واضح آرشیو وب فارسی:تبیان: ابقای من در صداوسیما مشروط نیست
ضرغامی و تكذیب وجود فشارهای سیاسی در جریان صدور حكم جدید رییس صداوسیما؛ «انتخاب و تصمیمگیری با رهبر معظم انقلاب اسلامی است» رییس سازمان صداوسیما شامگاه سیزدهم مهر ماه پس از مدتها گریز از خبرنگاران، در جمع آنان حاضر شد و به پرسشهایی درباره حكم جدید رییس رسانهی ملی در پنج سال بعد پاسخ گفت. سیدعزتالله ضرغامی در پاسخ به پرسش خبرنگار ایسنا درباره آنچه وجود فشارهای مختلف سیاسی بر وی و گذاشتن شرط و شروط برای ابلاغ حكم مجدد ریاست سازمان صدا و سیما خوانده شده، خاطرنشان كرد: چنین مسائلی تكذیب میشود؛ هیچ شرط و شروطی با هیچكس گذاشته نشده است. مسیر حركت رسانهی ملی بر اساس افق رسانه و عملكرد پنجسال گذشته است كه با توجه به شرایط نوین در حال جمعبندی نهایی هستیم. وی ادامه داد: خوشبختانه در طول دو ماه گذشته معاونتهای گوناگون سازمان صدا و سیما در چارچوب جدید راهبردهای پنجسال آینده، توجیه شدهاند و برنامههایشان را ارائه كردهاند، همچنین در این ارتباط جلسات مستقلی با معاونتها گذاشته شده و در واقع افق كار معاونتهایی كه عرصههای گوناگون صدا و سیما را راهبری میكنند، آماده شده است. ضرغامی همچنین اعلام كرد: ظرف یكی - دو هفتهی آینده سمینار و نشست سهروزهای با حضور همه معاونان سازمان صدا و سیما برای جمعبندی نهایی رویكردها، اقدامات مهم و راهكارهایی كه بر اساس استراتژیهای تعیین شده امروز، برای پنج ساله دوم تعیین كردهایم، برگزار میشود و آن جمعبندی مبنای فعالیتهای پنج سال آینده صدا و سیما خواهد بود. او خاطرنشان كرد: تحولات وسیعی كه در حوزه برونمرزی در سطح جهانی شاهد هستیم، باعث خواهد شد نگاهمان به بخش برون مرزی، نگاهی متحول شده باشد. رییس سازمان صدا و سیما در پاسخ به پرسشی دیگر درباره به تعویقافتادن صدور حكم رییس سازمان صداوسیما و این كه آیا بار دیگر این حكم به وی ابلاغ میشود؟ گفت: این انتخاب و تصمیمگیری با رهبر معظم انقلاب اسلامی است و بعضی گمانهزنیها و شایعات اگر از حدی فراتر برود، میتواند به نوعی دخالت در جایگاهی باشد كه در این مورد تصمیمگیری میكند. انگیزهیی كه كشورهای اسلامی نسبت به اسلام به عنوان مهمترین وجه مشترك دارند، به طور طبیعی اقتضاء میكند رسانههای اسلامی با همدیگر همكاری و تعامل سازندهای داشته باشند و بتوانند با همافزایی مناسب و همكاری علمی و رسانهای و تولید برنامههای مشترك، تأثیرگذاری موثری در فضای كشورهای اسلامی داشته باشند. ضرغامی كه در حاشیه سومین اجلاس اتحادیه رادیو و تلویزیونهای اسلامی سخن میگفت در ادامه در پاسخ به این پرسش خبرنگار ایسنا كه چرا سازمان صدا و سیما متولی اصلی برگزاری این مجمع نیست؟ اظهاركرد: فرقی نمیكند چه سازمانی متولی باشد؛ ما همكاری بسیار خوبی با دبیرخانه این اتحادیه و جناب آقای كریمیان داریم و همكاری ما، همكاری واقعی است.
وی ادامه داد: خیلی مهم نیست صداوسیما رأسا بانی برگزاری یك نشست باشد. دوستان در دبیرخانه اتحادیه زحمات را متحمل میشوند و برای برگزاری نشست هماهنگی میكنند، ما هم سعی میكنیم كمك كنیم تا با همكاری هم این كار به نتیجه برسد. ضرغامی دربارهی اتحادیه رادیو تلویزیونهای اسلامی و آینده آن افزود: خوشبختانه در سالهای اخیر جایگاه اسلام و جامعه بزرگ اسلامی بیش از گذشته در سطح جهانی مورد توجه قرار گرفته است؛ یعنی در وهله اول میلیاردها انسان روی كره زمین علاقهمند هستند ببینند اسلام كه تا این حد مایه تحولات عظیم در حوزه انسانی، فطری و اجتماعی شده، چگونه دینی است و با چه مرامی توانسته این تحولات عظیم و مثبت را در جامعه بشری ایجاد كند. به گفتهی ضرغامی، انگیزهیی كه كشورهای اسلامی نسبت به اسلام به عنوان مهمترین وجه مشترك دارند، به طور طبیعی اقتضاء میكند رسانههای اسلامی با همدیگر همكاری و تعامل سازندهای داشته باشند و بتوانند با همافزایی مناسب و همكاری علمی و رسانهای و تولید برنامههای مشترك، تأثیرگذاری موثری در فضای كشورهای اسلامی داشته باشند. او خاطرنشان كرد: خوشبختانه با همین نگاه، اتحادیه رادیو تلویزیونهای اسلامی شكل گرفت. در دو – سه سالی كه از آغاز فعالیتهای این اتحادیه میگذرد، با تجربهای كه من نسبت به اتحادیههای مشابه دارم كه با انگیزههای دیگری در سطح جهانی سالهاست ایجاد شدهاند، میتوان گفت اتحادیه رادیو تلویزیونهای اسلامی از طراوت و شادابی و كارآمدی بالاتری برخوردار شده است؛ چنانكه در این اتحادیه اعضا همكاری بسیار خوبی با هم دارند و در مورد تبادل تولیدات و برنامهریزیهایی كه برای تولیدات مشترك انجام میدهند، خوشبختانه اقدامات خیلی خوبی شده است. چنین مسائلی تكذیب میشود؛ هیچ شرط و شروطی با هیچكس گذاشته نشده است. مسیر حركت رسانهی ملی بر اساس افق رسانه و عملكرد پنجسال گذشته است كه با توجه به شرایط نوین در حال جمعبندی نهایی هستیمرییس سازمان صدا و سیما سپس به برگزاری بازار فیلم اسلامی در جریان برگزاری این اتحادیه اشاره كرد و گفت: وقتی مقایسه میكنم از سال گذشته تا الآن شاهد پیشرفت قابل قبولی در این عرصه هستیم؛ به خصوص بازار فیلمی كه امسال برگزار و نمونه تولیدات رسانهها در آن عرضه شد، نشاندهنده این است كه پیشرفت خوبی حاصل شده است. اگر برنامهریزی خوبی به لحاظ تشكیلاتی صورت گیرد و ذائقهسازی مناسب در رسانههای همسو در كشورهای اسلامی انجام شود، شاهد ارتقای هرچه بیشتر برنامههای این شبكهها خواهیم بود.
ضرغامی در پایان در پاسخ به این پرسش كه آیا رویكرد اصلی اتحادیه رادیو تلویزیونهای اسلامی سیاسی است یا فرهنگی؟ گفت: با توجه به نیاز عمومی مردم، قاعدتا رویكرد فرهنگی و اجتماعی از تأثیرگذاری بالاتری برخوردار است؛ در واقع مردم نیازمند این حوزه هستند. قاعدتا در نگرش اسلامی حوزه سیاست از حوزه فرهنگ و مسائل اجتماعی و دیانت جدا نیست و من فكر میكنم اگر سرمایهگذاری در همین حوزه انجام گیرد موفقتر خواهیم بود. برای مثال وقتی سریالی مانند «یوسف پیامبر(ع)» عرضه میشود، بالاخره در یك حوزه تاریخی، داستانی و قرآنی است؛ اما حتما تأثیرات گسترده اجتماعی و سیاسی هم بر كشورها خواهد داشت. این رویكرد بیشتر میتوند موثر باشد؛ ضمن اینكه نباید از همكاریهای خبری و سیاسی بین این كشورها غافل باشیم. تنظیم برای تبیان : مسعود عجمی
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تبیان]
[مشاهده در: www.tebyan.net]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 257]