محبوبترینها
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1853534486
13 شهریور 1388 / 14 رمضان 1430 / 4 سپتامبر 2009
واضح آرشیو وب فارسی:راسخون:
13 شهریور 1388 / 14 رمضان 1430 / 4 سپتامبر 2009
1) 13شهريورماه سال1366هجري شمسي: نيروي زميني سپاه پاسداران انقلاب اسلامي عمليات فتح 10 را با رمز «يااباعبدالله الحسين(ع)» درمنطقه شمال شرقي استان اردبيل عراق آغاز كرد.عمليات فتح 10از نوع عمليات نامنظم بود و هدف از اجراي آن انهدام نيروهاي دشمن دراين منطقه عملياتي بود. درعمليات فتح 10، معارضان عراقي نيز همكاري داشتند و دلاورمردان سپاه اسلام ضمن آزادسازي چند ارتفاع مهم ، تجهيزات و يگانهاي بسياري از دشمن را منهدم كردند. 2) تصويب منشور ملل متفق توسط مجلس شوراي ملي (1324 ش)
3) برپايي نخستين تظاهرات ميليوني مردم تهران بعد از نماز عيد فطر عليه رژيم پهلوي (1357 ش) عليرغم اختناق ايجاد شده توسط رژيم پهلوي، پيگيري نهضت از طرف امام خميني(ره) و روحانيت معظمٌ، در روز عيد فطر سال 1357ش تجلي نمود و مردم در شهرهاي تهران، قم، خمين، كرج و ايلام و ديگر شهرها پس از برگزاري نماز عيد به حركت در آمده و شعارهاي كوبنده بر ضد رژيم سردادند. در تهران، دهها هزار نفر براي شركت در نماز عيد فطر در منطقه قيطريه گرد آمدند و نماز عيد را به امامت آيتاللَّه مفتح به جاي آوردند. آنگاه حجتالاسلام باهنر سخنراني مبسوطي پيرامون اوضاع كشور ايراد نمود. از آن پس، راهپيمايي با شكوه مردم آغاز شد. راهپيمايان در تهران با ابراز محبت به سربازان ارتشي، خواستار پيوستن ارتش به ملت شدند. تظاهرات روز عيد فطر با حضور ميليوني مردم، اين نكته را عيان ساخت كه رهبري نهضتي كه آغاز شده و هر روز شعلههاي آن، زبانه بيشتري ميكشَد، در دست روحانيان و به زعامت امام خميني(ره) است. نكته قابل توجه در تظاهرات تهران و شهرستانها، شركت فعال و گسترده بانوان بود كه پا به پاي مردان در اين راهپيمايي حضور داشتند. اين راهيپمايي عظيم و تظاهرات روزهاي بعد، زمينه را براي وقوع حادثه خونين هفدهم شهريور فراهم ساخت و دست رژيم را بار ديگر به خون مردم، رنگين نمود. 4) شهادت روحاني مبارز حجتالاسلام "شيخ علي اوسطي" (1357 ش) حجت الاسلام شيخ علي اوسطي در سال 1310 ش در تهران به دنيا آمد. وي پس از مرگ پدرش در كودكي، صبحها در معادن سنگ و آهك كار ميكرد و شبها به تحصيل ميپرداخت. اوسطي بعدها راهي حوزه علميه قم شد و به ادامه تحصيل در علوم اسلامي پرداخت. او پس از شروع مبارزه مجدد و جدي مردم با رژيم سلطنتي در سال 1356 ش، همراه ديگران به مبارزات خياباني پرداخت و با سنگ و فلاخن با كماندوهاي شاه ميجنگيد، از اين رو به "شيخ فلاخن انداز" معروف شده بود. وي در سال 1356، در مقابله با رژيم شاه به همراه مردم دست به راهپيمايي زد و همچنين مراسم چهلم شهداي 19 دي قم را به همراه ديگران اجرا كرد. در سال 57، بارها با سربازان شاه جنگيد و رشادتها نشان داد تا اين كه در 13 شهريور 1357 ش برابر با عيد سعيد فطر، بر اثر اصابت گلوله كماندوها، در قم به شهادت رسيد.
5) تنفيذ حكم دومين دوره رياست جمهوري آيتاللَّه "خامنهاي" از سوي "امام خميني" (1364 ش)
6) روز بزرگداشت "ابوريحان محمد بن احمد خوارزمي بيروني" دانشمند نامدار جهان اسلام (روز مردم شناسی) ابوريحان بيروني از برجستهترين دانشمندان سراسر اعصار بشري و از بزرگترين دانشمندان ايراني عهد اسلامي، در سال 362 ق در شهر بيرون واقع در جمهوري ازبكستان امروزي به دنيا آمد. 25 سال نخست عمر خود را در خوارزم گذراند و علوم مختلف را آموخت. سپس به بخارا، پايتخت سامانيان رفت و در آنجا، از حمايت معنوي امير منصور بن نوح ساماني برخوردار گرديد. در اين دوره، ابوريحان با ابن سينا مكاتبات علمي داشته است. ابوريحان در زمان حكومت سلطان محمود غزنوي به دربار راه پيدا كرد و در سفرهاي جنگي محمود به هندوستان و مسافرتهاي ممتد او به آن ديار، همراه وي بود. او در ضمن اين سفرها بود كه با دانشمندان آن سامان آشنا شد و علاوه بر فراگيري زبان سانسكريت، علوم و عقايد هندوان نيز آگاهي يافت و كتاب مالَلهِند را نگاشت. آثار ابوريحان بيروني، محدود به مرزهاي تخصصي رشتههاي دانش بشري در آن روزگار نگرديده، بلكه با انديشه وسيع خود، همه ابعاد معرفت را در برگرفته است. اگر دانشهاي نقلي را كنار بگذاريم، وي در معارف عقلي، خصوصاً در شعب علوم اثباتي و انساني، صاحب نظر و موثر است. بيروني نويسنده پركاري بود كه تا بيش از يكصد و شصت اثر از خود بر جاي گذاشت. اين كتب در فنون گوناگون از قبيل رياضي، نجوم، جغرافيا، فيزيك، مكانيك، طبيعي، گياهشناسي، طب، ادبيات، تاريخ، دين و فلسفه به رشته تحرير درآمدهاند. وي سرانجام در 2 رجب سال 440ق در 78 سالگي در غزنين درگذشت. در جمهوري اسلامي ايران، 13شهريور، به پاسداشت مقامعلمي آن يگانهروزگار، به نام ابوريحانبيروني مزين شدهاست.
7) روز تعاون تعاون و همكاري ميتواند در جهت رشد و شكوفايي جامعه، نقش بسزايي داشته باشد. با گسترش فرهنگ تعاون، وحدت و يكدلي درجامعه، حاكم و ابتكارها و خلاقيتها پديدار ميگردد و جامعه از آسيبِ دشمنان مصون ميماند. در جهان امروز، براي كسب توفيق در كليه مسائل اقتصادي و فرهنگي بايد همكاري باشد تا بتوان به مقاصد عالي دست يافت. به منظور ايجاد اين همكاري، در اصل44 قانون اساسي، بخش تعاوني اقتصاد جمهوري اسلامي ايران، مطرح و شرح و تفصيل آن در 13 شهريور 1370، به تصويب مجلس رسيد. در اين راستا، وزارت تعاون به منظور اعمال نظارت دولت و حمايت و پشتيباني از بخش تعاوني در تاريخ 10 دي 1370 تشكيل گرديد. ايجاد و تأمين شرايط و امكانات كار براي همگان؛ پيشگيري از تمركز ثروت در دست افراد و گروههاي خاص؛ جلوگيري از كارفرماي مطلق شدنِ دولت؛ پيشگيري از انحصار، احتكار و تورم؛ توسعه و تحكيم مشاركت و تعاون عمومي بين همه مردم و قرار دادن وسايل كار در اختيار افراد كاري و بيكار، از اهداف بخش تعاون ميباشند. 8) 14رمضان سال1327هجري قمري: اولين شماره روزنامه شرق در تهران منتشرشد. اين روزنامه توسط سيد ضياء الدين طباطبايي چاپ مي شد اما پس از انتشار صدوششمين شماره آن به علت توهين به وزراء از طرف دولت توقيف شد. سيد ضياء پس ازتوقيف «روزنامه شرق» اقدام به انتشار« روزنامه برق و بعد ازآن رعد» نمود كه آنها نيز بعد ازمدت كوتاهي توقيف شدند.
9) كشته شدن "مختار بن ابوعبيده ثَقَفي" رهبر قيام خونخواهي امام حسين(علیه السلام)(67 ق) مختار بن ابوعبيده ثقفي پس از هلاكت معاوية بن ابيسفيان، از جمله رهبران انقلابي كوفه بود كه از امام حسين(ع) و نمايندهاش حضرت مسلم بن عقيل(ع) حمايت نمود و در نتيجه، از سوي عبيداللَّه بن زياد عامل يزيد در كوفه، دستگير و زنداني شد. مختار در ايام قيام امام حسين(علیه السلام) همچنان در زندان عبيداللَّه بن زياد به سر ميبرد تا اين كه به وساطت شوهر خواهرش، عبداللَّه بن عمر در نزد يزيد بن معاويه، از زندان آزاد گرديد. پس از مرگ يزيد، جهت خون خواهي امام حسين(علیه السلام) در كوفه قيام نمود و جمع كثيري به او پيوسته و تمام قاتلان امام حسين(ع) و عناصر اصلي ضد امام حسين(ع) و اهل بيت را دستگير و به مكافات اعمالشان رساند. مختار ثقفي پس از 18 ماه حكومت در كوفه و نواحي آن، در چهاردهم رمضان سال 67 قمري در برابر لشكريان عبداللَّه بن زبير به فرماندهي مصعب بن زبير، متحمل شكست گشته و در اين نبرد به قتل رسيد. 10) درگذشت "ابن مغازلي" محدث و فقيه مسلمان(542 ق) ابن مغازلي در سال 457 ق متولد شد و دوران تحصيلش در عراق، در محضر علما و مشايخ آن ديار سپري گرديد. ابن مغازلي در ميان علوم و معارف اسلامي، علاقهي بسياري به حديث داشت. وي بخش عمدهي زندگي خود را در شهرهاي واسط و بغداد به نقل حديث گذراند و آثاري از پيشينيان خود را روايت كرد كه از آن جمله ميتوان از مناقب نام بُرد. از اين محدث و فقيه مسلمان، رسالهاي در حديث به جا مانده است كه به صورت خطي در كتابخانهي دمشق نگهداري ميشود. 11) رحلت "شمس الدين بهبهاني" حكيم ايراني(1248 ق) شمس الدين بهبهاني از حكما و دانشمندان مشهور ايراني در قرن سيزدهم هجري قمري، در سنين جواني از محضر عالم برجستهاي چون، محقق بهبهاني بهره جست. وي فقيهي عالم و عارفي زاهد بود و بيشتر ايام عمر را به تحقيق و تاليف سپري كرد. شمس الدين بهبهاني شرح مفصلي بر معالم الاصول نگاشته و رساله هايي نيز در زمينهي حكمت و اصول دين به رشتهي تحرير درآورده است. 12) درگذشت "سيدمحمد تقي ممتاز العُلماء" عالم برجستهي شيعي در هندوستان(1289 ق) سيدمحمدتقيبن حسين دلدار علي، معروف به "ممتاز العلماء" از بزرگترين علماي اماميهي قرن سيزدهم هجري در هند است. كتابخانهي او از بزرگترين و مهمترين كتابخانههاي هند به شمار ميرفت. از ايشان آثار ارزشمندي به جاي مانده است كه برخي از آنها عبارتند از: ارشاد المؤمنين، حَديقَةُ الواعظين و ظهيرُ الشّيعه في احكام الشريعة. وي در 78 سالگي در شهر لكهنوي هند وفات يافت و در حسينيهي خويش مدفون گرديد. 13) فاجعهي كشتار مسلمانان فلسطيني در حرم حضرت ابراهيم(ع) در شهر الخليل(1414 ق) در اين روز، يك صهيونيست افراطي، نمازگزاران روزهدار فلسطيني را در حرم مطهر حضرت ابراهيم(ع) در شهر الخليل واقع در كرانهي غربي رود اردن به رگبار مسلسل بست و 29 تن را شهيد و تعداد زيادي را مجروح كرد. اين ترور كه بار ديگر خصومت صهيونيستها با مسلمانان را به اثبات رساند، واكنش تند جهان اسلام را به دنبال داشت به طوري كه مذاكرات سازش اعراب و اسراييل را براي مدتي به حال تعليق درآورد. اين حملهي وحشيانه باعث گسترش ناآرامي در سرزمينهاي اشغالي گرديد و مقابله با رژيم صهيونيستي را شدت بخشيد. با توجه به اين واكنشها، تل آويو، فرد تروريست را دستگير و محاكمه كرد، اما با ادعاي اين كه او ديوانه است و جنون دارد از مجازاتش سرباز زد.
14) 4سپتامبر سال 1882ميلادي: «اديسون مخترع آمريكايي» ، نخستين موتور برق را اختراع كرد . اديسون پس ازاختراع لامپ در سال 1879 ميلادي موفق به ساخت موتور برق با قدرت 300اسب بخار شد. اين اختراع كه در نمايشگاه پاريس به معرض نمايش در آمد،تعجب بازديد كنندگان نمايشگاه رابرانگيخت. اديسون بااستفاده از موتوربرق درشهرنيويورك كارخانه داير كرد كه روشني بخش اعظم نيويورك را تامين مي كرد.
15) 4 سپتامبر سال 1965ميلادي: «آلبرت شوايتزر» طبيب ودانشمند بزرگ قرن 20 ميلادي درگذشت. شوايتزر پزشك انساندوست، در 90سالگي در بيمارستاني كه خود در آفريقا داير كرده بود جان به جان آفرين تسليم كرد. او درسال 1875ميلادي متولد شد وبعداز اتمام تحصيلات در رشته طب براي كمك به مستمندان آفريقا به اين قاره رفت وتا پايان عمر همانجا زندگي كرد. دكتر شوايتزر به مردم آفريقا خدمات شايان توجهي كردوبه پاس اين فداكاري ها در سال 1952ميلادي جايزه صلح نوبل به ايشان اهدا شد.
16) تولد "فرانسوا شاتوبِريان" نويسنده، اديب و محقق شهير فرانسوي (1768م) فرانسوا رِنِه شاتو بريان نويسنده معروف فرانسوي در 4 سپتامبر 1768م در شهر سن مالو در فرانسه به دنيا آمد و پس از طي تحصيلات خود وارد ارتش شد. وي طي سالهاي بعد وارد فعاليتهاي سياسي گرديد و مدتي با ناپلئون بُناپارت همكاري كرد. اما اين ارتباط ديري نپاييد و به دلايل سياسي، با ناپلئون به دشمني پرداخت. شاتو بريان پس ازآن كه سفري به كشورهاي يونان، شام، مصر، تونس و اسپانيا انجام داد، بار ديگر به فرانسه بازگشت و به مقامهاي سفارت و وزارت خارجه دست يافت. با اين حال از سال 1830م فعاليتهاي سياسي را ترك كرد و باقي عمر را به نويسندگي پرداخت. از مهمترين آثار ادبي شاتو بريان كه در ادبيات فرانسه تاثير خاص داشته، يكي داستان آتالا و ديگري حكايت رِنِه است كه هر دو، مظهر احساسات شخصي اوست و با نگارش اين آثار، در شمار مهمترين نويسندگان فرانسوي زمان خود قرار گرفت. شاتو بريان را مؤسس واقعي مكتب رمانتيك يا مكتب ادبي و داستاني در فرانسه ميدانند كه بر اساس آن، هنرمند بايد بدون هيچ قيدي، به بيان احساسات خود بپردازد. نثر شاتو بريان، زبان فرانسوي را غني ساخت. شرح سفرهايش اگرچه اقتباساتي از آثار ديگران دارد و تا حدي هم خيالي است، ولي جاندار و مهيّج است. آثار او آميخته از سبك كلاسيك و رمانتيك است و در همه آنها، لطايف، احساس قوي، ظرافت هنري و دلشكستگي و نوميدي به چشم ميخورد. او در پانزده سال آخر عمر كتاب خاطرات پس از مرگ را نگاشت و به يك ناشر داد تا پس از مرگش آن را منتشر سازد ولي ناشر به عهد خود وفا نكرد و آن را قبل از مرگ شاتو بريان منتشر نمود. جلال و روح مسيحيت و شهيدان از ديگر آثار اوست. شاتو بريان به سبب نفوذ فراواني كه در نويسندگان رمانتيك باقي گذاشت، در ادبيات جهاني مقامي شامخ يافت. عواطف، ملالها و احساسها كه در آثار او به وصف زيبايىهاي طبيعت ميآميخت، سرمشق نويسندگان بزرگي قرار گرفت و در آنان تاثير نهاد. گفته ميشود مضامين تمام نوشتههاي وي بيش از سه موضوع نيست؛ اول، طبيعت، كه وي آرمش را در آن جستجو ميكرد و ستايشگر زيبايى آن بود. دوم، مسيحيت، كه مبتني بر زيبايىشناسي ميدانست. در واقع دلبستگي چنداني به تقدس و پارسايى، عقيده و ايمان نداشت و صرفاً ديدگاه هنري نسبت به مذهب ارائه ميكرد. سوم، درباره خود، مضموني كه بيش از هر چيز شيفته آن بود. وي در كتاب خاطرات پس از مرگ، گزارش كاملي از زندگي خود را بازگو ميكند و البته تصويري از خود ارائه مينمايد كه مورد پسند دنياست. به طور كلي نوشتههاي شاتو بريان، سرشار از لطف و گيرايي است وانديشههاي وي گرچه چندان فوقالعاده نيست، اما قدرت ديد، تخيل، شور و هيجان او در عاليترين رتبه او قرار دارد. چندان شاتو بريان سرانجام در 4 ژوئيه 1848م در هشتاد سالگي درگذشت. 17) وقوع كودتاي ضدسلطنتي در جريان انقلاب فرانسه (1797م) با پيروزي انقلاب فرانسه و به دست گرفتن قدرت توسط كميته نجات ملي، محاكمات و اعدامهاي فراواني صورت گرفت كه اين امر باعث نارضايتي مردم شد. از اين رو، كميته نجات ملي از سال 1795م با تركيب تازهاي به حيات خود ادامه داد اما پس از چندي، اين كميته نيز منحل شد. با انحلال كميته نجات ملي، مجلس فرانسه قانون اساسي جديدي را كه تركيبي از قانون اساسي سال 1791 فرانسه و قانون اساسي امريكا بود، به تصويب رساند و براي اداره امور كشور، يك هيأت مديره پنج نفري انتخاب كرد. در دوران حكومت هيأت مديره كه چهار سال به طول انجاميد، فرانسه دائماً دچار اختلال و اغتشاش بود و درگيريهاي فراواني بين جمهوريخواهان و سلطنتطلبان صورت ميگرفت. هنگامي كه زمان انتخاب وكلاي مجلس فرا رسيد، يكي از اعضاي هيأت مديره نيز از ميان سلطنتطلبان انتخاب شد. با اوجگيري اختلاف بين دو گروه، مخالفان سلطنت براي برچيدن دائمي بساط سلطنت طلبان، كودتايى را در چهارم سپتامبر 1797م ترتيب دادند. از اين رو، جمهوريخواهان به بهانه اينكه در پاريس توطئه جديدي كشف شده است، اكثر نمايندگان فرقه سلطنتطلب را توقيف كرده و برخي از آنان را تبعيد نمودند. همچنين آزادي مطبوعات به مدت يك سال ملغا شد و كشتار مخالفان تا پايان دوران حكومت هيأت مديره پنج نفره در سال 1799م ادامه يافت. با تبعيد و اعدام دستهجمعي طرفداران سلطنت، اميد برادر لويي شانزدهم براي پادشاهي بر فرانسه نيز مبدل به يأس گرديد. اين كودتا در تاريخ فرانسه، به نام كودتاي فروكتيدور معروف است. 18) درگذشت "لوتر بوربنْگْ" محقق و طبيعيدان معروف امريكايي (1926م) لوتر بوربنگ طبيعيدان امريكايى، در 18 فوريه 1849م به دنيا آمد. وي تحصيلات رسمي را تا 19 سالگي به اتمام رساند و از آن پس بر اثر مطالعه برخي آثار درباره جانوران و گياهان به تحقيق درباره گياهان پرداخت. بوربنگ پس از چندي راهي كاليفرنيا گرديد و پنجاه سال بقيه عمر را به آزمايش درباره گياهان گذراند. او قصد نفي يا اثبات مسائل علمي را نداشت، اما تجارب روزافزون او باعث گرديد كه از گياهان سودمند، انواع سودمندتري به دست آيد. بر اين اساس، بوربنگ به تكثير صدها نوع گياه پرداخت و در اين راه به شهرت فراواني رسيد. او در ميوهها نيز انواع نو ظهوري توليد كرد. بوربنگ چهل سال تمام درباره گوجه، زردآلو و تمشك مطالعه كرد و اقسام مختلفي از آنها به وجود آورد. به طور مثال با كاشت و تكثير يك نوع سيب زميني، 23 نوع مختلف از آن به دست آورد كه نوعي از آن هنوز به نام بوربنگ معروف است و به عنوان پدربزرگ همه سيبزمينيهاي مرغوب كنوني است. بوربنگ در سالهاي پاياني عمر خود درباره نظريه تكامل، سخنرانيهايى در برخي دانشگاهها ايراد كرد و كتابهايي به چاپ رساند كه شيوه كار و اكتشافات لوتر بوربنگ و چگونگي پرورش گياهان براي استفاده بيشتر از آن جملهاند. لوتر بوربنگ سرانجام پس از سالها تحقيق و تجربه و ردهبندي گياهان مختلف، در چهارم سپتامبر 1926م در هفتاد و هفت سالگي درگذشت.
19) كشف پنيسيلين توسط "الكساندر فلمينگ" دانشمند برجسته انگليسي (1928م) سر الكساندر فلمينگ، ميكروبشناس برجسته اسكاتلندي در روز چهارم سپتامبر 1928م به طور اتفاقي به كشف پنيسيلين موفق شد. پنيسيلين عليرغم دارا بودن خاصيت قوي ميكروبكشي، محرك و مسموم كننده نبود. فلمينگ اين كشف را با نام پنيسيلين در سال 1929م اعلام كرد اما در آن زمان، كسي به اين كشف مهم علاقهاي نشان نداد، از اين رو، پنيسيلينِ اكتشافي، سالها در شيشه آزمايشگاه ماند تا اينكه جنگ جهاني دوم آغاز شد و جراحان ارتش، به فكر پيدا كردن روشهايى تازه و موثر براي درمان زخمهاي عفوني مجروحان جنگي افتادند. در اينجا بود كه آنان پنيسيلين و اثرات آن در بهبود بخشيدنِ زخمهاي عفوني را به خاطر آوردند. در اين هنگام بود كه دو دانشمند ميكروبشناس و بيولوژيست با نامهاي هُوارْدْ فلوري و ارنسْتْ چين توانستند آن را به صورت يك داروي عملي عرضه دارند. اين سلاح قدرتمند در مبارزه با باكتريها، بسيار قوي عمل ميكرد و در اين زمان كاربرد وسيعي يافت. با كشف پنيسيلين، اين آنتيبيوتيك نيرومند، علم پزشكيِ قرن بيستم دستخوش انقلابي عظيم شد و در سال 1945م، هر سه دانشمند به دريافت جايزه نوبل پزشكي نائل شدند. (ر.ك: 11 مارس) 20) آغاز محاصره "استالينگراد" شوروي توسط آلمان در جريان جنگ جهاني دوم (1942م) پس از حمله سراسري نيروهاي نظامي ارتش آلمان نازي به شوروي در 22 ژوئن 1941م، هيتلر در اوت سال بعد يكي از فرماندهان نظامي نازي را ژنرال پاولوس را مامور فتح استالينگراد كرد. نيروهاي پاولوس در اوايل سپتامبر به حومه استالينگراد رسيدند و از چهارم سپتامبر 1942م، اين شهر را به محاصره خود درآوردند. ولي با مقاومت شديد ارتش سرخ شوروي و وجود موانع دفاعي متعددي كه در اطراف شهر ساخته شده بود، ورود به داخل شهر تا ماه اكتبر به طول انجاميد. دراين ميان جنگ سختي در محدوده شهر به وقوع پيوست و در داخل شهر هم با مقاومت شديد كوچه به كوچه و خانه به خانه نيروهاي پاولوس تا اوايل نوامبر، فقط نيمي از شهر را به تصرف خود درآوردند. پس از چندي، چون خط محاصره نيروها در استالينگراد جدي به نظر ميرسيد، افسران ستاد هيتلر به وي پيشنهاد كردند دستور عقبنشيني از اين شهر صادر شود. هيتلر اين پيشنهاد را نپذيرفت و دستور اعزام نيروهاي كمكي را به استالينگراد صادر كرد. ولي نيروهاي ارتش سرخ، پيش از رسيدن قواي كمكي، نزديك به سيصد هزار نفر از نيروهاي ژنرال پاولوس را در استالينگراد محاصره كردند. علت اوجگيري خشونت در اين جنگ آن بود كه هيتلر دستور اكيد داده بود كه تحت هر شرايطي، شهر استالينگراد بايد فتح شود. محاصره نيروهاي آلمان در استالينگراد قريب دو ماه به طول انجاميد و در اين مدت، بيش از دويست هزار سرباز آلماني در جريان عمليات نظامي يا بر اثر سرما و گرسنگي تلف شدند و پنجاه هزار نفر هم به اسارت درآمدند. فشارهاي روز افزون ارتش سرخ در نهايت مقاومت نيروهاي آلمان را شكست و سرانجام در دوم فوريه 1943م، ژنرال پاولوس به همراه بيست هزار نفر سرباز باقيمانده خود، تسليم شدند و با شنيدن اين خبر، حالتي شبيه جنون به هيتلر دست داد. مورخين و كارشناسان نظامي معتقدند كه شكست استالينگراد، نقطه آغاز اضمحلال رايش سوم به رهبري هيتلر بود كه در كل نتيجه جنگ جهاني دوم نيز تاثير نهاد. /س
#سرگرمی#
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: راسخون]
[مشاهده در: www.rasekhoon.net]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 391]
صفحات پیشنهادی
13 شهریور 1388 / 14 رمضان 1430 / 4 سپتامبر 2009
4 سپتامبر 2009 – 13 شهریور 1388 / 14 رمضان 1430 / 4 سپتامبر 2009-13 شهریور 1388 / 14 رمضان 1430 / 4 سپتامبر 2009 1) 13شهريورماه سال1366هجري شمسي: ...
4 سپتامبر 2009 – 13 شهریور 1388 / 14 رمضان 1430 / 4 سپتامبر 2009-13 شهریور 1388 / 14 رمضان 1430 / 4 سپتامبر 2009 1) 13شهريورماه سال1366هجري شمسي: ...
23 شهریور 1388 / 24 رمضان 1430 / 14 سپتامبر 2009
14 سپتامبر 2009 – 23 شهریور 1388 / 24 رمضان 1430 / 14 سپتامبر 2009-23 شهریور 1388 / 24 ... vazeh.com 05:45:31 07:14:40 12:13:30 17:11:00 17:31:27 0:8 مانده تا طلوع خورشید ... 4) تشكيل سازمان كشورهاي صادر كننده نفت موسوم به "اوپك" در بغداد ...
14 سپتامبر 2009 – 23 شهریور 1388 / 24 رمضان 1430 / 14 سپتامبر 2009-23 شهریور 1388 / 24 ... vazeh.com 05:45:31 07:14:40 12:13:30 17:11:00 17:31:27 0:8 مانده تا طلوع خورشید ... 4) تشكيل سازمان كشورهاي صادر كننده نفت موسوم به "اوپك" در بغداد ...
14 شهریور 1388 / 15 رمضان 1430 / 5 سپتامبر 2009
5 سپتامبر 2009 – 14 شهریور 1388 / 15 رمضان 1430 / 5 سپتامبر 2009-14 شهریور 1388 ... vazeh.com 05:45:31 07:14:40 12:13:30 17:11:00 17:31:27 0:8 مانده تا طلوع خورشید ... 4) تيرگي روابط سياسي ايران و كويت (1366 ش) در پي پشتيبانيهاي ...
5 سپتامبر 2009 – 14 شهریور 1388 / 15 رمضان 1430 / 5 سپتامبر 2009-14 شهریور 1388 ... vazeh.com 05:45:31 07:14:40 12:13:30 17:11:00 17:31:27 0:8 مانده تا طلوع خورشید ... 4) تيرگي روابط سياسي ايران و كويت (1366 ش) در پي پشتيبانيهاي ...
22 شهریور 1388 / 23 رمضان 1430 / 13 سپتامبر 2009
22 شهریور 1388 / 23 رمضان 1430 / 13 سپتامبر 2009 1) 22شهريور ماه ... vazeh.com 05:45:31 07:14:40 12:13:30 17:11:00 17:31:27 0:8 مانده تا طلوع خورشید. ذکر روزهای ... 3) پيوستن ايران به اعلاميه ملل متحد (1322 ش) 4) مرگ "مهدي قلي هدايت" معروف به ...
22 شهریور 1388 / 23 رمضان 1430 / 13 سپتامبر 2009 1) 22شهريور ماه ... vazeh.com 05:45:31 07:14:40 12:13:30 17:11:00 17:31:27 0:8 مانده تا طلوع خورشید. ذکر روزهای ... 3) پيوستن ايران به اعلاميه ملل متحد (1322 ش) 4) مرگ "مهدي قلي هدايت" معروف به ...
12 شهریور 1388 / 13 رمضان 1430 / 3 سپتامبر 2009
3 سپتامبر 2009 – 12 شهریور 1388 / 13 رمضان 1430 / 3 سپتامبر 2009 1) شهادت جهادگر ضد ... vazeh.com 05:45:31 07:14:40 12:13:30 17:11:00 17:31:27 0:8 مانده تا طلوع خورشید ... 4) درگذشت فيزيكدان شهير دكتر "محمود حسابي" پدر فيزيك نوين ايران ...
3 سپتامبر 2009 – 12 شهریور 1388 / 13 رمضان 1430 / 3 سپتامبر 2009 1) شهادت جهادگر ضد ... vazeh.com 05:45:31 07:14:40 12:13:30 17:11:00 17:31:27 0:8 مانده تا طلوع خورشید ... 4) درگذشت فيزيكدان شهير دكتر "محمود حسابي" پدر فيزيك نوين ايران ...
24 شهریور 1388 / 25 رمضان 1430 / 15 سپتامبر 2009
24 شهریور 1388 / 25 رمضان 1430 / 15 سپتامبر 2009 1) رحلت فيلسوف كبير ... vazeh.com 05:45:31 07:14:40 12:13:30 17:11:00 17:31:27 0:8 مانده تا طلوع خورشید ... 4) 25رمضان سال250هجري قمري: «حسن بن زيد علوي » ملقب به داعي كبير قيام كرد.
24 شهریور 1388 / 25 رمضان 1430 / 15 سپتامبر 2009 1) رحلت فيلسوف كبير ... vazeh.com 05:45:31 07:14:40 12:13:30 17:11:00 17:31:27 0:8 مانده تا طلوع خورشید ... 4) 25رمضان سال250هجري قمري: «حسن بن زيد علوي » ملقب به داعي كبير قيام كرد.
11 شهریور 1388 / 12 رمضان 1430 / 2 سپتامبر 2009
11 شهریور 1388 / 12 رمضان 1430 / 2 سپتامبر 2009 1) 11شهريورماه ... vazeh.com 05:45:31 07:14:40 12:13:30 17:11:00 17:31:27 0:8 مانده تا طلوع خورشید ... 4) وقوع زلزله وحشتناك در بويين زهرا و كشته شدن بيش از 25 هزار نفر (1341 ش): مقارن ساعت ...
11 شهریور 1388 / 12 رمضان 1430 / 2 سپتامبر 2009 1) 11شهريورماه ... vazeh.com 05:45:31 07:14:40 12:13:30 17:11:00 17:31:27 0:8 مانده تا طلوع خورشید ... 4) وقوع زلزله وحشتناك در بويين زهرا و كشته شدن بيش از 25 هزار نفر (1341 ش): مقارن ساعت ...
16 شهریور 1388 / 17 رمضان 1430 / 7 سپتامبر 2009
7 سپتامبر 2009 – 16 شهریور 1388 / 17 رمضان 1430 / 7 سپتامبر 2009 1) آغاز به كار ... vazeh.com 05:45:31 07:14:40 12:13:30 17:11:00 17:31:27 0:8 مانده تا طلوع خورشید ... 4) رحلت عالم ديني، آيتاللَّه "حاج ميرزا محمدباقر آشتياني" (1363ش): حاج ...
7 سپتامبر 2009 – 16 شهریور 1388 / 17 رمضان 1430 / 7 سپتامبر 2009 1) آغاز به كار ... vazeh.com 05:45:31 07:14:40 12:13:30 17:11:00 17:31:27 0:8 مانده تا طلوع خورشید ... 4) رحلت عالم ديني، آيتاللَّه "حاج ميرزا محمدباقر آشتياني" (1363ش): حاج ...
17 شهریور 1388 / 18 رمضان 1430 / 8 سپتامبر 2009
17 شهریور 1388 / 18 رمضان 1430 / 8 سپتامبر 2009 1) 17شهريور سال 1357 هجري ... vazeh.com 05:45:31 07:14:40 12:13:30 17:11:00 17:31:27 0:8 مانده تا طلوع خورشید ... 4) افتتاح بانك ملي ايران (1307 ش): در 14 ارديبهشت 1306 قانوني از مجلس ...
17 شهریور 1388 / 18 رمضان 1430 / 8 سپتامبر 2009 1) 17شهريور سال 1357 هجري ... vazeh.com 05:45:31 07:14:40 12:13:30 17:11:00 17:31:27 0:8 مانده تا طلوع خورشید ... 4) افتتاح بانك ملي ايران (1307 ش): در 14 ارديبهشت 1306 قانوني از مجلس ...
15 شهریور 1387 / 4 رمضان 1429 / 5 سپتامبر 2008
15 شهریور 1387 / 4 رمضان 1429 / 5 سپتامبر 2008 1) 15شهريورسال1358هجري ... vazeh.com 05:45:31 07:14:40 12:13:30 17:11:00 17:31:27 0:8 مانده تا طلوع خورشید .... 27 شهریور 1388 / 28 رمضان 1430 / 18 سپتامبر 2009 18 سپتامبر 2009 – 4) ...
15 شهریور 1387 / 4 رمضان 1429 / 5 سپتامبر 2008 1) 15شهريورسال1358هجري ... vazeh.com 05:45:31 07:14:40 12:13:30 17:11:00 17:31:27 0:8 مانده تا طلوع خورشید .... 27 شهریور 1388 / 28 رمضان 1430 / 18 سپتامبر 2009 18 سپتامبر 2009 – 4) ...
-
سرگرمی
پربازدیدترینها