واضح آرشیو وب فارسی:تبیان: ايده «چارچنگولي» از لاله و لادن !
كارگردان فيلم «چارچنگولي» گفت: طرح اصلي اين فيلم سالها پيش با ديدن لاله و لادن دوقلويي كه به هم چسيبيده بودند، به ذهنم رسيد اما براي اين كه فيلم براي مخاطب آزاردهنده نباشد، آن را در ژانر طنز كار كردم. «سعيد سهيلي» كارگردان «چارچنگولي» در گفت وگو با خبرنگار سينمايي فارس گفت: طرح اصلي فيلم «چارچنگولي» سالها پيش باديدن لاله و لادن دوقلويي كه به هم چسيبيده بودند، به ذهنم رسيد. آن زمان تصميم داشتم اين طرح را به طور جدي بسازم اما چون قصههاي ديگري در دست داشتم، فرصت نشد آن را بسازم. وي افزود: بعد از هفت الي هشت سال، كه دوباره به سمت اين قصه رفتم، ديدم اگر به شكل جدي به آن پرداخته شود، شايد تماشاچي اذيت شود و به همين دليل، آن را به ژانر طنز و كمدي آوردم و بازيگراني را انتخاب كردم كه هر دو محبوب مردم بودند و شفيعي جم و رضويان را به شكل لاله و لادن، از ناحيه كتف و شانه به هم چسباندم تا تماشاگر، هم سختيهاي دوقلوهاي بههم چسبيده را درك كند و هم اذيت نشود و يكي دو ساعت را شاد باشد.
سازنده «چهارانگشتي» و «سنگ كاغذ قيچي» در مورد پيشبينياش از استقبال مردم گفت: مضمون «چارچنگولي» كمدي است و پتانسيل جذب مخاطب را دارد اما درمورد استقبال مردم، بايد ديد كه چه اتفاقي ميافتد و از حالا نميتوانم بگويم. البته آنها كه در نمايشهاي خصوصي و محدود فيلم را ديدهاند معتقدند با توجه به سوژه و كستينك، فيلم فروش خوبي خواهد داشت. وي در مورد ميزان رضايت خود از اكران «چارچنگولي» در اين مقطع گفت: شايد نمايش در مقطع قبلي اكران بهتر از اين مقطه باشد و شايد هم اكران بعدي بهتر باشد اما ما اكران قبل را به دليل اين كه فيلم آماده نبود، از دست داديم و براي اكران بعدي هم بايد صبر ميكرديم. ما احساس كرديم در اين مقطع با توجه به مضمون فيلم و بازيگران آن و اين كه تماشاگران فيلم شاد و مفرح را دوست دارد، :چارچنگولي» ميتواند با مردم ارتباط برقرار كند و اميدوارم اين اتفاق بيفتد. طرح اصلي اين فيلم سالها پيش با ديدن لاله و لادن دوقلويي كه به هم چسيبيده بودند، به ذهنم رسيد اما براي اين كه فيلم براي مخاطب آزاردهنده نباشد، آن را در ژانر طنز كار كردم. «سهيلي» درمورد اين كه سينماي ايران چقدر به توليد و نمايش اين نوع فيلمها نياز دارد، گفت: سينماي ما به همه ژانرهاي سينمايي، به همه نوع قصه و به مضمونهاي مختلف نياز دارد ولي باتوجه به اين كه مدتي است كه سالنهاي سنيمايي يك مقدار با ركود مواجه شدهاند، فكر ميكنم اكران اين نوع فيلمها، ميتواند چراغهاي سينما را روشنتر، گرماي آن را بيشتر و رونقش را افزونتر كند. وي درمورد اكران همزمان چند فيلم كمدي در هفته جاري و هفته آينده گفت: فيلمهاي قبلي اكران، خاص و بسيار جدي بود و نتوانستند با تماشاچي ارتباط لازم را برقرار كنند و قطعا اگر يك فيلم كمدي را دركنار فيلمهاي خاص اكران ميكردند، بهتر بود. من در كل معتقدم تنوع اكران، هم به نفع سينما است و هم به نفع خود فيلمها.
وي ادامه داد: اگر مردم بيشتر به سينماها بيايند و سالنها گرمتر شوند، قطعا منفعتش براي همه فيلمهاست. اگر يك فيلم شاد و كمدي كنار فيلمهاي ديگر ميخورد، هم خود فيلم كمدي ميفروخت و هم اين كه تماشاچي را از خانهها بيرون ميآورد و به سالن سينما ميكشاند كه اين، به نفع آن فيلمهاي جدي هم بود اما خب اين اتفاق نيفتد. سهيلي به فارس گفت: معمولا براي تنظيم برنامه اكران سعي بر اين است كه تنوع ژانر لحاظ شود و فيلمهاي شبيه به هم، در كنار هم اكران نشوند، كمديها با هم نخورند و فيلمهاي جدي همزمان اكران نشوند ولي اين اتفاق افتاده و اين شيوه اكران، به ضرر سينما و اكران فيلمهايي است كه با برنامهاي بهتر، ميتوانند تماشاگر را به طور كامل و فراگير به سالنهاي سينما جذب كند. كارگردان «مردي شبيه باران» و «مردي از جنس بلود» در مورد تغيير رويكرد فيلمسازياش به فارس گفت: تمام فيلمهاي من با هم متفاوت هستند نه فقط «چارچنگولي» با فيلمهاي حادثهاي من. من فيلم دفاع مقدس ساختهام، اجتماعي، اكشن هم ساختهام. فيلم مدرن و نوگرايي به نام «چهارانگشتي» را هم ساختهام. طنز هم ميسازم و فيلم بعديام هم مشخص نيست كه با چه حال و هوايي است. چارچنگولي» داستان شهرام و بهرام، برادران دوقلويي است كه از ناحيه كتف و شانه به هم چسبيدهاند. آنها از نظر ظاهر و عقايد بهشدت با يكديگر متفاوتند اما مجبورند همديگر را تحمل كنند. اين موضوع باعث اتفاقات طنزي در طول قصه ميشود كه... وي ادامه داد: من علاقهمندم در همه ژانرها فيلم بسازم و خود را محدود به يك موضوع و يك ژانر مشخص نكنم. به عبارتي ديگر من سعي ميكنم ذهنم را باز بگذارم كه به هرطرف كه ميخواهد و دوست دارد، برود. سهيلي گفت: من فيلمنامههاي مختلفي دارم و زماني كه بخواهم فيلمي را شروع كنم، از كشوي ميز، آن را ميگذارم روي ميز! در حال حاضر من يك فيلمنامه به نام «مرد خط خطي» در دست دارم كه جدي و اجتماعي است. يك فيلمنامه طنز و كمدي هم دارم كه هنوز نامي براي آن نگذاشتهام. منتظرم ببينم تكليف اكران «چارچنگولي» چه ميشود و بعد تصميم ميگيرم كه كدام را كار كنم. البته درحال حاضر، فيلمنامه «مرد خط خطي» آماده است و مقدمات پيش توليد آن را هم فراهم كردهايم.
«چارچنگولي» داستان شهرام و بهرام، برادران دوقلويي است كه از ناحيه كتف و شانه به هم چسبيدهاند. آنها از نظر ظاهر و عقايد بهشدت با يكديگر متفاوتند اما مجبورند همديگر را تحمل كنند. اين موضوع باعث اتفاقات طنزي در طول قصه ميشود كه... جواد رضويان،رضا شفيعي جم، فتحعلي اويسي، بهاره رهنما، رضا فيض نوروزي، مهران رجبي، شهرام قائدي، حسن چودن، مينا جعفرزاده، ساعد سهيلي و مژگان بيات بازيگراني هستند كه در «چارچنگولي» به ايفاي نقش ميپردازد. اكران اين فيلم از چهارشنبه 29 آبان در گروه سينمايي عصرجديد تهران آغاز شده و به تدريج در شهرهاي شيراز، اهواز، رشت، مشهد، اصفهان، كرمان، كرج، چالوس، گوهردشت، كاشان، اراك و ساير مراكز استان و شهرستانها آغاز خواهد شد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تبیان]
[مشاهده در: www.tebyan.net]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 295]