واضح آرشیو وب فارسی:تبیان: حمله ژاپني ها به فضا با دانشمندان (4)کارتون کشتي فضايي را به ياد داريد؟ همان کارتوني که چند انسان، درون يک کشتي به اقصي نقاط منظومه شمسي سفر مي کردند و هميشه براي ما سوال بود که آنها چگونه در فضا نفس مي کشند!! حال گويي اين کارتون به واقعيت تبديل شده است به طوري که ژاپني ها اولين ناو فضايي که انرژي خود را کاملا از طريق بادبانهاي خورشيدي تامين مي کند ساخته اند و با کمک آن قصد دارند به سياره زهره سفر کنند.
به گزارش خبرگزاري مهر، اين ناو فضايي همانند شخصيت اسطوره اي يونان باستان با دو بال مصنوعي برافراشته، "ايکاروس" نام دارد. "ايکاروس" که مخفف عبارت "کشتي بادباني بين سياره اي شتاب گرفته شده به وسيله پرتوهاي خورشيدي" است ظاهري شبيه به يک بادبان مربعي شکل بسيار باريک دارد. ضخامت اين بادبان کمتر از يک تار موي انسان است."ايکاروس" به محض اينکه در مدار زمين قرار گرفت از موشک جدا مي شود و از طريق پانلهاي خورشيدي که سطح آن را مي پوشانند انرژي لازم براي حرکت خود را تامين خواهد کرد. در صورتي که همه چيز همان طور که دانشمندان پيش بيني کرده اند به خوبي پيش رود در 6 ماه آينده ايکاروس به پايان سفر خود در اطراف سياره زهره مي رسد. دانشمندان سفر اين فضاپيما را از زمين و با تنظيم زواياي بادبان براي جذب حداکثر نور خورشيد هدايت مي کنند.به گفته دانشمندان ژاپني، ايکاروس ماموريت جديدي است که مي تواند تحولي در سفرهاي فضايي ايجاد کند.البته دانشمندان ژاپني فقط به سفر با کشتي به سياره زهره فکر نمي کنند و قصد رفتن به ماه را نيز دارند.به گزارش خبر آنلاين به نظر ميرسد علاقه وافر ژاپنيها به روباتها محدود به زمين نميشود، چرا که آنها تصميم دارند تا سال 2015 يک روبات دو پا به ماه بفرستند. البته به نظر ميرسد مهمترين ماموريت اين روبات دو پا تحقق بلندپروازيها و جاهطلبيهاي دانشمندان اين کشور باشد، چرا که به گفته برخي افراد تنها ماموريت اين روبات قرار دادن پرچم ژاپن روي سطح ماه خواهد بود!
قبلا نيز دولت ژاپن از برنامههاي خود براي فرستادن يک روبات به سطح ماه تا سال 2020 خبر داده بود. اين کشور تصميم دارد به فاصله يک دهه بعد از اين رويداد، اولين فضانورد خود را نيز به ماه بفرستد. اين عمليات قرار است توسط سازمان فعاليتهاي فضايي هيگاشيوساکا در اوزاکا (SOHLA) به انجام برسد.به نظر ميرسد آخرين برنامهها براي ساخت روباتهاي انسان نما و فرستادن آن به فضا بسيار عجيبتر از برنامههاي گذشته باشد که شايد ارزشهاي زيادي براي جلب توجه عمومي داشته باشد، اما از لحاظ علمي ارزش چنداني نداشته باشد و به همين دليل در مورد اجراي آن ترديدهايي وجود دارد.اما ژاپني ها علاوه بر فرستادن روبات به ماه و سفر با کشتي فضايي، طرحي را نيز براي زباله هاي فضايي ارائه داده اند.دانشمندان اعلام کردند با استفاده از پديده پرتوهاي کششي مي توان از اين پس از انباشته شدن زباله هاي فضايي از قبيل ماهواره هاي از کار افتاده، راکتهاي فرسوده و ديگر قطعات فرسوده، در مدار زمين جلوگيري کرد. به گزارش خبرگزاري مهر، "جان سينکو" از دانشگاه ناگوياي ژاپن نظريه خود را بر اساس نوع آزمايشي موتور فضاپيمايي به نام "موتور نيروي ليزري" مطرح کرده است. درون اين موتور، پرتوهاي ليزري در ميان انبوهي از سوخت جامد شليک شده و باعث ايجاد فوراني از مواد به خارج مي شود که اين رويداد فضاپيما را به جهتي مخالف جهت فوران مي راند.سينکو در اين راستا يک سري موتورهاي نيروي ليزري ابداع کرده است که مي توانند به اين شکل مورد استفاده قرار گيرند که يک فضاپيماي مجهز به ليزر، پرتوهاي کم انرژي ليزري را به موتوري ليزري که در فضاپيمايي ديگر قرار گرفته است شليک مي کند تا آن را به سوي خود جذب کند، براند يا آن را به مسيري ديگر هدايت کند.
راندن يک فضاپيما فرايندي ساده به شمار مي رود اما براي کشش و جذب فضاپيما طراحي پيچيده تر و ساختارهاي آيينه اي مورد نياز خواهد بود و ترکيب اين طراحي ها مي تواند امکان کنترل کامل را در هر جهتي به فضاپيماها بدهد. به اعتقاد وي هر فضاپيما قبل از پرتاب شدن بايد به اين موتورهاي ليزري مجهز شود تا زماني که عمر فعاليت آنها به پايان رسيد بتوان مدار حرکتي آنها را تغيير داد و يا حتي آنها را به سمت اتمسفر هدايت کرد تا در آنجا از بين بروند.امکان شليک پرتوهاي کششي در اين شيوه از فاصله 100 کيلومتري و از روي زمين و يا از طريق فضاپيمايي در مدار امکان پذير خواهد بود. بر اساس گزارش نيوساينتيست، سينکو اميدوار است بتواند شيوه ابداعي خود را طي چند سال آينده بر روي يک ماهواره آزمايش کند. تنظيم براي تبيان: م.ح.اربابي فر
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تبیان]
[مشاهده در: www.tebyan.net]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 281]