واضح آرشیو وب فارسی:تبیان: مرکز جاسوسی آمریکا کجاست؟یك نویسنده آمریكایی به تازگی كتابی را منتشر كرده و در آن به فعالیتهای جاسوسی آمریكا علیه ایران از طریق كنسولگری واشنگتن در دبی اشاره كرده است.
به گزارش فارس، "جیم كرین "، خبرنگار "آسوشیتدپرس " به تازگی كتابی را به رشته تحریر در آورده است كه به ارائه توضیحاتی درباره شهر "دبی " در امارات عربی متحده میپردازد. این كتاب مشتمل بر 18 فصل بوده و در سپتامبر سال 2009 در آمریكا تحت عنوان "شهر طلا: دبی و رویای سرمایهداری " منتشر شد. در بخشی از این كتاب به فعالیتهای جاسوسی سازمان اطلاعاتی آمریكا علیه ایران از طریق كنسولگری واشنگتن در دبی اشاره شده است. بر اساس این كتاب، سازمان سیا از كنسولگری آمریكا در دبی به عنوان محل به كارگیری جاسوسان ایرانی استفاده میكند و در ازای اعطای روادید به آنها، از آنها اطلاعاتی از داخل ایران دریافت میكند. این كتاب مینویسد: سازمان سیا از طریق عوامل خود در این كنسولگری كه برخی از آنها ایرانی بوده و به خوبی قادر به صحبت كردن به زبان فارسی هستند، از موضوع صدور ویزا به عنوان طعمهای برای جمع آورِی اطلاعات از شهروندان ایرانی یا حتی استخدام آنها برای ارایه اطلاعات استفاده كرده است. كتاب فوق میافزاید: عوامل اطلاعاتی مستقر در كنسولگری آمریكا در دبی روی ایرانیان با سابقه نظامی یا كارمندان دولت ایران حساسیت خاصی داشتهاند و صدور ویزای آنها را عموما با تاخیر و در پی مراجعات مكرر آنها انجام میدادهاند تا در این مراجعات مكرر بتوانند آنها را بیشتر تخلیه اطلاعاتی كنند.بر اساس این كتاب، سازمان سیا از كنسولگری آمریكا در دبی به عنوان محل به كارگیری جاسوسان ایرانی استفاده میكند و در ازای اعطای روادید به آنها، از آنها اطلاعاتی از داخل ایران دریافت میكندكرین كه مدعی است اطلاعات كتاب خود را از طریق دیپلماتهای آمریكایی مستقر در كنسولگری دبی و ابوظبی به دست آورده است، در كتاب خود مینویسد: حتی برخی از ایرانیان متقاضی روادیدی كه از نظر سازمان سیا میتوانند خدمت بلندمدتتری به این سازمان داشته باشند از سوی عوامل جاسوسی آنها در كنسولگری تطمیع میشدند تا برای همیشه برای این سازمان جاسوسی كنند و برخی مواقع ارائه روادید برای آنها منوط به موافقت با این درخواست آنها میشده است. هزاران ایرانی از دبی كه روابط تجاری مستحكمی با جمهوری اسلامی دارد از زمان عدم حضور رسمی آمریكا در تهران هر ساله برای اخذ روادید استفاده میكنند. هر متقاضی ابتدا به منظور كسب اطلاعات مورد پرسش واقع میشود. ارزشمندترین منابع، به عنوان خبررسان چه در داخل كشور (ایران) چه در امارات متحده عربی، به خدمت گرفته میشوند.
بر اساس این گزارش، اطلاعات جمعآوری شده به قدری با ارزش هستند كه سازمان سیا تلاش وزارت خارجه آمریكا برای تعطیلی كنسولگری به دلیل هزینههای موجود را وتو كرد. كرین، نویسنده كتاب فوق میگوید: پنجره روادید در كنسولگری و سفارت، نقاط جمعآوری اطلاعات سودمندی هستند؛ به قدری سودمند هستند كه سازمان سیا برای نجات كنسولگری دبی از تعطیلی، وارد عمل شد. كرین میافزاید: آمریكا متوجه شد كه این معامله به نفعش است. پس از تعطیلی سفارت آمریكا در ایران پس از انقلاب 1979، سازمان سیا در كنسولگری خود [در دبی] برای ایرانیهایی كه قصد سفر به آمریكا را دارند، كارشناسان فارسی زبان گماشته است. بر اساس این گزارش، از افرادی با "سوابق مطلوب " بارها خواسته میشود كه بازگردند تا از آنها اطلاعات بیشتری كسب شود. گفته میشود كه برخی از آنها به عنوان جاسوسان معمولی یا افراد مخبر به كار گرفته میشوند. كرین میگوید: به دلیل تحریمها علیه ایران و برنامه هستهای آن زمینههای احتمالی پرسوجو وجود دارد و افرادی كه در همه اشكال تجارت، بانكداری و سرمایهگذاری هستند به طور كامل مورد سئوال واقع میشوند.اطلاعات جمعآوری شده به قدری با ارزش هستند كه سازمان سیا تلاش وزارت خارجه آمریكا برای تعطیلی كنسولگری به دلیل هزینههای موجود را وتو كرد. این كتاب كه در انگلیس تحت عنوان "دبی: داستان سریعترین شهر جهان " منتشر شده است، در بخشهایی به تاریخچه دبی از اولین روزهای آن اشاره میكند و به بررسی نقش خاندان مكتومها كه از اوایل قرن نوزدهم بر این شهر حكومت كردهاند میپردازد. تنظیم برای تبیان: سعید آقازاده
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تبیان]
[مشاهده در: www.tebyan.net]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 346]