تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 17 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام جواد (ع):اعتماد به خدا بهاى هر چیز گرانبها است و نردبانى به سوى هر بلندایى.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826887154




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

«اينجا ويرانه‌اي بود كه قرار است زنده بماند»


واضح آرشیو وب فارسی:تبیان: «اينجا ويرانه‌اي بود كه قرار است زنده بماند»
«اينجا ويرانه‌اي بود كه قرار است زنده بماند»
گزارشي از چگونگي راه‌اندازي هنرمندسراي «خليج فارس» در جزيره هرمز هنرمندسراي «خليج فارس» كه بهمن‌ماه سال جاري همزمان با بيست‌وپنجمين جشنواره هنرمحيطي در جزيره هرمز به همت احمد نادعليان راه‌اندازي شد، اين روزها ميزبان آثار هنر محيطي است. به گزارش ايسنا،احمد نادعليان؛هنرمند محيطي در تعطيلات نوروز 88 خانه‌اي را به مبلغ پنج ميليون و هشتصد هزار تومان در جزيره هرمز خريد. اين خانه در محله قديمي شهر هرمز واقع شده است و آن زمان ويرانه‌اي بود كه درهايش به روي غريبه‌ها باز بود و حتي برخي از بومي‌ها معتقد بودند که اين خانه را گران خريده است.! به گفته نادعليان؛ نوشته‌هاي روي ديوارها نشان مي‌داد که زماني خانواده‌اي آنجا زندگي کرده است. بر روي ديوارها در جايي علي و در جاي ديگر فاطمه، نسرين و نرگس ديده مي‌شد. درپائين يکي از ديوارها هم در ارتفاع کم، خط خطي‌هايي ديده مي‌شد که گوياي نقاشي کودکان بود. و در بالاي ديوار همانند دفتر ياداشت پر از شماره تلفن بود. در مجموع خانه خيلي کثيف و بوي بدي در فضا حاکم و با بارش باران نم و رطوبت سقف به اطاق‌ها آمده بود.اطاق سمت غربي هم پر از فضله راسو، موش و گربه و ... بود. اما تصميم گرفته بودم که اينجا را تبديل به يک هنرمند سرا نمايم.
«اينجا ويرانه‌اي بود كه قرار است زنده بماند»
نادعليان گفت: آرزو داشتم اين خانه به يکي از بهترين خانه‌هاي هرمز تبديل شود.البته يک آرزوي دشوار بود. اگر در روستاي پلور از صفر شروع کردم اينجا بايد از زير صفر شروع مي‌كردم. خيلي دشوار به نظر مي‌رسيد،اما مکاني که تا آن روز به عنوان يک مکان بدنام شناخته شده است،اگر تبديل به يک مکان فرهنگي شود ،حركتي ارزشمند خواهد بود. من هم هميشه به اين فکر مي‌کردم که آيا يک محيط به آدمها اعتبار مي‌بخشد و يا اينکه عمل ما مي‌تواند به يک فضا اعتبار و ارزش بدهد؟
«اينجا ويرانه‌اي بود كه قرار است زنده بماند»
او با شاره به وضعيت و موقعيت جغرافيايي اين خانه،ادامه داد: ماشين به خانه دسترسي ندارد. حدود 200 متر بايد از کوچه‌هاي باريک راه رفت تا به خانه رسيد،اما سعي کردم به خودم بقبولانم که اين ويژگي مي‌تواند يک امتياز تلقي شود، چون براي دسترسي به اين محل ميهمانان من در کوچه‌ها گم مي‌شوند و مردم را مي‌بينند. اين گم شدن بد نيست چون پس از آن ما چيزي را پيدا مي‌کنيم. از سوي ديگر به اين نتيجه رسيدم كه راه حل هنرمندانه ، نقاشي کردن مسير خانه است.پس امروز هنر و فرهنگمان را با مردم محل تقسيم کرديم و کمي پائين‌تر از بازار قديم هرمز اگر نوشته‌ها و نقاشي‌هاي ديواري را دنبال کنيد به اين هنرمندسرا كه «خليج‌فارس» نام دارد، دسترسي خواهيد داشت. اين هنرمند محيطي در بخش ديگري از سخنانش تاكيد كرد: زمانيکه خانه را خريدم تنها دلخوشي خانه درخت نخلي بود که در حياط قرار داشت. اولين کاري که لازم بود انجام شود مسدود کردن مسير ورود افراد بزهکار بود. دو نفر از دانشجويان معماري هم قسمت‌هايي از خانه را ترميم و دريچه آب آنبار را نصب کردند. او اضافه كرد: حتي در طول جشنواره يک هنرمند آلماني که در حوزه موسيقي نيز کار مي‌کند به زبان آلماني متني را با عنوان «شما هرگز از کارهائي که انجام داده‌ايد پشيمان نمي‌شويد، اما شما از کارهايي که انجام نداده‌ايد پشيمان مي‌شويد» در مقابل خانه نوشت.
«اينجا ويرانه‌اي بود كه قرار است زنده بماند»
نادعليان با يادآوري جشنواره بيست‌وپنجمين هنر محيطي در جزيره هرمز عنوان كرد: در اين جشنواره هنرمندان با استفاده از خاک‌هاي رنگي جزيره هرمز سر در ورودي، حياط ، حال مرکزي، سرويس بهداشتي و مسير کوچه‌هايي که از بازار قديم به خانه منتهي مي‌شد، نقاشي کردند و براي ساختن رنگ از خاک‌هاي رنگي هرمز و همچنين فن‌آوري نانو بهره گرفتند به طوريكه در طول كار محلول پلي لاتيس که حاصل پژوهش در زمينه نانو است با خاک‌هاي رنگي و مواد چسبنده مخلوط شدند. او توضيح داد: اين محلول نوروز گذشته توسط پژوهشگر ايراني مهندس مصطفي آقائي‌مقدم؛ کارشناسي ارشد بيو فيزيک در اختيار گروه قرار گرفت و براي ساخت مجسمه‌هاي شني استفاده شد. تركيب اين محلول با خاکهاي رنگي تا حدودي به تثبيت آن کمک مي‌نمايد و مهم‌تر اينكه از رقيق بودن رنگ مي‌کاهد و کشش آن را بيشتر مي‌كند، به همين دليل پوشش خوبي ايجاد شد که کاملا زيست سازگار با محيط است.
«اينجا ويرانه‌اي بود كه قرار است زنده بماند»
به گفته نادعليان؛ پس از جشنواره يك گروه هنري در هنرمندسرا ساکن شدند و يکي ديگر از اطاق‌هاي شرقي اين مجموعه را نقاشي کردند.از زمان افتتاح گروه‌هاي دانش‌آموز و گردشگراني که به جزيره هرمز مي‌روند با هدايت راهنماي هنرمندسرا از آثار هنري کوچه‌هاي اطراف و داخل اين هنرمندسرا بازديد مي‌كنند. او تصريح كرد: از همان ابتدا اين ترديد وجود داشت که آيا نقاشي کردن خانه عملي محيطي محسوب مي‌شود يا نه؟اما بعد از تحقيق در ريشه‌هاي هنرمحيطي مي‌توان به اين نكته اشاره كرد كه شايد هنرمندسراي ما هنر محيط‌سازي باشد. نادعليان اضافه كرد: بسياري از هنرمندان به سراغ خانه‌هايي مي‌روند که تخريب خواهد شد. پس از اجراي چيدمان و تهيه مستندات هم نگران تخريب آثارشان نيستند، اما اينجا ويرانه‌اي بود که قرار است زنده بماند. سفر روسيه و بازديد از اماکني که تغيير کاربري داده شده بودند در روند اين کار تاثير داشت.
«اينجا ويرانه‌اي بود كه قرار است زنده بماند»
او با تاكيد بر اينكه موضوع «تغيير کاربري» همواره وجود داشته است، افزود:موزه اورسي زماني ايستگاه راه‌آهن بود. خانه هنرمندان ايران هم زماني پادگان بوده است، ما هم در هرمز محلي را تغيير کاربري داده‌ايم که روزگاري خانه و بعد پاتوق افراد بزهکار بود. خاطره خط خطي‌هاي کودکان بر روي ديوار در سمت شرقي يكي از اتاق‌ها، يادگاري اهالي خانه مثل نسرين بر روي ديوار،يادداشت تلفن کنار گاز و كثيفي بالاي گاز و اشياء خانه مثل شانه که شايد متعلق به نسرين بوده است محفوظ ماندند و فراموش نکنيم حتي حالا خانواده‌اي (يعني يک زوج جوان) آنجا زندگي مي‌کند. اينجا خانه‌اي است با تمامي شيريني‌ها و تلخي‌هاي زندگي.
«اينجا ويرانه‌اي بود كه قرار است زنده بماند»
اين هنرمند محيطي كه پيش از اين نيز هنرمندسراي ديگري در منطقه پلور احداث كرده بود، معتقد است:اين خانه که سال قبل در همين زمان محل افراد بزهکار بود، امروز يک مکان فرهنگي محسوب مي‌شود و شايد به نوعي خانه و بافت پيرامون آن بازيافت شده است. اگر چه ما نيازمندم که دوباره هنر بازيافت را براي خودمان شناسايي کنيم. او همچنين با اشاره به رنگ‌هايي كه در اين بازسازي استفاده شده است، ادامه داد:در تمام اين مجموعه از رنگهاي طبيعي که مستقيما از طبيعت اقتباس شده‌اند و رنگ و بوي خاص خود را دارا هستند استفاده كرديم. من شخصا عجله ندارم اثري که شکل گرفته است را هنر محيط و يا محيطي تلقي کنم،زيرا مسير آينده آن نوع آن را مشخص مي‌کند.   





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تبیان]
[مشاهده در: www.tebyan.net]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 292]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن