واضح آرشیو وب فارسی:تبیان: فرودگاه بينالمللي ابوظبي
فرودگاه بينالمللي ابوظبي، که در صنعت هوانوردي با کدهاي AUH (يانا) و OMAA (ايکايو) شناخته ميشود، دومين فرودگاه بزرگ امارات متحدهي عربي است که طبق آمار اتحاديه بينالمللي فرودگاهها، از لحاظ ترافيک مسافربري، جذب شرکتهاي هواپيمايي، و توسعهي زيرساختها، از فرودگاههاي پيشتاز درسطح جهان به شمار ميرود.در سال 2008، بيش از 9 ميليون و 20 هزار نفر از اين فرودگاه جا به جا شدند که اين ميزان نسبت به سال 2007 ميلادي 30.2 درصد رشد داشته است. اين در حالي است که در سال گذشتهي ميلادي، بسياري از فرودگاههاي بزرگ جهان مانند هيترو، شارلدوگل، و فرانکفورت نه تنها در بخش ترافيک مسافربري شاهد رشد نبودند، بلکه با کاهش شديد ترافيک نيز مواجه شدند. درسال 2008، ميزان نشست و برخاست هواپيماها نيز در فرودگاه بينالمللي ابوظبي افزايش يافت و با رشد 31.2 درصدي، به 93 هزار و 163 پرواز رسيد.
به رغم گستردگي و تنوع شبکهي پروازي فرودگاه ابوظبي، در حدود 21.7 درصد پروازهاي اين فرودگاه در ماه ژوييهي سال جاري ميلادي به مقصد فرودگاه لندن، بانکوک، دوحه، قاهره، و منامه انجام شده است.اين فرودگاه در جذب شرکتهاي هواپيمايي نيز بسيار موفق بوده و توانسته است با ارايه تسهيلات و مشوقهاي گوناگون، شرکتهاي هواپيمايي بزرگ جهان را به اين فرودگاه جذب نمايد. در همين راستا، شرکت هواپيمايي ايرآسيا ايکس، که يکي از شرکتهاي موفق ارزان قيمت به شمار ميرود، چندي پيش اعلام کرد فرودگاه ابوظبي را به «هاب مجازي» خود تبديل خواهد کرد. به عبارت بهتر، ايرآسيا، هيج هواپيمايي را در فرودگاه ابوظبي مستقر نميکرد، بلکه صرفا قرار بود از اين فرودگاه براي سوارنمودن مسافران ارتباطي و سوختگيري استفاده نمايد. با توجه به اينکه عبارت «هاب مجازي»، براي نخستين بار در عرصهي صنعت فرودگاهي مطرح ميشد، فرودگاه ابوظبي براي مدتي به کانون توجه صنعت هوانوردي تبديل شد. البته، چند هفته بعد ايرآسيا ايکس از تصميم خود منصرف شد و اعلام کرد قصد ندارد از فرودگاه ابوظبي براي مسافرگيري يا سوختگيري استفاده نمايد، اما اماراتيها با انتشار اخبار گوناگون، حتي ازاعلام انصراف شرکت مالزيايي نيز براي معرفي هرچه بيشتر فرودگاه خود استفاده کردند.يکي ديگر از اقدامات مهم فرودگاه ابوظبي، سرمايهگذاري شش ميليارد و 700 ميليون دلاري براي توسعه زيرساختها، و ايجاد امکانات اقماري مانند احداث پارک تجاري در مجاورت فرودگاه است. ترمينال 3 اين فرودگاه، که در ژانويهي سال 2009 با هزينهي بالغ بر يک ميليارد درهم امارات (272 ميليون دلار) ساخته شد، از جمله اقدامات مهم فرودگاه ابوظبي براي افزايش ظرفيت فرودگاه محسوب ميشود. با ساخت اين ترمينال، ظرفيت سالانهي فرودگاه در حالي به 12 ميليون مسافر در سال افزايش يافت که پيشبيني ميشود ترافيک مسافربري فرودگاه تا سال 2011 از اين ميزان هم فراتر رود.
«خليف المزروعي»، مدير فرودگاه بينالمللي ابوظبي، با اشاره به آمار ترافيک ژوييهي 2009 در اين خصوص ميگويد: درماه ژوييه، 923 هزار و 124 نفر مسافر از فرودگاه بينالمللي ابوظبي جا به جا شدند که اين ميزان، نسبت به مدت مشابه درسال گذشته، 10.3 درصد افزايش داشته است. وي با ابراز خرسندي از اين امر ميگويد: خوشحالي ما بيشتر از اين بابت است که موفق شدهايم در اوج رکود اقتصادي و بحران مالي، به اهداف از پيش تعيين شده نايل شويم. وي با بيان اين که فرودگاه ابوظبي در تلاش است به انتخاب اول مسافران و شرکتهاي هواپيمايي منطقه تبديل شود، ميافزايد: در موقعيت فرودگاه ابوظبي، شرکت هواپيمايي الاتحاد نقش بيبديلي داشت. اين شرکت در مدت کمتر از پنج سال فعاليت خود، موفق شده است شبکهي پروازي خود را به 45 مسير گسترش دهد و با خدمات مطلوبي که به مسافران ارايه ميدهد، توانسته است به انتخاب نخست بسياري ازمسافران منطقه تبديل شود. وي با قدرداني از ساير شرکتهاي هواپيمايي مستقر در اين فرودگاه، نقش آنها را نيز در موقعيت فرودگاه ابوظبي «کليدي» توصيف مي کند. المزروعي تلاش پرسنل فرودگاه را نيز ارج مينهد و معتقد است بدون مساعدت و همکاري آنها، امکان ارايهي خدمات مطلوب به مشتريان بسيار کاهش مييابد.طرح جامع اين فرودگاه شامل ساخت ترمينال ميد فيلد، احداث برج مراقبت 110 متري، احداث باند جديد، ايجاد تسهيلات کارگو، احداث پارک تجاري، و ايجاد مرکز تعمير و نگهداري هواپيماست. فاز نخست ترمينال ميد فيلد که در ميان دو باند فرودگاه احداث ميشود، تا سال 2012 به پايان ميرسد و با تکميل آن، ظرفيت فرودگاه تا 20 ميليون مسافر در سال افزايش خواهد يافت. تسهيلات کارگو نيز در زمينهاي مجاور فرودگاه ساخته ميشود و با تکميل آن، امکان جا به جايي سالانه 2 ميليون تن کالا از اين فرودگاه فراهم خواهد شد. پارک تجاري نيز از جمله اقدامات مهم فرودگاه است که به تجار و بازرگانان خدمات مرتبط ارايه خواهد کرد. مرکز تعمير و نگهداري فرودگاه ابوظبي نيز يک مرکز پيشرفتهي لجستيک خواهد بود که حتي امکان تعمير ايرباس 380 نيز در آن ميسر خواهد بود. فرودگاه بينالمللي ابوظبي تاکنون موفق شده است سه بار جوايز مختلف موسسهي معتبر اسکاي تراکس را دريافت نمايد. منبع: سايت مراقبت پرواز تبريزتنظيم براي تبيان:محسن مرادي
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تبیان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 466]