واضح آرشیو وب فارسی:تبیان: شب های ناتمام فوتبال در رمضان
پایگاه رسمی کنفدراسیون فوتبال آسیا در گزارشی با عنوان " شب های ناتمام فوتبال در رمضان" به برگزاری رقابت لیگ برتر فوتبال ایران در ساعات پس از افطار پرداخته است. در قسمت ابتدایی این گزارش آمده: رمضان در تقویم فوتبال ایران فصلی با شرایط ویژه است. فوتبال در این ماه نه فقط در سطح حرفه ای و لیگ بلکه در کوچه و خیابان و سالن های شهر حال و هوای دیگری به خود می گیرد. اگرچه برخی از کشورهای عربی منطقه در همین ماه با عقب کشیدن یکی – دو ساعته برنامه بازیها را کمی تغییر می دهند اما ایرانی ها فوتبال در رمضان را به جایی می رسانند که در اوج هیجان است. برای هوادارانی که سال های سال منتظر دیدن بازیها در اوقات غیر کاری یا مثل اروپا در زیر نور هستند این چهار هفته بهشت فوتبال است.
رمضان امسال فرصت بی نظیری بود تا جماعت فوتبال فارغ از کار روزانه بعد از افطار و بدون هول و هراس به استادیوم ها بروند یا در خانه کنار خانواده تا نزدیکی صبح گوشه تازه ای از شور فوتبال ایرانی را تجربه کنند. تصمیم برگزاری بازیهای لیگ بعد از افطار باعث شد برای مسائل امنیتی، رفت و آمد و به خصوص نور ورزشگاه ها اقدامات تازه ای شود هر چند در ابتدا این تغییرات با گلایه بعضی از مربیان روبرو شد. کشیدن ساعت بازیهای بعد از ظهر به ده و نیم شب عمق تغییرات را حتی به سیستم بدنی بازیکنان هم کشاند. و شدت این تغییر شاید برای خارجی های لیگ بیشتر ملموس بود تا داخلی هایی که فوتبال در شب های بلند رمضان را در نوجوانی و جوانی به نوعی تجربه کرده بودند. **تجربه جان واریو فابیو دانیل جانواریو که شاید محبوب ترین بازیکن خارجی لیگ باشد بعد از بازی با ترکتوار سازی گفت : " ما درست در ساعتی به زمین بازی می رویم که باید مسواک بزنیم و آماده خوابیدن شویم".
" به طور معمول ساعت یازده شب، وقت استراحت و خوابیدن است تا دویدون دنبال توپ و درگیری با حریف. اما با دیدن این همه تماشاگر همه چیز انگار در بدن آدم عوض می شود و انرژی تازه ای برای جنگیدن پیدا می شود". او بعد از دیدن ورزشگاه پر از تماشاگر تبریز گفت : " این بازی برای من بی نظیر بود. یک فوتبال ناب و زنده مقابل 80 هزار طرفدار هیجان زده". " بالاخره هر جای دنیا فرهنگ و شرایط خودش را دارد. من مسلمان نیستم اما احترام به دیگران به خصوص طرفداران را وظیفه ام می دانم. آنها من را دوست دارند و من در هر شرایطی با 100 درصد توانم برایشان فوتبال بازی می کنم". اوبعد از بازی در برزیل و پرتغال تجربه فوتبال در یک کشور مسلمان را اتفاق تازه ای می داند. جانواریو که گل قهرمانی فصل پیش را برای استقلال زده گفت: " حالا بعد از تقریباً یک ماه بازی در شب های رمضان فکر می کنم تجربه تازه ای بدست آوردم و خوشحالم که گوشه دیگری از دنیای فوتبال را دیدم". **هجوم تماشاگران اتفاق بزرگی که در آخرین رمضان فوتبال ایران افتاد شاید نه حتی بازی در شب و دیدن ورزشگاه های نورانی که مواجهه با تماشاگرانی بود که سکوه ها را بیش از گذشته پر کرده بودند. آنهایی که حتی در بازی استقلال – سایپا شب را به صبح آزادی رساندند. درست چند هفته بعد از حذف از جام جهانی که باید با یاس و دلزدگی از فوتبال همراه باشد آن هم در هفته های اولین لیگ، استادیوم ها پر از سرو صدا شدند.
تبریز با حضور استقلال خواب زده شد و یکروز بعد برای دیدار با تیم ته جدولی شاهین بوشهر نزدیک به 60 هزار نفر آزادی را از تنهایی درآورند. تختی انزلی علیرغم خاموشی ناگهانی مردم را تا شروع مجدد بازی و تا آخرین لحظه روی سکوها نگه می دارد و کرمان بیشتر از همیشه به خود تماشاگر می بیند. علیرضا علیپور که یک روحانی است و با عنوان مشاور فرهنگی در سازمان لیگ برتر ایران کار می کند می گوید: " کاری که ما باید می کردیم هماهنگی بازیهای فوتبال با ماه رمضان بود تا به بازیکنان، مربیان و تماشاگران فرصت لذت بردن بیشتر از فوتبال را بدهیم" " ما تلاش کرده ایم تا شرایط آنهایی که روزه می گیرند رعایت شود. بازیها را بعد از افطار شروع کردیم تا هرکس در وقت بهتری به استادیوم بیاید و فوتبال پر انرژی تری بازی کند یا ببیند". علیپور نتیجه این تغییرات را مثبت می داند و می گوید : " نزدیک به 20 تا 30 درصد افزایش تعداد تماشاگر در رمضان نشانه تغییر مثبت بود. فقط بحث تهران یا بازی تیم های بزرگ نیست. مثلاً ما در کرمان که معمولاً 7-8 هزار تماشاگر داشتیم توانستیم حدود 12 هزار تماشاگر به استادیوم بیاوریم". **ایرانی ها در خارج موضوع رمضان و فوتبال ایران نه فقط در لیگ و بازیکنان خارجی را در کانون توجه قرار داد بلکه از سال ها پیش نام فوتبالیست های ایرانی در اروپا را هم با همین موضوع به رسانه ها کشانده است. در میان گزارش هایی که از فوتبالیست های مسلمان در لیگ های اروپایی چاپ می شد کم و بیش نام ایرانی ها هم که از اواخر دهه 90 در اروپا حضور بیشتری داشتند به میان آمد. علی دایی یکی از کسانی بود که در گزارش های مختلف نشریات اروپایی درباره فوتبال در رمضان به خصوص در زمان بازی در بایرن مونیخ چهره می شد. وحید هاشمیان یکی از ایرانی های سابق بایرن مونیخ درباره رمضان در فوتبال اروپا می گوید :" شرایط متفاوت است. اینجا روزی دوبار تمرین می کنیم و ساعات بازیهای بوندسلیگا می تواند قبل یا بعد از زمان افطار باشد. اما حال و هوای فوتبال در اینجا با رمضان ایران فرق دارد". خصوصیات رمضان در فوتبال ایران محدود به لیگ برتر و دنیای حرفه ای نیست. بازی روی آسفالت زیر نور چراغ های خیابان تا نزدیک به سحر یا رقابت در " جام رمضان " در سالن محلات به گوشه ای از خاطرات ایرانی ها دوخته شده است. بازیهایی که گه گاه نام های بزرگ را هم به جمع خود آورد و با اتفاقات تاریخی آفرید. مثل شبی که علی کریمی جویای نام در گیشا تهران برابر علی دایی پرآوازه به زمین رفت تا داستان تاریخی رویاویی این دو در یکی از همین جام های رمضان کلید بخورد. حالا بعد از سه هفته و تا چند روز دیگر انتظار برای افطار که نه فقط برای شکستن روزه که برای آغاز جشن فوتبال است خیلی زود و با فرارسیدن عید فطر به پایان می رسد. احتمالاً لیگ به همان ساعات بعدازظهری بر می گردد ، و هیاهو و شب های بلند پر از فوتبال جای خود را به بعدازظهرهای پائیزی می دهند. تا رمضان و موج تازه ای دیگر. تنظیم برای تبیان: رضا سیگاری
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تبیان]
[مشاهده در: www.tebyan.net]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 305]