واضح آرشیو وب فارسی:تبیان: فقط حدس بزن! (11)با دقت به اين 2 تصوير نگاه کنيد:
خب !خوب نگاه کرديد ..!؟به نظر شما هر کدام از اين 2 عکس قسمتي از چه چيزي يا بخشي از چه مکاني است؟اين سوال ارتباطي به سوالات روزانه سايت تبيان ندارد! و ما فقط قصد داريم شما را با گوشه کوچکي از عالم کائنات آشنا سازيم، پس تنبلي را کنار بگذاريد و شروع کنيد به حدس زدن! لطفا قبل از خواندن پاسخ، حدس هاي خود را در قسمت نظرات وارد کنيد تا ما و ديگران با تراوشات ذهني شما بيشتر آشنا شويم! (براي بزرگ ديدن تصاوير بر روي آن ها کليک کنيد)اين فرصتي است براي شما که دانش تصويري خود را درباره ي کيهان بيازماييد پس آن را از دست ندهيد!
تصوير اول :سحابي زيباي بومرنگاين ابر متقارن سحابي بومرنگ را نشان مي دهد که به وسيله ي بادهايي از گاز و غبار با سرعت بسيار بالا خلق شده است. آنها اثرات دميدن ستاره مرکزي و سالخورده هستند و با سرعتي حدود 600 هزار کيلومتر بر ساعت از اين ستاره دور مي شوند. سرعت بالاي انبساط سبب سرد شدن گازهاي سحابي تا حدود 1 درجه بالاي صفر مطلق(کلوين) شده – دمايي کمتر از تابش زمينه کيهاني - و اين امر سبب شده تا اين منطقه سردترين ناحيه در دنياي دوردست باشد. درخشش آن، حاصل گازهايي است که نور ستاره مرکزي را بازتاب مي کنند. اعتقاد بر اين است که ستاره يا سيستم ستاره اي سحابي منجمد بومرنگ در مرحله تشکيل سحابي سياره نما به سر مي برد. اين تصوير هابل به وسيله فيلترهاي قطبشي (Polarizing ، مانند عينک هاي آفتابي)، ثبت شده و کد گذاري رنگ ها در آن با به هم پيوستن زاويه ها توسط نورهاي قطبيده شده، ثبت گرديده است. سحابي بومرنگ اندازه اي حدود 1 سال نوري دارد و در فاصله 5000 سال نوري از ما، در صورت فلکي قنطورس واقع است.
تصوير دوم : مريخدر زمان مقابله ي سياره ي سرخ در 3 دي 1386، چنين نماهاي تلسکوپي خوبي از اين سياره به دست آمد. ( مقابله به اين معناست که در نگاه ناظر زميني، سياره سرخ و خورشيد با هم زاويه اي 180 درجه بسازند و رو به روي هم قرار گيرند. اين دوره منظم براي مريخ هر 26 ماه يک بار رخ مي دهد.) به علت آنکه مريخ داراي مداري بيضي شکل است، تاريخ حقيقي که مريخ در نزديک ترين فاصله به زمين قرار مي گرفت، 27 آذر ماه بود که در آن هنگام سياره سرخ تنها 88 ميليون کيلومتر با ما فاصله داشت. اين عکس استثنايي در 27 آبان 1386 ثبت شده است، قسمت شمالي سياره از ديد ما پنهان است و در سطح آن نيز مناطقي وسيع و تيره ديده مي شود که اين موضوع با ميزان آلبدو اين مناطق مرتبط است. اين عکس ابتدا به صورت فيلم همراه با فيلتر، سوار بر تلسکوپ 1 متري در رصدخانه اي واقع در فرانسه و بر فراز کوه هاي پيرنه ثبت شده است. نزديک شدن مريخ به ما بسيار مفيد است زيرا سفرهاي فضايي را کوتاه مي کند، به همين دليل سازمان فضايي ناسا کاوشگر فونيکس را در شهريور همان سال به فضا پرتاب نمود تا در ارديبهشت سال بعد به اين سياره برسد.فراموش نکنيد که درست يا غلط بودن حدس هاي شما مهم نيست آنچه که ارزشمند است تنها تفکر بر روي خالق و ناظم اين هستي است.حدس هايتان درست از آب درآمد يا نه؟ با توجه به نظرات شما دوستان در فقط حدس بزن هاي گذشته، تصميم گرفتيم اين هفته خيلي سخت نگيريم! و تصاوير به نسبت آسان تري از دفعات پيش براي شما انتخاب کنيم. درست است که تصوير اول خيلي شبيه به رنگين کمان است اما با توجه به اين که شما در هفته هاي گذشته با سحابي آشنا شده ايد انتظا داريم آن را درست حدس زده باشيد. تصوير دوم هم که کاملا مشخص است. فقط خواستيم يادي از منظومه شمسي هم کرده باشيم! منتظر «فقط حدس بزن!» بعدي باشيد. منبع:apod.nojum.irگردآوري و تنظيم: اربابي فر
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تبیان]
[مشاهده در: www.tebyan.net]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 277]