واضح آرشیو وب فارسی:برترینها: رونق روز افزون فضای وب در ایران پاییز مطبوعات، بهار تبلیغات اینترتنی یک کارشناس ارشد ارتباطات بر این باور است که میان برقراری محدودیت های مطبوعاتی با رونق تبلیغات در فضای وب در ایران، رابطه بسیار مستقیمی برقرار است. محسن ایلچی تصریح کرد: شمار بازدیدکنندگان سایت های خبری از جمله گردآورندگان اخبار و سایت های تولیدکننده خبر روزبه روز در حال افزایش است و افزایش شمار مخاطبان باعث شده است که صاحبان آگهی یا آگهی دهندگان برای آنکه بتوانند بر روی مخاطبان یا مشتریان خودشان تاثیر بیشتری بگذارند،در یک روند روبه افزایش، به تبلیغات اینترنتی روی بیاورند. یک کارشناس ارشد ارتباطات بر این باور است که میان برقراری محدودیت های مطبوعاتی با رونق تبلیغات در فضای وب در ایران، رابطه بسیار مستقیمی برقرار است. محسن ایلچی تصریح کرد: شمار بازدیدکنندگان سایت های خبری از جمله گردآورندگان اخبار و سایت های تولیدکننده خبر روزبه روز در حال افزایش است و افزایش شمار مخاطبان باعث شده است که صاحبان آگهی یا آگهی دهندگان برای آنکه بتوانند بر روی مخاطبان یا مشتریان خودشان تاثیر بیشتری بگذارند،در یک روند روبه افزایش، به تبلیغات اینترنتی روی بیاورند.ایلچی همچنین با اشاره به نقش روزنامه نگاری آن لاین در توسعه بخش خدماتی تبلیغات افزود: خواسته یا ناخواسته روزنامه نگاری در ایران وارد عصر "سایبر- ژورنالیزم" شده و ضریب نفوذ اخبار در فضای وب، حداقل کمتر از رسانه های مکتوب نظیر روزنامه ها یا مجلات روی مخاطبان است و تاثیر آن بیش از گذشته است.
وی ادامه داد: سایت های پرمخاطب ایرانی از دامنه عمل و آزادی بیشتری برای بیان اخبار و گزارش ها پیرامون مخاطبان برخوردار هستند .همچنین لحن ،نثر، زبان وشیوه نگارش خبرنویسی آنلاین این اجازه را به رسانه دیجیتال می دهدکه فاصله واقعیت و محتوی خبر را به حداقل برساند . از همین رو رسانه در فضای مجازی، بیش از مطبوعات مورد اقبال خوانندگان قرار می گیرد. از سوی دیگر، به دلیل وجود حساسیت، نظارت رسمی که روی مطبوعات وجود دارد،آنچنان روی مطالب سایت های اینترنتی که بدون بروکراسی متولد می شوند، وجود دارد. همین موضوع باعث شده است که مخاطبان برای دریافت خبر به سراغ رسانه های آنلاین بروند.این رسانه ها زمینه ایجاد تعادل میان اطلاعات دریافتی از منابع رسمی با اطلاعات غیر رسمی را فراهم کرده و آگاهی کاربران یا همان مخاطبان رسانه های اینترنتی را متعال می کند . همین مساله ، بازار تبلیغات آنلاین را گرم کرده است .این مدرس دانشگاه با اشاره به اینکه تعرفه تبلیغات اینترنتی به صورت ماهانه با تعرفه تبلیغات مطبوعات به صورت روزانه اساسا قابل مقایسه نبوده وتعرفه تبلیغات اینترنتی با توجه به شمار مخاطبان این رسانه ،اقتصادی تر است، یادآور شد: بعد از طرح هدفمندی یارانه ها قیمت تمام شده یا هزینه تولید مطبوعات افزایش داشته ، بطوریکه نقطه سربه سر در بنگاه های مطبوعاتی بر هم خورده است. همین موضوع باعث تغییر در تیراژ بسیاری از مطبوعات شده است. این مسئله موضوعی نیست که از دید آگهی دهندگان دور مانده باشد. به همین خاطر بسیاری از آگهی ها حتی تبلیغات متنی (مثل آگهی های برگزاری همایش ها و دوره های آموزشی) وتبلیغ محصولات مصرفی (همانند قهوه، دستمال کاغذی و ...) که اساسا جایگاه وهمخوانی بیشتری برای انتشار در مطبوعات دارند در فضای وب سر درآورده و در سایت های سیاسی در برابر دید جستجو گر مخاطبان قرار می گیرد؛ چرا؟ چون دیده می شوند.
این کارشناس ارتباطات در دسترس بودن فضای وب و همزمانی انتشار اخبار در مقابل مطبوعاتی که به انحای مختلف با توقف در انتشار، تعطیلات رسمی یا پراکندگی شدید در توزیع متوازن چهارگوشه کشور روبه رو هستند را از دیگر عوامل حرکت آگهی مطبوعاتی به فضای وب توصیف کرده و می گوید: سطح دسترسی رسانه ، سرعت در انتشارخبر،انتشار اخبار محرمانه و نفوذ اخلاقی و قانونی به زندگی شخصی افراد،کلنجار رفتن با مردان سیاست،انتشار اخبار سبک زندگی،توجه به شنیدها و گمانه های محفلی یا همان اخبار قهوه خانه یی و اصلاح پذیری اخبار در فضای رسانه ای که دائما اخبار تایید و تکذیب می شود، باعث شده که مخاطبان رابطه بلا انقطاع و چسبنده یی با رسانه آنلاین داشته باشند.ایلچی درخصوص تاثیر گذاری تبلیغات اینتر نتی بر مخاطبان می گوید که از آنجایی که غالبا مخاطبان دائمی و کاربران رسانه های اینترنتی در مقابل مخاطبان مطبوعات، از سواد رسانه ای بیشتری برخوردار هستند، تاثیر پیام های تبلیغاتی روی این گروه از مخاطبان چندان آسان نیست و نیازمند آن است که فعالان عرصه تبلیغات از تاکتیک ها و تکنیک های نوینی برای جلب یا تغییر ذهن و نگرش مخاطب برای رسیدن به مقصود استفاده کنند.وی در ادامه افزود: متاسفانه تبلیغات اینترنتی همانند سایر پدیده های وارداتی در این صنعت از ویژگی های تکنیکی برخوردار نبوده و اکثرا به صورت بنرهای داینامیک با فرم و رنگ بندی بسیار کلیشه ای و غیرابداعی است و مخاطب بعد از چند مرتبه مراجعه به سایت ها به دلیل عادت چشمی به یک محرک یکنواخت در برابر عناصر رنگ، نور، چشمک و حرکت بنر تبلیغاتی واکسینه می شود و به دریافت این پیام ها از خود واکنش چندانی نشان نمی دهند.منبع : MBAnews.ir
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترینها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 227]