واضح آرشیو وب فارسی:تبیان: ایران ركورد دار فوتبال آسیا
سایت كنفدراسیون فوتبال آسیا در آستانه برگزارى مراسم گالا 2008 با چاپ گزارشى به دلایل انتخاب بهترین بازیكنان قاره از سال 1994 تا سال 2007 پرداخته است. در این گزارش به ركورد ایران، ژاپن و عربستان در میان برترین ها و چهار عنوان بهترین بازیكن سال آسیا كه از این سه كشور انتخاب شده اند اشاره شده و در ادامه دلایل انتخاب این نفرات تشریح شده است. سعید العویران (عربستان) 1994 : (مارادوناى اعراب!) به مارادوناى اعراب معروف بود. العویران پس از درخشش عربستان در جام جهانى 94 و گلى كه مقابل بلژیك به ثمر رساند با شایستگى به این عنوان رسید. گلى كه او زد ششمین گل برتر تمامى ادوار جام جهانى معرفى شد. بازیكن تیم الشباب در 50 بازى براى پسران صحرا بیست و چهار گل به ثمر رساند. ماسامى ایهارا (ژاپن) 1995 : مدافع تنومند و یكى از سوپر استارهاى اولیه جى لیگ ژاپن در 122 بازى براى ژاپن، پنج گل زد. او در یوكوهاما مارینوس بازى مى كرد و هواداران به او لقب آقاى مارینوس داده بودند. او پس از خداحافظى از دنیاى فوتبال از سال 2002 به مربیگرى روى آورده است. خداداد عزیزى (ایران ) 1996 : (چشم هاى تیزبینش)
یكى از بهترین مهاجمانى كه پیراهن تیم ملى ایران را پوشید و با چشمان تیزبینش به قلب دفاع حریفان مى زد، خداداد عزیزى بود. خداداد كه در جام ملت هاى آسیا هم به عنوان بهترین بازیكن انتخاب شد جزو نخستین ایرانى هایى بود كه به بوندس لیگا رفت و پیشرو دیگر بازیكنان ایرانى بود. هیده توشى ناكاتا(ژاپن) 1998 و1997: (بازیساز كلیدى)معروف ترین چهره فوتبال آسیا براى تیم ملى و تیم باشگاهى اش عملكرد فوق العاده اى داشت. ناكاتاى بازیساز نقش كلیدى براى تیم ژاپن در سه جام جهانى ایفا كرد و در كنار آن توانست به جایگاه ثابتى در سرى A ایتالیا دست یابد. على دایى (ایران) 1999 : (آقاى قابل احترام)ركورددار گلزنى در بازى هاى ملى، على دایى یكى از قابل احترام ترین بازیكنان آسیاست. او یك ستاره در بوندس لیگا بود و به ركورد 109 گل ملى در 158 بازى رسید البته این آمار پیش از موفقیت هاى دایى در عرصه مربیگرى به دست آمد. نواف التمیاط (عربستان) 2000 : (همیشه امیدوار)آسیب دیدگى هاى متعدد هم نتوانست در عملكرد التمیاط تأثیرگذار باشد. زمانى كه این بازیكن توانست عربستان را به دیدار نهایى جام ملت هاى آسیا در سال 2000 برساند این امیدوارى ایجاد شد كه نسل تازه اى در راه است. فان زى هى (چین) 2001 : (اولین چینى)فان زى هى یكى از اولین بازیكنان چینى بود كه توانست در فوتبال انگلیس براى خود اسمى دست و پا كند. شین جى اونو (ژاپن) 2002 : (تطبیق پذیر)یكى از تطبیق پذیرترین بازیكنانى كه تا به حال در فوتبال حضور داشته اونو است. بازیكنى كه مى توانست در هر نقطه اى از زمین بازى كند و قدرت اش را در لیگ ژاپن و لیگ هلند هم اثبات كرد. او تیم جوانان ژاپن را به فینال جام جهانی 1999 رساند و در سه جام جهانى حضور داشت. اونو در حال حاضر در تیم بوخوم بازى مى كند. مهدى مهدوى كیا (ایران) 2003 : (پیشروى آسیایى ها)
بیشتر از همه گلى كه او در دیدار برابر امریكا در جام جهانى 98 به ثمر رساند معروف شده است. مهدوى كیا یكى از پیشروهاى بازیكنان آسیایى در فوتبال اروپا بود. او 104 بازى ملى در كارنامه اش دارد و سال هاست كه در بوندس لیگا بازى مى كند. على كریمى (ایران) 2004 :(كریمى مارادوناى آسیا)
بدون تردید كریمى یكى از بهترین و تهاجمى ترین بازیكنان میانى تاریخ فوتبال آسیا است. او در سال 2004 درخشید تا به جمع بهترین بازیكنان اضافه شود. دوندگى هاى بى امان و شوت هاى دقیق كریمى باعث شده بود كه همه او را با مارادونا مقایسه كنند. او در این چند سال در تیم هاى الاهلى، بایرن مونیخ ، السیلیه و پرسپولیس بازى كرده است. حمد المنتشرى (عربستان) 2005 : (بى نظیر در دفاع)المنتشرى جزو معدود مدافعانى است كه تا به حال توانسته این عنوان را كسب كند. او در دفاع نقش غیر قابل انكارى در موفقیت هاى تیم الاتحاد و تیم عربستان داشته و به تیم باشگاهى اش هم براى دو عنوان قهرمانى در لیگ قهرمانان آسیا كمك زیادى كرده است. خلفان ابراهیم (قطر) 2006 : (اولین قطرى تاریخ)درخشش بى نظیر در یك فصل براى السد قطر و تیم ملى این كشور باعث شد كه ابراهیم به عنوان اولین قطرى به این عنوان برسد. موقعیت شناسى از ابراهیم یكى از خطرناك ترین مهاجمان قطرى ساخته است. یاسر القحطانى (عربستان) 2007 : (زننده گل قهرمانى)
گر چه عربستان در فینال جام ملت هاى آسیا به موفقیتى نرسید اما القحطانى تا پایان موفق بود. او زننده گل قهرمانى الهلال در لیگ عربستان هم بود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تبیان]
[مشاهده در: www.tebyan.net]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 444]