واضح آرشیو وب فارسی:ايلنا: محسني اژهاي در نشست خبري/پاياني: پرونده سعيد مرتضوي در ابهامات حقوقي است
بايد در نوع پوشش و حجاب آن بخش مو و بدني كه از ديد نامحرم به دور بماند رعايت شود و اگر خلاف اين انجام شود اين مورد قابل تعقيب است ولي از لحاظ نوع پوشش نميتوانيم افراد را تعقيب كنيم.
ايلنا: سخنگوي قوه قضاييه گفت: سفر هنرمندان به خارج از كشور ميتواند مورد سوء استفاده سرويس خاي امنيتي بيگانه قرار بگيرد.
به گزارش خبرنگار ايلنا محسني اژهاي در نشست خبري امروز خود درادامه پاسخ به سوال خبرنگاري مبني براينكه رسيدگي به پرونده ۳۹ متهم فساد بزرگ مالي به اتمام رسيده است ولي در اين دادگاه نام افرادي از مسئولان نظام كه در پستها دولتي حضور داشتهاند نيز برده شده است و اين ابهام دارد كه چگونه است كه اين افراد در پرونده فساد نقش دارند ولي همچنان در پستهاي خود مشغول به فعاليت ميباشند و اينكه آيا بهتر نيست كه انتظارات عمومي در اين مورد رفع ابهام شود گفت: افرادي كه در دادگاه علني به دليل رسيدگي به پروندهشان حضور مييابند براي فرافكني به صورت مبهم بياناتي را ارائه ميدهند و گاهي برخي از اين افراد از روي غرض ورزي اتهاماتي را به برخي از مسئولان نظام نسبت ميدهند.
وي در ادامه گفت: در پرونده فساد بزرگ مالي نيز اسامي برخي از مسئولان نظام برده شد و اين در صورتي بود كه آنها از مسئولان نظام كمك خواسته بودند و مسئولان نيز به آنان بيان كردند كه اگر بتوانند مساله را به نحو احسن انجام دهند به آنان كمكهايي را خواهند كرد و يا برخي ديگر بيان ميكنند كه با برخي از مسئولان درجلسه شركت داشتهاند.
محسني اژهاي تصريح كرد: نفس كمك و يا شركت در جلسات به نوبه خود جرم نيست شايد از لحاظ اخلاقي مشكلاتي را ايجاد كند اما از نظر قانوني جرم به شمار نميرود و نميتوان به اين اتهامات رسيدگي كرد .
سخنگوي قوه قضاييه با بيان اينكه صرف اسم بردن، متهم شدن و مجرم بودن طرف مقابل نيست گفت: برخي از اظهارات و بيانات فقط اتهام است و نميتوان به آن اتهام تا زماني كه مستند و دليل اصلي ارائه نشود به اتهامات رسيدگي كرد.
سخنگوي قوه قضاييه در پاسخ به سوال خبرنگاري مبني براينكه رفتار نيروي انتظامي در رابطه با جمع آوري با كراوات، تجاوز به حريم شخصي و ايجاد هجمه براي هنرمندان سينما چگونه است بيان كرد: بعضي از نسبتهايي كه ما بيان ميكنيم درست نيست و من هم نميتوانم چنين نسبتهاي غلطي را بشنوم اگر اثبات شده و روشن بيان كنيد شايد پاسخي براي آن وجود داشته باشد اما اگر نتوانيد اين اتهامات را ثابت كنيد اتهامات شما افترا محسوب ميشود و بهتر است از اين تريبون براي ابراز نسبتهاي غلط استفاده نكنيد.
خبرنگار با تغيير نحوه سوال از سخنگوي قوه قضاييه اين چنين پرسيد پس نيروي انتظامي براساس كدام قانون نگهداري سگ و ورود به ساختماني كه مشاع است ميتواند ورود پيداكند و براساس كدام قانون هنرمنداني كه با حجاب در كشورهاي خارجه حضور پيدا ميكنند در برگشت با آنها برخورد ميكنند گفت: نيروي انتظامي با كدام فرد با حجاب برخورد كرده است اما اين را بايد بگويم كه در راستاي همين سفر برخي هنرمندان به خارج از كشور ممنوع الخروج هستند.
اژهاي در ادامه گفت: نيروي انتظامي با حكم قاضي ميتواند جلوي رفتار برخي را بگيرند يا اينكه آنها را از نگهداري حيوانات منع كند.
وي همچنين در رابطه با سفر برخي هنرمندان به خارج از كشور گفت: برخي افراد به بهانه شركت كردن در فلان جشني دعوت ميشوند اما در آنجا به دام سرويسهايي قرار ميگيرند و در مكانهايي كه اصلا خودشان هم نميدانند عكس گرفته ميشود و اين سرويسها عكسهاي آنها را شانتاژ ميكنند كه اين براي آنها خوب نيست و بهتر است در اين زمينه هشدارهايي را بدهيم چرا كه آنها ممكن است فريب نام جشن و جايزه آن را بخورند اما وقتي در صحنه حاضر ميشوند چيزي را مشاهده ميكنند كه اصلا فكرش هم نميكردند.
سخنگوي قوه قضاييه همچنين در مورد كراوات نيز گفت: برخي از روزنامهها تيترشان با متنشان كاملا فرق دارد به گونهاي كه در روزنامهاي مطالعه كردم كه برخي از واحدها و نهادها افراد را ملزم ميكنند براي اينكه در آن واحد و يا نهاد كار كنند حتما بايد از كراوات استفاده كنند و مسئول نيروي انتظامي نيز در اين زمينه بيان كرده كه اين گونه اقدامات و كارها الزام قانوني ندارد.
سخنگوي قوه قضاييه همچنين در باره نگهداري سگها نيز بيان كرد: هيچ فردي حق نگهداري سگ هار و ولگرد و تربيت شده را ندارد چراكه فرهنگ و جامعه ما يك فرهنگ اسلامي است و سگ در فرهنگ اسلام نجس ميباشد به همين دليل هيچ كس حق ندارد سگ در محلهاي عمومي و خصوصي نگهداري كندو ما بايد همواره شرايط و مقررات عمومي را براي شهروندان رعايت كنيم.
وي در ادامه افزود: فرد غير مسلمان در محيطي غير از محيط مسلمانان كه هيچ مزاحمتي براي مسلمانان ايجاد نكند ميتواند سگ نگهداري كند.
وي همچنين در رابطه با استفاده از ماهواره و تجهيزات ماهوارهاي نيز گفت: در قانون منع استفاده از ماهواره و تجهيزات ماهوارهاي به طور آشكار آورده شده است و در قانون داريم كه نيروهاي انتظامي ميتواند در جرائم مشهود به دليل اينكه ضابط دادگستري هستند وارد عمل شوند و حتي اگر لازم باشد در اين زمينه حكم ميگيرند ولي اين گونه نيست كه در همان مرحله اول تذكر دهد بعد دعوت ميكند و در همان دعوت تذكر خود را بيان ميكند و در مرحله آخر با اسم قاضي وارد حريم شخصي افراد ميشوند.
سخنگوي قوه قضاييه در ادامه بيان كرد: من هيچ دستگاهي را تبرئه نميكنم چراكه وقتي ما ميخواهيم با تخلفي برخورد كنيم نبايد خود موجب تخلف ديگر شويم.
محسني اژهاي در پاسخ به سوال خبرنگار ديگر مبني بر اينكه در حالي كه سومين سالگرد فاجعه قربانيان كهريزك برگزار شده است و اين در حالي است كه دادگاه قاضي مرتضوي را حكمش را تعليق كرده است الان رسيدگي به پرونده در چه مرحلهاي است گفت: يك اختلاف حقوقي براي اين پرونده و پروندههاي مشابه وجود دارد چرا كه هنوز در بحثهاي حقوقي تفاوتي براي ترك فعل وجود دارد و هنوز تعريف درستي براي معاونت در ترك فعل پيدا نكردهايم.
وي در ادامه گفت: وقتي كسي قصد قتل كسي را ميكند و اقدامات قتل را انجام ميدهد به صورتي كه طرف مقابل بميرد اين اقدام قتل عمد است اما اگر كسي قصد قتل ندارد ولي اقدامش نوعاً كشنده باشد در نوع حكم قتل عمد است و در اين زمينه اختلاف نظرهاي حقوقي وجود دارد و همچنين در جهت معاونت در قتل هم حقوقدانان با يكديگر اختلاف نظر دارند.
وي در ادامه گفت: اگر پروندهاي به صدور قراري منجر شود و شروع قرار مورد اعتراض بازپرس و دادستان باشد دادگاه مرجع حل و اختلاف است كه آيا دادستان درست ميگويد يا بازپرس و اگر دادگاه نظر بازپرس را درست بداند به همين لحاظ پرونده به بازپرس ارايه ميشود و به دليل اينكه دادستان قرار مجرميت بازپرس را قبول ندارد چرا كه خود وي نظرش اين است كه راي متهم بايد قرار منع تعقيب صادر شود پرونده را براي رسيدگي به دادگاه ارجاع نميدهد در اين زمينه اختلاف نظر و نقضي وجوددارد.
وي همچنين دررابطه با اعمال ماده ۱۸ نيز گفت: براي اينكه بتوانيم ماده ۱۸ را اعمال كنيم حقوقدانان اختلاف نظر دارند كه آيا بايد حكم قطعي از سوي دادگاه صادر شود و يا اينكه با راي دادگاه نيز ماده ۱۸ اعمال ميشود.
سخنگوي قوه قضاييه در پاسخ به سوال خبرنگار ديگر مبني بر اينكه در حالي كه ۱۰ و ۱۱ ماه به زمان انتخابات رياست جمهوري باقي مانده است ولي ما شاهد اين هستيم كه ستادهايي در سطح شهر ايجاد شدهاند و جلسات مختلفي را برگزار ميكنند و اين در صورتي است كه ما تجربه فتنه ۸۸ را داشتهايم آيا تشكيل اين ستادها عواقبي را در پي ندارد گفت: از باب پيشگيري برگزاري چنين ستادهاي محتمل بر جرم است اما اينگونه موارد قابل تعقيب نيست.
وي در رابطه با نوع پوشش نيز بيان كرد: ما در قانون نداريم كه از سه پوششي بايد استفاده كنيم ولي اين را داريم پوشش ميتواند برتر، مناسب و ضعيف باشد.
وي در ادامه گفت: اما بايد در نوع پوشش و حجاب آن بخش مو و بدني كه از ديد نامحرم به دور بماند رعايت شود و اگر خلاف اين انجام شود اين مورد قابل تعقيب است ولي از لحاظ نوع پوشش نميتوانيم افراد را تعقيب كنيم.
وي همچنين در رابطه با ماده مخدر شيشه نيز گفت: مواد روان گردان شيشه امروزه استعمال و استفادهاش بيشتر از موارد مخدر سنتي است و كساني كه مبتلا به اين مواد ميشوند دست به كارهاي خطرناكي نيز ميزنند به گونهاي كه فرزندي با اره سر پدر خود را بريد و وقتي كه به خود آمد گفت من فكر ميكردم دارم تنه درخت ميبرم بر همين اساس به خانوادهها بار ديگر توصيه ميكنم كه اگر فرزندشان و يا يكي از افراد در اين كار روي آورند در مورد آن هااغماض نميشود به طوري كه در شهرستانهاي مختلف حكم اعدام داشتهايم براي اين افراد نيز كه در زمينه مواد مخدر صنعتي فعاليت داشته باشند حكم اعدام را صادر خواهيم كرد.
پايان پيام
دوشنبه|ا|26|ا|تير|ا|1391
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايلنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 115]