واضح آرشیو وب فارسی:تبیان: فتواهای جنجالبرانگیز علمای سعودی در سال 2008 به گزارش خبرگزاری فارس، در سال 2008 جامعه سعودی شاهد فتواهایی بود كه موجب بحث و گفتگو بین جریانات مختلف فكری عربستان شد كه در زیر به برخی از آنها اشاره میشود: 1- «عبدالرحمن البراك» طی فتوایی با متهم ساختن دو نویسنده روزنامه الریاض «عبدالله بن بجاد» و «یوسف ابا الخیل» به ارتداد، آنان را تكفیر و از آنان خواست تا توبه كنند.
2-«شیخ صالح الفوزان» اقدام رستورانهایی را كه افراد با پرداخت مبلغ مشخصی میتوانند هر مقدار كه بخواهند بخورند و بیاشامند را جایز ندانست و این را ایجاد وسوسه دانست. 3- «شیخ سلمان عوده» طی فتوایی برگزاری جشن روز تولد را جایز دانست. وی در این فتوا گفت: برگزاری جشن برای سالروز تولد یا هر مناسبت دیگری مانند ازدواج و دادن ولیمه جایز است. وی نام بردن از این مناسبتها را به عنوان عید حرام دانست. در پی این فتوا عوده مورد انتقادات بسیاری قرار گرفت. در این رابطه «عبدالله منیع» با اشتباه دانستن فتوای عوده گفت: ما نباید با پیروی از غیرمسلمانان خود را شبیه آنان كنیم و باید هویت خود را حفظ كنیم. پیامبر پس از ورود به مدینه با نفی اعیاد اوس و خزرج گفت خداوند به جای آنها دو عید فطر و قربان را برای شما قرار داده است. علیرغم انتقادات بسیار ولی عوده از فتوای خود عدول نكرد. «محمد المنجد» مبلغ سوری مقیم سعودی طی فتوایی كشتن «میكی ماوس» را با توجه به اینكه موش نجس است، جایز دانست4- «محمد الهبدان» پوشیدن نقاب كامل و نیز باز بودن كامل چهره را برای زنان حرام دانست و گفت: تنها پوشیدن نقاب با باز بودن جایی برای تنها یك چشم جایز است. وی در پاسخ به سؤالی در خصوص حكم پوشیدن نقابی كه جای دو چشم در آن باز است، گفت: جایز نیست چرا كه زن تماما «عورت» است و باید تمام بدن خود را از نامحروم بپوشاند. نقاب تنها باید یك سوراخ كوچك داشته باشد و نباید سوراخ آنقدر باز باشد كه دو چشم و اطراف آنها ظاهر شوند كه در آن فتنه وجود دارد.
5- «شیخ لحیدان» رئیس شورای عالی قضایی عربستان فتوای جایز بودن قتل صاحبان كانالهای ماهوارهایی را كه برنامههای مفسده برانگیز پخش میكنند، صادر كرد. وی چهار روز بعد طی توضیحی گفت این امر از طریق محاكم صالحه امكان پذیر است. 6- «عبدالمحسن العبیكان» طی فتوایی نگاه به دختر خواستگاری شده را از طریق «مسنجر» جایز دانست. در پی اعتراضات برخی، وی چند روز بعد طی توضیحاتی گفت: در صورتی كه این اقدام بدون خطر سوء استفاده باشد، جایز است. وی همچنین در فتوای دیگری اقدام مقابله به مثل برای زنی كه شوهرش وی را كتك میزند، جایز دانست. 7- «محمد المنجد» مبلغ سوری مقیم سعودی طی فتوایی كشتن «میكی ماوس» را با توجه به اینكه موش نجس است، جایز دانست. این فتوا هیاهوی بزرگی در جهان ایجاد كرد و در صدر خبرهای كانالهال ماهوارهای خبری از جمله ABC، NBC و FOX قرار گرفت. در پی این موضوع شیخ منجد با انتشار بیانیهای توضیح داد هدف وی موش كارتونی (میكی ماوس) نبوده، چون این شخصیت كارتونی است و خون و روح ندارد تا مهدور الدم شود. تنظیم برای تبیان: عطاالله باباپور
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تبیان]
[مشاهده در: www.tebyan.net]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 1237]