تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 28 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):وقتى معلم به كودك بگويد: بگو بسم اللّه‏ الرحمن الرحيم و كودك آن را تكرار كند خد...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1830625496




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

كدام نخست‌وزير هم مخالف شاه و هم مخالف مصدق بود؟


واضح آرشیو وب فارسی:آفتاب: كدام نخست‌وزير هم مخالف شاه و هم مخالف مصدق بود؟
شاه حسيني معتقد است: «اميني اگر هم مي خواست نمي توانست در مقابل شاه بايستد. البته نهضت آزادي طبق نظر رحيم عطايي معتقد بود كه اميني مقابل شاه مي ايستد و شاه را خلع سلاح مي كند...»
آفتاب: در شماره اول نشريه انديشه پويا پرونده ويژه اي درباره افول جبهه ملي منتشر شد. در قسمتي از آن با سه نفر از فعالان جبهه ملي در دهه 30 (شاه حسيني از اعضاي موسس نهضت مقاوت ملي و جبهه ملي دوم، هاشم صباغيان از اعضاي نهضت آزادي و بهروز برومند مسئول سازمان دانشجويي حزب ملت ايران) درباره فعاليت هاي جبهه ملي در سال هاي 41-39 گفت و گو كردند:

اميني خائن يا خادم؟

16 ارديبهشت 40 علي اميني نخست وزير شد و در 27 ارديبهشت نهضت آزادي ايران اعلام موجوديت كرد و 28 ارديبهشت جبهه ملي ميتينگ بزرگي در جلاليه تهران برگزار كرد كه كريم سنجابي از سران جبهه ملي در آن ميتينگ به طور تلويحي روي كار آمدن اميني را در اثر فشار آمريكايي ها دانست.

شاه حسيني در اين باره گفت: «علي اميني عاقد قرارداد كنسرسيوم نفت بود و جبهه ملي به چنين فردي نمي توانست ظن درستي داشته باشد... مي گفت فعاليت سياسي بدون مصدق آزاد است حتي ميخواستند كلوپ جبهه ملي درست كنند بدون نام مصدق... اما برخي اعضاي نهضت آزادي با دولت اميني همكاري كردند آنها اعتقاد داشتند كه با كمك اميني مي توانند شاه را مهار كنند. همين موضوع باعث بدبيني جبهه ملي به نهضت آزادي شد... اميني مي‌خواست نخست وزير بماند، مصدق هم همچنان در تبعيد باشد.»

صباغيان هم ادامه داد: «اميني پس از تصدي نخست وزيري سعي كرد آزادي ها را تامين و بالاخص آزادي بيان و قلم را گسترش دهد و با شاه هم مخالف بود؛ چرا كه شاه اعتقادي به اين نوع آزادي ها نداشت اين برداشت نهضت آزادي از اميني بود ...تحليل مهندس بازرگان و نهضت آزادي ايران اين بود حالا كه اميني مقابل شاه ايستادگي كرده، نبايد باعث تضعيف او شويم.»

شاه حسيني معتقد است: «اميني اگر هم مي خواست نمي توانست در مقابل شاه بايستد. البته نهضت آزادي طبق نظر رحيم عطايي معتقد بود كه اميني مقابل شاه مي ايستد و شاه را خلع سلاح مي كند...»
البته برومند در تشريح اين وضعيت گفت: «اختلاف بين شاه و اميني مشخص بود ولي ما نيرويي نبوديم كه بتوانيم در درگيري قدرت وارد شويم و بتوانيم از اميني در مقابل شاه حمايت كنيم... اكثر نيروهاي سياسي مي گفتند ز هر طرف كه شود كشته؛ به سود ما است!»

مذاكره نماينده شاه با سران جبهه ملي در زندان

در بهمن 41به دليل مخالفت با رفراندوم انقلاب سفيد اكثر سران و اعضاي جبهه ملي راهي زندان شدند. در زندان 5 نفر از سران جبهه ملي انتخاب شدند تا با صنعتي زاده نماينده شاه ديدار كنند. بار اصلي مذاكرات بر دوش اللهيار صالح بود.

شاه حسيني در اين باره گفت: «پيشنهاد رژيم اين بود كه امكان ورود اعضاي جبهه ملي به مجلس به عنوان اقليت صالح 30، 40 نفره را فراهم كند و در ازاي آن جبهه ملي به مخالفت با دخالت اعليحضرت در امور اجرايي مملكت پايان دهد. آقاي اللهيار صالح رئيس شوراي جبهه ملي، ما را در جريان اين پيشنهاد در زندان گذاشت. شوراي جبهه ملي پس از مشورت به نمايندگان شاه پاسخ داد كه چون ما در زندان هستيم و با مسائل روز آشنايي چنداني نداريم بايد اول از زندان آزاد شويم و بعد اعلام نظر كنيم... اللهيار صالح فرد با تجربه اي بود، او اعتقاد داشت شاه قابل اعتماد و صادق نيست و فرصت طلب است. مذاكره با سران جبهه ملي در زندان هم نشانه ضعف شاه بود. احساس مي كردند شايد بتوانند از اين طريق خودشان را نجات دهند.»
صباغيان هم ادامه داد: «مهندس بازرگان در زندان ما را از مذاكره صنعتي زاده با سران جبهه ملي مطلع كرد. صنعتي زاده پرسيده بود اگر انتخاباتي برگزار شود، شما در مجلس چند وكيل مي خواهيد؟ فعالان ملي پاسخ داده بودند كه براي ما تعداد وكيل مطرح نيست ما انتخابات آزاد مي‌خواهيم... ما نمي‌خواهيم وكيل اعليحضرت شويم، اين پيشنهاد شما انتخابات آزاد را مخدوش مي كند. شما انتخابات آزاد برگزار كنيد ما هم شركت مي كنيم، هرچقدر توانستيم آرا را جلب مي كنيم.شما نمي توانيد براي ما تعداد وكلا را تعيين كنيد.»

كد مطلب : 163700

شنبه|ا|24|ا|تير|ا|1391





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: آفتاب]
[مشاهده در: www.aftabnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 72]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن