واضح آرشیو وب فارسی:موج: بنياد علمي شيخ اشراق كلنگ زني شد خبرگزاري موج -
۱۰ تير ۱۳۹۱ (۱۲:۴۶ب.ظ)
بنياد علمي شيخ اشراق كلنگ زني شد
خبرگزاري موج - بنياد علمي شيخ اشراق با حضور دكتر لاريجاني رئيس مجلس شوراي اسلامي و هيات همراه در شهر سهرورد كلنگ زني شد.
به گزارش خبرگزاري موج، در اين مراسم دكتر لاريجاني با بيان اين مطلب كه ملت ايران از دير باز يك ملت فرهنگي بوده اظهار داشت: اگر چه بسياري در مغرب زمين تلاش مي كنند مصدر فرهنگ و فلسفه را به يونان متصل كنند اما بسياري از شرق شناسان بر اين نظرند كه ريشه هاي فلسفه يونان از ايران است كه در طي مبادلات تجاري كه بين ايران و يونان برقرار بود منتقل شده است.
دكتر لاريجاني تصريح نمود: با ورود اسلام به سرزمين ايران، انديشه و فرهنگ ايراني تعالي و بلوغ يافت و به كمال رسيد و سير تفكر و حكمت در ايران شكل عميق تري گرفت.
رئيس مجلس شوراي اسلامي در ادامه افزود: ايرانيان در ساير حوزه هاي حكمت حركت پيشتازي داشتند كه يكي از اين حوزه ها، مكتب شيخ اشراق است كه راه جديدي براي زندگي در نظر گرفت و تحولات بشري را گسترش داد.
وي در پايان اين مراسم به برخي آثار شهاب الدين سهرودي اشاره نمود و گفت: در كتاب شيخ الاشراق اين مرد بزرگ پايه هاي فكري و در رساله هاي فارسي او كه فوق العاده زيبا نوشته شده زمينه هاي ذوقي را بهتر مي توان يافت و از اين جهت او حكيمي است كه استعداد خود را هم در حكمت مشاء و عقلانيت و هم در زمينه ذوقي رشد داد.
در ادامه اين برنامه دكتر اعواني رئيس انجمن علمي حكمت و فلسفه ايران به بيان اهميت علوم فلسفه و حكمت در دنياي امروز اشاره نمود و گفت: سرمايه ما ايرانيان، حكمت معنوي و عرفان است و حكمايي همچون شيخ شهاب الدين سهروردي كه از بنيان گذاران حكمت اشراق محسوب مي شود در كنار دانشمنداني همچون بوعلي و ملاصدرا توانسته اند چراغ فروزان حكمت را در طول ساليان مختلف روشن نگه دارند.
رفيعي فرماندار خدابنده در اين جلسه به معرفي شهرستان خدابنده پرداخت و گفت: خدابنده با 5 شهر، 4 بخش، 263 روستا و 148 دهياري دومين شهرستان بزرگ استان زنجان است و با 3 استان كردستان، همدان و قزوين همسايه است.
وي با بيان اين مطلب كه بيش از 600 هزار تن فراورده دامي و 60 درصد گندم استان در شهرستان خدابنده توليد مي شود خاطرنشان كرد: آثار تاريخي و گردشگري بسياري از قبيل: بقعه قيدار نبي، قبرستان تاريخي شهداي حمله مغول، قلعه كيخسرو، غار كتله خور و غار زرين رود در شهرستان خدابنده واقع شده است.
رفيعي افزود: در خدابنده 11 پروژه عمراني با اعتبار 1 ميليارد و 200 ميليون تومان در دست اجراست و با تدبير استاندار زنجان براي سال 91 نيز 9 پروژه ديگر با اعتبار 1 ميليارد و 300 ميليون تومان در ستاد عمران شهري و روستايي پيش بيني شده است.
فرماندار خدابنده همچنين مردم اين شهرستان را مردمي فعال دانست و گفت: حضور و مشاركت پرشور مردم شهرستان خدابنده در عرصه هاي مختلف از قبيل انتخابات بزرگترين افتخار اين شهرستان محسوب مي شود.
حجت الاسلام طهماسبي امام جمعه قيدار نيز در اين مراسم به حضور هزار روحاني، 300 مسجد، 50 امامزاده،60 حسينيه و 4 امام جمعه در شهرستان خدابنده اشاره نمود و گفت: با وجود حوزه علميه در شهرستان خدابنده كه 120 طلبه مشغول به تحصيل هستند، شهرستان خدابنده و شهر سهرورد روحانيون بزرگي به خود ديده است.
وي همچنين به ضرورت پرداختن به علوم انساني در جامعه بشريت اشاره نمود و افزود: امروزه با گسترش فناوري و تكنولوژي بدون وجود علوم و معارف انساني، بشر سرگردان بوده و هدف خود را نخواهد دانست.
شهر سهرورد معروف به قرهقوش در ۲۴ كيلومتري مركز شهرستان خدابنده استان زنجان ايران قرار دارد و از نظر قدمت، تاريخيترين و يكي از بزرگترين مناطق روستايي شهرستان خدابنده به شمار ميرود كه آثار قديمي و تاريخي بسياري دارد و زادگاه عارف و حكيم فرزانه، سالك شوريده دل ابوالفتوح شيخ شهابالدين سهرودي مصنف كتاب ممتاز حكمت الاشراق است.
شنبه|ا|10|ا|تير|ا|1391
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 56]