واضح آرشیو وب فارسی:تبیان: مدیریت ارتباطهای اینترنتی تیغ دو لبه آنلایناز بس که از اینترنت بد گفتهاند ما اول مجبور شدیم تا اول خوبیهایش را بگوییم و بعد بیاییم سراغ عیبهایش. به هر حال ارتباطهای اینترنتی روز به روز و نسل به نسل دارد فضای بیشتری از ارتباطهای ما را در برمیگیرد. اگر ما نتوانیم محدودیتهای این فضا و شیوههای منحصر به فرد تعامل در این فضا را بشناسیم ضربه بزرگی میخوریم؛ ضربهای که هر چه ارتباطهای مجازیمان بیشتر باشد سنگینتر بر ما فرود میآید. 1- فقط 7 درصد جا دارییادتان باشد وقتی که ما داریم در دنیای واقعی با یک نفر رو در رو حرف میزنیم، فقط 7 درصد اطلاعات را خود کلمات به طرف مقابل منتقل میکنند؛ بقیه اطلاعات از طریق زبان بدن، تن و بلندی صدا، تأکید روی کلمات... و منتقل میشود.
در فضای مجازی ما فقط همان 7 درصد امکان را داریم. برای همین ممکن است سوءتفاهمهای وحشتناکی این وسط رخ دهد شاید برای همین است که ما از شکلکها استفاده میکنیم تا بتوانیم درصدی از زبان بدنمان را منتقل کنیم. اما آیا شکلکهای یاهو همه نشانههای زبان بدن ما را دارند. اصلاً گیرم که داشته باشند آیا شما مطمئنید وقتی یک نفر نصف شبی برای شما شکلکی را که قهقهه میزند میفرستد، با صورتی مثل صورتک غمگین تئاتر جلو کامپیوترش نشسته است؟ اصلاً گیرم که دقیقاً شما یا طرف مقابلشان شبیه شکلکی که فرستادهاید باشد و اصلا یاهو شکلکهایش را از واکنشهای هیجانی شما ساخته باشد، از کجا معلوم که این شکلکهای طنزآمیز برای طرف مقابل برخورنده نباشد؟به هر حال همین که بدانید این محدودیت عظیم در ارتباطهای مجازی وجود دارد خودش کمک کننده است. 2- نقابهای مجازی فراواننددومین مشکلی که معمولاً خیلی روی آن تاکید میشود هویتهای جعلی در اینترنت است. شما میتوانید یک طیف آدمهایی که کاربر وب هستند پیدا کنید؛ این طرف طیف کسانی هستند که واقعاً خودشان هستند از اسمشان بگیر تا مدرک تحصیلی و ویژگی شخصیتی تا آخر. در این فضا اعتماد فوری غلطترین راه حل است. آن طرف طیف هم کسانی هستند که اساساً دروغند از جنسیتشان گرفته تا ادعاهای ثروت و مکنت و تحصیلات و محل زندگی و خلاصه همه چیز خیلیها وسط این دو طیف هستند؛ مثلاً بعضیها شخصیتشان مال خودشان است اما دلشان نمیخواهد کسی از نام و محل زندگیشان با خبر شود برای همین از نام مستعار استفاده میکنند بعضیها هم اولش دروغ میگویند و خالی میبندند و بعد کم کم یا دروغهایشان رو میشود و با خودشان شرمنده میشوند و راست میگویند به هر حال در این فضا اعتماد فوری غلطترین راه حل است البته مهم این است که هدفتان از ارتباط چه چیزی باشد بعضی وقتها شما فقط یک گوش مجازی ناشناس میخواهید تا حرفهایتان را گوش کند اما گاهی دنبال یک رابطه پایدارتر در فضای مجاز و حتی بعدش فضای واقعی هستید در صورت دوم حتما باید مثل فضای واقعی به تدریج اعتماد کنید و رازهای زندگیتان را بریزید روی وب. 3- هیجانهای اینترنتی محدودنداین دیگر آخرش (هم آخر عجیب و غریب بودن اینترنت) است روانشناسها میگویند در فضای ارتباطی وب، آدمها فقط به دو گروه خونسرد و خونگرم تبدیل میشوند یعنی ما از طریق نوشتهها حدس میزنیم که طرف گرم میگیرد یا یخ برخورد میکند. اولا اینکه این برداشت همه و هیچی اصلاً واقعی نیست ممکن است ما کاملا وارونه فکر کنیم. چون یک آدم گم که هوش هیجانی اینترنتیاش پایین است ممکن است در نظر ما سرد جلوه کند.
ضمن اینکه ویژگیهای هیجانی دیگر غیر از گرمی و سردی کاملاً نادیده گرفته میشوند. این را بگذارید کنار اینکه ما در فضای اینترنت معمولاً دوست داریم ساز مخالف باشیم تا اینکه حرف کسی را دربست قبول کنیم. چطور میشود هم گرم بود و خوشایند و همساز مخالف و مستقل؟ انگار ارتباط اینترنتی خوب به آن راحتیها هم که فکر میکردیم نیست نه؟ برگرفته از همشهریتنظیم برای تبیان: فاطمه مجدآبادی
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تبیان]
[مشاهده در: www.tebyan.net]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 267]