واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: نمايش گوشه اي از مظلوميت مسلمانان ميانمار در نمايشگاه قرآن
تهران - پخش تصاوير تكان دهنده سوزاندن مسلمانان در ميانمار هر بازديدكننده اي را در نمايشگاه قرآن كريم متوقف كرده و براي لحظاتي عمق مظلوميت مسلمانان ميانماري را براي آنان يادآوري مي كند.
فضاي مطبوع و آرام بيستمين نمايشگاه بين المللي قرآن در نخستين روز از ماه مبارك رمضان نشاط خاصي به هر بازديدكننده مي دهد و هر روزه داري كه در شبستان مصلا از غرفه هاي مختلف ديدن مي كند، بدنبال محصولي جديد و نكته اي تازه است تا در زمينه قرآن ياد بگيرد، اما ديدن تصاوير كشتار و سوزاندن مسلمانان ميانماري در بخش "نماي نوين" نمايشگاه ناگهان ذهن هر بيننده اي را به خود مشغول كرده و از خود مي پرسد: "چرا"؟
به راستي گناه اين مردم مظلوم و بي گناه چيست؟ اگر چنين صحنه هايي واقعيت دارد، پس سازمان هاي مدافع حقوق بشر و رسانه هايي كه دم از بي طرفي و انعكاس واقعيات جهان مي زنند؛ كجا هستند؟
اين سووالات نه تنها ذهن مرا كه ذهن هر بيننده اي را به خود مشغول مي كند و از اينكه فقط صحنه هاي سوختن مسلمانان را مي بينيم؛ متاثر مي شويم.
حضرت آيت الله خامنه اي روز گذشته(شنبه) درباره سكوت مجامع حقوق بشر در قبال كشتار مسلمانان ميانمار فرمودند: مدعيان دروغين حقوق بشر لب تر نمي كنند. همانهايي كه براي حيوانات دل مي سوزانند، همانهايي كه اگر در جوامعي كه وابسته به آنها نيستند، كوچكترين بهانهاي پيدا كنند، صد برابر آن را بزرگ مي كنند، اينجا در مقابل كشتار يك عده انسان بيگناه، بيدفاع، زن، مرد، كودك، سكوت مي كنند؛ توجيه هم مي كنند!
صحنه هاي اين تصاوير به قدري دردناك و ناراحت كننده است كه يكي از بازديدكنندگان با پخش آن در محيط نمايشگاه مخالفت كرد و گفت: ديدن اين تصاوير و صحنه ها براي كودكان مناسب نيست.
يكي از بازديدكنندگان در پاسخ به سووال خبرنگار ايرنا كه چه احساسي از ديدن اين فيلم دارد؛ نتوانست جوابي بدهد و به اين جمله اكتفا كرد كه اين تصاوير قابل تصور و بيان نيست.
يكي ديگر از بازديدكنندگان كه از ديدن سوزاندن مسلمانان ميانماري متاثر شده بود؛ گفت: كجا هستند آن بودايي هايي كه دين خود را به عنوان دين آرامش و صلح معرفي مي كنند.
مسوول يكي از غرفه هاي نمايشگاه گفت: ادعاي دين بودا اين است كه صلح طلب بوده و بودا خود را يك صلح طلب دانسته و به حقوق همه ملت ها احترام مي گذارد؛ پس چرا بوداييان اينگونه به خشونت متوسل شده و مسلمانان بي گناه را مي سوزانند.
يك بازديدكننده ديگر گفت: اين صحنه ها انسان را به ياد جناياتي مي اندازد كه در بوسني و هرزگوين، سارايوو، غزه و فلسطين واقع مي شود و جاي تعجب است كه چرا در بوق هولوكاست دميده مي شود در حاليكه هولوكاست دروغ است و كساني كه خود را حامي حقوق بشر مي دانند در برابر نسل كشي مسلمانان برمه، غزه، بوسني و هرزگوين ساكت شده و حرفي نمي زنند.
"مظفر نوروزي" مدير بخش فلسطين و بيداري اسلامي نمايشگاه قرآن كريم، پس از مشاهده تصاوير دردناك سوختن مسلمانان ميانماري، مي گويد كه فكر نمي كند ديگر قادر به ديدن دوباره آنها باشد.
وي در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: پيامي كه اين تصاوير براي مسلمانان دارد اين است كه اگر مسلمانان قيام نكنند؛ هيچ گروهي به كمك آنان نخواهد آمد.
نوزوري كه كارمند جمعيت دفاع از ملت فلسطين است؛ اضافه مي كند: صحنه شهادت يك مسلمان مرا به اين سمت كشيد و هنگامي كه تصاوير تكان دهنده سوزاندن يك مسلمان را مشاهده كردم و ديدم كه ديگران براي سوزاندن اين مسلمان چگونه به هم كمك مي كنند؛ به ياد "اصحاب اخدود" افتادم.
مظفري مي گويد: قرآن به داستان گودال آتش اشاره مي كند و مي فرمايد كه مرگ بر آنان در آن زماني كه در كنار آتش نشستند و سوختن مومنان را مشاهده كردند و امروز اصحاب اخدود كساني هستند كه مسلمانان ميانمار را زنده زنده در آتش مي سوزانند.
پس از پايان اين فيلم دلخراش ، مدير غرفه اتحاديه بين المللي امت واحده در نمايشگاه قرآن به خبرنگار ايرنا گفت: تصاوير مربوط به كشتار مسلمانان ميانمار است كه در دو ماه گذشته در اين كشور رخ داده است.
علي اكبر طاهري افزود: سابقه اين كشتارها مربوط به دهه 1980 است كه مسلمانان به عنوان يك گروه اقليت در كشور برمه كه امروز ميانمار ناميده مي شود؛ زندگي مي كردند و با توجه به اين كه دولت اين كشور، بودايي است در حدود يك ميليون مسلمان را به بهانه اقليت قومي مذهبي تحت فشار قرار دادند.
طاهري اضافه مي كند: از آن زمان دولت ميانمار مسلمانان را جزو شهروندان خود نمي داند؛ كارت شهروندي به آنان نمي دهد و حقوق شهروندان را در مورد آنان رعايت نمي كند.
عضو اتحاديه امت واحده مي افزايد: دولت ميانمار نه تنها اجازه ساخت مسجد به آنان را نمي داد بلكه مساجد آنان را تخريب و به آنان اعلام كرده تا خانه هاي خود را تخليه كنند و به مرور آنان را از كشور اخراج كردند.
وي همچنين مي گويد: از طرف ديگر دولت گروه هاي بودايي افراطي را تحريك مي كرد تا به مسلمانان حمله كنند و آنان نيز بعد از مدتي كشتار مسلمانان را آغاز كردند و دولت نه تنها هيچ واكنشي نشان نداد بلكه به گروه هاي افراطي در اين زمينه كمك مي كرد.
هرچه بيشتر توضيحات عضو اين تحاديه مردم نهاد را مي شنيدم؛ مظلوميت آنان بيشتر آشكار مي شد و نكته جالب اينجا بود كه حتي كساني كه جايزه صلح نوبل را به سينه خود آويخته بودند؛ مهر سكوت بر لب نهاده و چشمان خود را بر اين جنايت ها بسته اند.
طاهري مي گويد: در دو ماه اخير كشتار مسلمانان شدت گرفته و به صورت رسمي به مسلمانان حمله كرده؛ روستاهاي آنان را آتش زده؛ مردم را زنده زنده در آتش مي سوزانند و حتي از جنايت هاي خود فيلم تهيه كرده و آن را پخش مي كنند.
طاهري همچنين مي افزايد: اتحاديه امت واحده تلاش مي كند تا در ماه مبارك رمضان در هيات هاي مذهبي و همچنين نمايشگاه قرآن براي مسلمانان مظلوم ميانمار پول جمع آوري كرده و كمك هاي مردمي را براي آنان ارسال كند. البته اين اتحاديه و تشكل مردمي طي سال هاي گذشته كمك هايي را براي مردم سيل زده پاكستان و سومالي ارسال كردند.
ديدن صحنه هاي كشتار و سوزاندن مسلمانان ميانماري را توصيه نمي كنيم اما اگر قصد ديدن اين تصاوير را در بخش نماي نوين داريد از آوردن فرزندان خود به اين بخش خودداري كنيد.
بيستمين نمايشگاه بين المللي قرآن تا 24 مرداد همه روزه از ساعت 17 تا 24 و روزهاي تعطيل از ساعت 14 تا 24 در مصلاي امام خميني(ره) ادامه دارد.
از: محمدرضا جعفرملك
فراهنگ ** 1003 **1588
انتهاي خبر / خبرگزاري جمهوري اسلامي (ايرنا) / كد خبر 80241437
يکشنبه|ا|1|ا|مرداد|ا|1391
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 48]