسي) را نام برد. الكساندر پوپ سرانجام در شانزدهم سپتامبر 1774م در 56 سالگي درگذشت.
14) روز ملي و استقلال كشور "مكزيك" از استعمار اسپانيا (1821م) كشور مكزيك با 1/958/201 كيلومتر مربع در امريكاي مركزي در كنار درياي كارائيب و در همسايگي ايالات متحده امريكا، گواتمالا و بليز واقع شده است. جمعيت مكزيك در حدود 100 ميليون نفر است كه عمدتاً كاتوليك مذهبند. پايتخت اين كشور، مكزيكوسيتي و واحد پولش پزوي مكزيك ميباشد. اكثريت سكنه مكزيكْ نژاد دورگه داشته و به زبان اسپانيايى صحبت ميكنند. پيشبيني ميشود جمعيت مكزيك تاسال 2025م بيش از 130 ميليون نفر گردد. از شهرهاي مهم مكزيك، گوادالاخارا و پوئبلا است. مكزيك به همراه ديگر كشورهاي منطقه تحت استعمار اسپانيا قرار داشت كه در 16 سپتامبر 1810م پس از 300 سال استعمار اسپانيا با مبارزات پيگير مردم، استقلال مكزيك اعلام گرديد، اما با عكسالعمل ارتش اسپانيا، اين مسئله منتفي شد. در 24 اوت 1821، استقلال مكزيك عملاً به اجراء گذاشته شد و سه سال بعد، با تصويب قانون اساسي، كشورِ مكزيك، با نظام جمهوري فدرال، مركب از 19 ايالت،4 منطقه و ناحيه فدرال شكل گرفت. در سال 1845 با شورش ساكنان امريكائيِ ايالتِ تگزاس در مكزيك، اين ايالت به امريكا ملحق گرديد. جمهوري فدرال مكزيك، دو مجلس قانونگزاري دارد. 15) استفاده از تانك براي اولين بار در جنگ متفقين عليه آلمانها (1916م)
16) درگذشت دكتر "رونالْدْ راس" پزشك انگليسي و كاشف عامل بيماري مالاريا (1932م) سِر رونالْدْ راس، پزشك و محقق انگليسي در سيزدهم مه 1857م در منطقه آلمورا در نزديك كشور نپال و در خانوادهاي انگليسي - هندي به دنيا آمد. وي در كودكي راهي انگلستان شد و پس از طي دروس مقدماتي و متوسطه، موفق به اخذ دكتراي پزشكي گرديد. راس مدتي به خدمت در سازمان بهداري در هند مشغول بود ولي به دليل علاقه به تحقيق، درصدد كشف عامل بيماري مالاريا برآمد و به اين فكر افتاد تا نقش و دخالت بشر را در هدايت اين بيماري كشف نمايد. گرچه در سال 1880 دكتر چارلز لاوران عامل بيماري و نيز نقش پشه در انتقال اين بيماري را كشف نموده بود اما تحقيقات راس در اين زمينه و نيز درباره نحوه از بين بردن پشه بود تا بتواند بيماري مالاريا را كنترل نمايد به همين دليل راس انواع پشهها را جمعآوري ميكرد و پس از شناسايى اعضاي بدن آنها، سرانجام در سال 1897م، عامل بيماري مالاريا را در نوعي پشه موسوم به آنوفل يافت. پس از اين كشف، مالاريا از صورت يك بيماري مخوف و كشنده خارج شد و امكان جلوگيري از ابتلا و شيوع آن ممكن گرديد. خدمت راس در كشف عامل بيماري مالاريا و تلاش در جهت پيشگيري و درمان اين بيماري، باعث نجات جان بسياري از انسانها گرديد و به جهت تحقيقات ارزنده اين محقق انگليسي، جايزه نوبل پزشكي و فيزيولوژي در سال 1902م به راس اعطا شد. رونالد راس سرانجام در شانزدهم سپتامبر 1932م در 75 سالگي درگذشت. 17) محاصره "ورشو" پايتخت لهستان توسط ارتش آلمان در آغاز جنگ جهاني دوم (1939م) با آغاز رسمي جنگجهاني دوم در اول سپتامبر 1939م حمله نيروهاي آلمان نازي به لهستان نيز از پانزدهم سپتامبر شروع شد و اين شهر در 16 سپتامبر به محاصره ارتش نازي درآمد. فرداي آن روز نيز، ارتش سرخ شوروي به خاك لهستان يورش برد و مناطق وسيعي از اين كشور را به تصرف خود درآورد. با وجود آن كه لهستانيها از دوطرف مورد حمله آلمان و شوروي قرار گرفته بودند، ولي از شهر ورشو به سختي دفاع كردند. اما سرانجام در 27 سپتامبر همان سال و پس از يازده روز مقاومت و كشته شدن عده زيادي از مدافعانِ ورشو، محاصره اين شهر با سقوط و تصرف آن به دست نيروهايِ آلمان نازي پايان يافت. پس از اشغال لهستان، بر اساس توافقنامه سري آلمان و شوروي كه قبل از اين حمله امضا شده بود، لهستان بين اين دو كشور تقسيم شد. 18) تأسيس فدراسيون مالزي در جنوب شرقي آسيا (1963م) بعد از جنگ جهاني دوم، نيروهاي اشغالگر ژاپن از مناطق اشغالي در جنوب شرقي آسيا خارج شدند. در همين زمان شكلگيري جنبشهاي استقلالطلبانه و از سوي ديگر غيرممكن بودن تداوم سياستهاي استعماري بريتانيا، انگلستان تأسيس فدراسيوني مركب از 11 سلطاننشين مالايا پيشنهاد نمود كه با مخالفت مردم منطقه روبهرو شد. با اين حال، سه سال بعد در سال 1948م فدراسيون مالايا به وجود آمد و در سال 1957م به استقلال رسيد. اين فدراسيون با پيوستن مناطق سنگاپور، برونئي، صباح، ساراواك و مالايا در 16 سپتامبر 1963م به فدراسيون مالزيا تغيير نام يافت. با اين وصف، در سال 1965م سنگاپور و در سال 1977م برونئي از اين فدراسيون جدا شده و استقلال يافتند. كشور مالزي مركب از 13 ايالتِ مستقل ميباشد و داراي نظام سلطنتي دورهاي است و مدت سلطنت هر پادشاه 5 سال ميباشد.
19) درگذشت "احمدشاه مسعود" نظامي برجسته و سردار مبارز افغاني (2001م) احمد شاه مسعود، نظامي برجسته و مبارز معروف افغاني در سال 1952م در شمال افغانستان به دنيا يا آمد. وي پس از طي تحصيلات متوسطه راهي كابل شد و از دانشگاه اين شهر در رشته مهندسي فارغالتحصيل گرديد. احمد شاه مسعود در بيست سالگي به عضويت حزب جمعيت اسلامي درآمد و پس از چندي به فرماندهي شاخه نظامي حزب رسيد. وي همزمان با يورش ارتش سرخ شوروي به خاك افغانستان، وارد عرصه جهاد و پيكار بر ضد اشغالگران شوروي شد و تا زمان عقبنشيني و شكست شوروي، لحظهاي از مبارزه دست نكشيد و اسلحهاش را بر زمين نگذاشت. اما خروج نيروهاي شوروي، سرآغاز تفرقهها و درگيريهاي متعدد داخلي گرديد كه در نهايت به شكلگيري گروهك طالبان و ايجاد جبهه متحد اسلامي عليه آن انجاميد. در اين ميان، احمد شاه مسعود با بهرهگيري از تجارب طولاني خود در جنگ، به وزارت دفاع و فرماندهي نظامي ائتلاف ضدطالبان انتخاب شد و ضربات مهلكي بر گروهك طالبان وارد آورد. هرچند مسعود معتقد به گفتگو براي بازگشت آرامش به افغانستان بود، با اين حال اين خواسته وي به دليل مخالفت طالبان عملي نگرديد و جنگهاي داخلي افغانستان ادامه يافت. احمد شاه مسعود در طول بيش از بيست سال مبارزه و جهاد با كمونيستها و گروهك طالبانْ خواهان استقرار دولت اسلامي بود و در اين راه از هيچ كوششي دريغ نميكرد. احمدشاه مسعود سرانجام در نهم سپتامبر 2001م از سوي دو نفر كه خود را خبرنگار آژانس خبري عربنيوز معرفي كرده بودند مورد سوء قصد واقع شد و يك هفته بعد بر اثر شدت جراحات وارده، در 16 سپتامبر 2001م در 49 سالگي درگذشت. امروزه از احمدشاه مسعود در افغانستان به عنوان قهرمان ملي ياد ميشود.
20) روز بينالمللي حفاظت از لايه اُزن /س
#سرگرمی#
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: راسخون]
[مشاهده در: www.rasekhoon.net]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 333]
صفحات پیشنهادی
25 شهریور 1388 / 26 رمضان 1430 / 16 سپتامبر 2009
16 سپتامبر 2007 – 25 شهریور 1388 / 26 رمضان 1430 / 16 سپتامبر 2009-25 شهریور 1388 / 26 رمضان 1430 / 16 سپتامبر 2009 1) 25شهريورماه سال1357هجري شمسي: ...
16 سپتامبر 2007 – 25 شهریور 1388 / 26 رمضان 1430 / 16 سپتامبر 2009-25 شهریور 1388 / 26 رمضان 1430 / 16 سپتامبر 2009 1) 25شهريورماه سال1357هجري شمسي: ...
24 شهریور 1388 / 25 رمضان 1430 / 15 سپتامبر 2009
24 شهریور 1388 / 25 رمضان 1430 / 15 سپتامبر 2009 1) رحلت فيلسوف كبير و عالم نامدار شيعه، حكيم جهانگيرخان قشقايي (1289 ش) حكيم جهانگير خان قشقايي در ...
24 شهریور 1388 / 25 رمضان 1430 / 15 سپتامبر 2009 1) رحلت فيلسوف كبير و عالم نامدار شيعه، حكيم جهانگيرخان قشقايي (1289 ش) حكيم جهانگير خان قشقايي در ...
16 شهریور 1388 / 17 رمضان 1430 / 7 سپتامبر 2009
7 سپتامبر 2009 – 16 شهریور 1388 / 17 رمضان 1430 / 7 سپتامبر 2009 1) آغاز به كار كارخانه ... وي دختر هنري هشتم بود و در ژانويه 1559م طي تشريفاتي در 26 سالگي تاجگذاري كرد. .... با شكستهاي پي درپي ايتاليا در اين جنگ، در روز 25 ژوئيه 1943م، ...
7 سپتامبر 2009 – 16 شهریور 1388 / 17 رمضان 1430 / 7 سپتامبر 2009 1) آغاز به كار كارخانه ... وي دختر هنري هشتم بود و در ژانويه 1559م طي تشريفاتي در 26 سالگي تاجگذاري كرد. .... با شكستهاي پي درپي ايتاليا در اين جنگ، در روز 25 ژوئيه 1943م، ...
26 شهریور 1388 / 27 رمضان 1430 / 17 سپتامبر 2009
26 شهریور 1388 / 27 رمضان 1430 / 17 سپتامبر 2009-26 شهریور 1388 / 27 رمضان 1430 / 17 سپتامبر 2009 1) 26شهريورماه سال1361هجري شمسي: عمليات حسين بن ...
26 شهریور 1388 / 27 رمضان 1430 / 17 سپتامبر 2009-26 شهریور 1388 / 27 رمضان 1430 / 17 سپتامبر 2009 1) 26شهريورماه سال1361هجري شمسي: عمليات حسين بن ...
22 شهریور 1388 / 23 رمضان 1430 / 13 سپتامبر 2009
22 شهریور 1388 / 23 رمضان 1430 / 13 سپتامبر 2009 1) 22شهريور ماه سال1365هجري شمسي: حافظ محمد يوسف ... 25 شهریور 1388 / 26 رمضان 1430 / 16 سپتامبر 2009 ...
22 شهریور 1388 / 23 رمضان 1430 / 13 سپتامبر 2009 1) 22شهريور ماه سال1365هجري شمسي: حافظ محمد يوسف ... 25 شهریور 1388 / 26 رمضان 1430 / 16 سپتامبر 2009 ...
27 شهریور 1388 / 28 رمضان 1430 / 18 سپتامبر 2009
27 شهریور 1388 / 28 رمضان 1430 / 18 سپتامبر 2009 1) روز جهانی قدس (آخرین جمعه ماه ... از وقوع زلزله شديد طبس در 25 شهريور 1357، رژيم پهلوي در اقدامي رياكارانه، به اين مناسبت عزاي عمومي اعلام كرد. .... 16) ورود قواي انگليسي به خاك سوريه در پايان جنگ جهاني اول (1918م) 17) به ... 26 شهریور 1388 / 27 رمضان 1430 / 17 سپتامبر 2009 ...
27 شهریور 1388 / 28 رمضان 1430 / 18 سپتامبر 2009 1) روز جهانی قدس (آخرین جمعه ماه ... از وقوع زلزله شديد طبس در 25 شهريور 1357، رژيم پهلوي در اقدامي رياكارانه، به اين مناسبت عزاي عمومي اعلام كرد. .... 16) ورود قواي انگليسي به خاك سوريه در پايان جنگ جهاني اول (1918م) 17) به ... 26 شهریور 1388 / 27 رمضان 1430 / 17 سپتامبر 2009 ...
17 شهریور 1388 / 18 رمضان 1430 / 8 سپتامبر 2009
17 شهریور 1388 / 18 رمضان 1430 / 8 سپتامبر 2009 1) 17شهريور سال 1357 هجري شمسي: نخستين تظاهرات ميليوني مردم مسلمان ايران در ميدان شهداي كنوني بر پا شد.
17 شهریور 1388 / 18 رمضان 1430 / 8 سپتامبر 2009 1) 17شهريور سال 1357 هجري شمسي: نخستين تظاهرات ميليوني مردم مسلمان ايران در ميدان شهداي كنوني بر پا شد.
25 شهریور 1387 / 14 رمضان 1429 / 15 سپتامبر 2008
25 شهریور 1387 / 14 رمضان 1429 / 15 سپتامبر 2008 1) 25شهريورماه سال1357هجري شمسي: درساعت هفت و سي و شش دقيقه و چهل و نه ... 24 شهریور 1388 / 25 رمضان 1430 / 15 سپتامبر 2009 ... ... 26 شهریور 1387 / 15 رمضان 1429 / 16 سپتامبر 2008 ...
25 شهریور 1387 / 14 رمضان 1429 / 15 سپتامبر 2008 1) 25شهريورماه سال1357هجري شمسي: درساعت هفت و سي و شش دقيقه و چهل و نه ... 24 شهریور 1388 / 25 رمضان 1430 / 15 سپتامبر 2009 ... ... 26 شهریور 1387 / 15 رمضان 1429 / 16 سپتامبر 2008 ...
12 شهریور 1387 / 1 رمضان 1429 / 2 سپتامبر 2008
12 شهریور 1387 / 1 رمضان 1429 / 2 سپتامبر 2008 1) 12شهريورماه ... vazeh.com 03:03:05 04:50:49 12:07:57 19:23:26 19:45:04 2:38 مانده تا اذان ظهر .... 1429 / 27 دسامبر 2008 · 11 شهریور 1388 / 12 رمضان 1430 / 2 سپتامبر 2009 . ... 15 نوامبر 2008 – 25 آبان 1387 / 16 ذیقعده 1429 / 15 نوامبر 2008-25 آبان 1387 / 16 ذیقعده 1429 ...
12 شهریور 1387 / 1 رمضان 1429 / 2 سپتامبر 2008 1) 12شهريورماه ... vazeh.com 03:03:05 04:50:49 12:07:57 19:23:26 19:45:04 2:38 مانده تا اذان ظهر .... 1429 / 27 دسامبر 2008 · 11 شهریور 1388 / 12 رمضان 1430 / 2 سپتامبر 2009 . ... 15 نوامبر 2008 – 25 آبان 1387 / 16 ذیقعده 1429 / 15 نوامبر 2008-25 آبان 1387 / 16 ذیقعده 1429 ...
15 شهریور 1387 / 4 رمضان 1429 / 5 سپتامبر 2008
15 شهریور 1387 / 4 رمضان 1429 / 5 سپتامبر 2008 1) 15شهريورسال1358هجري شمسي: ... 25 شهریور 1387 / 14 رمضان 1429 / 15 سپتامبر 2008-25 شهریور 1387 / 14 رمضان . ... 16 سپتامبر 2008-26 شهریور 1387 / 15 رمضان 1429 / 16 سپتامبر 2008 1- ... 27 شهریور 1388 / 28 رمضان 1430 / 18 سپتامبر 2009 18 سپتامبر 2009 – 4) ...
15 شهریور 1387 / 4 رمضان 1429 / 5 سپتامبر 2008 1) 15شهريورسال1358هجري شمسي: ... 25 شهریور 1387 / 14 رمضان 1429 / 15 سپتامبر 2008-25 شهریور 1387 / 14 رمضان . ... 16 سپتامبر 2008-26 شهریور 1387 / 15 رمضان 1429 / 16 سپتامبر 2008 1- ... 27 شهریور 1388 / 28 رمضان 1430 / 18 سپتامبر 2009 18 سپتامبر 2009 – 4) ...
-
سرگرمی
پربازدیدترینها