واضح آرشیو وب فارسی:جهان نیوز: هشت ميليون جوان آماده ازدواج در كشور
به گزارش جهان به نقل از مهر، دكتر محمد اسماعيل مطلق روز دوشنبه در نشست خبري كه به مناسبت "روز جوان" در محل ساختمان شماره 2 وزارت بهداشت برگزار شد، افزود: هدف دفتر سلامت جمعيت، خانواده و مدارس ارتقاي سلامت جسمي، روحي، رواني، اجتماعي و معنوي نوجوانان و جوانان است و رفتارهاي پرخطر كه با شيوه زندگي سالم مغايرت دارد در گروه هاي سني نوجوانا و جوانان روبه فزوني گذاشته و فعاليت جسماني در اين گروه سني رو به كاهش است.
وي افزود: در حال حاضر فعاليت جسماني نوجوانان و جوانان روبه كاهش است و تماشاي تلويزيون و انواع بازي هاي رايانه اي جايگزين بازي هاي گروهي و پرتحرك شده است. همچنين سليقه غذايي آن ها به جاي غذاهاي ستني و ميان وعده هاي غذايي سالم به سوي مواد غذايي پر كالري و فاقد ارز غذايي كافي گرايش پيدا كرده است.
مطلق ادامه داد: اين مجموعه عوامل باعث اختلالات مختلف رشد و بروز كبد چرب در بين نوجوانان و جوانان شده و مي تواند در بروز عوامل خطرساز بيماري هاي مزمن موثر واقع شود.
وي بيان كرد: ساليانه تعداد زيادي از نوجوانان و جوانان در دنيا با سه عامل تصادفات رانندگي، صدمات ناخواسته و خودكشي و ديگركشي جان خود را از دست ميدهند.
مدير كل دفتر سلامت جمعيت،خانواده و مدارس وزارت بهداشت با بيان اينكه بيماريهاي مزمن غير واگير به ويژه بيماريهاي قلبي عروقي رتبه اول مرگ و مير را در تمامي سنين در كشور دارد، گفت: اين بيماريها با عوامل خطر شناخته شده قابل تغيير بوده و پيشگيري از آنها نياز به فرهنگ خاص و آموزشهايي در رابطه با شيوههاي سالم زندگي دارد.
وي در ادامه با توجه به بررسي جمعيت حدود 6 هزار دانشآموز 6 تا 18 سال اظهار داشت: روغن مصرفي در تهيه غذا در منازل، انواع روغن جامد هيدروژنه بوده و بيشترين نوع نان مصرفي با آرد سفيد است همچنين بيشتر دانشآموزان هنگام صرف غذا، كم و بيش از نمكهاي اضافي استفاده ميكنند.
مطلق ادامه داد: فقط 14 درصد دانشآموزان هر روز به مدت نيم ساعت ورزش ميكنند و 25 درصد دانشآموزان 4 ساعت يا بيشتر در روز تلويزيون نگاه ميكنند.
وي اضافه كرد: 45 درصد نوجوانان و جوانان ساعتي در روز را از رايانه استفاده ميكنند كه اين آمار در مناطق شهري و در دختران بيشتر بوده و در روز تعطيل و جمعهها به حدود 60 درصد نيز ميرسد.
مطلق تصريح كرد: ميانگين خواب نوجوانان و جوانان حدود 9 ساعت است و حدود 8 درصد دانشآموزان هيچگاه مسواك نميزنند.
مدير كل دفتر سلامت جمعيت،خانواده و مدارس بيان داشت: 2/5 درصد دانشآموزان فشار خون بالا داشته ، 7/5 درصد كلسترول در حد 200 يا بيشتر داشتهاند و در 35 درصد دانشآموزان چربي خون كمتر از 40 بوده است.
وي افزود: نتايج اين پژوهشها بيانگر شرايط جسمي نامطلوب و عادات غذايي بد بين دانش آموزان است و لزوم مداخلات بنيادي و برقراري نظام مراقبت پايش رفتارهاي مخاطرهآميز سلامت و عوامل خطرزاي مرتبط با بيماريهاي مزمن را افزايش ميدهد.
مطلق خاطرنشان كرد: طي بررسيها 14 درصد كودكان و نوجوانان كه كم وزن هستند با دوران جنيني مادر مرتبط بوده است و طي مطالعات 30 درصد اين مادران در دوران بارداري شيوه زندگي مطلوبي نداشتهاند و اين موضوع توجه ما را به تغذيه و فعاليت فيزيكي دختران جوان و نوجوان حساستر ميكند.
مديركل دفتر سلامت جمعيت و خانواده وزارت بهداشت گفت: سن ازدواج در كشور افزايش يافته و بطور ميانگين از 21 سال به 27 سال رسيده است و وزارت بهداشت مي خواهد اين سن را به كمتر از 27 سال كاهش دهد.
مطلق با بيان اينكه سن بارداري در كشور حدود 8 تا 10 سال افزايش پيدا كرده است، افزود: بهترين شرايط براي بارداري زنان در سن 20 تا 30 سال است و كشورهاي غربي بهترين سن باروري را 25 سال اعلام كرده اند چراكه زنان در اين سن بهترين شرايط آناتوميكي بدن را دارند و بهترين زمان براي تعامل با فرزندان محسوب مي شود.
وي اظهار داشت: فاصله فرزند آوري پس از ازدواج نيز طولاني شده كه اين مشكل ديگري است.
مطلق گفت: هم اكنون 8 ميليون جوان در كشور آماده ازدواج هستند و دولت، خانواده و خيران بايد در امر ازدواج كمك كنند.
سه|ا|شنبه|ا|13|ا|تير|ا|1391
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جهان نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 174]