واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران جوان: 70 درصد وسعت كشور قابليت پرورش شترمرغ را دارد
هر قدر هم كه شتر مرغ را در جرگه مرغان و شتران ندانيم، بيراهه نيست اين موجود بالا بلند را فرصتي براي اشتغال و توليد بناميم زيرا همه اعضاي بدن اين حيوان قابل استفاده است و دست كم چهار برابر گاو بازدهي دارد.
به گزارش خبرنگارباشگاه خبرنگاران اراك مدير دام و طيور جهادكشاورزي استان مركزي گفت: اگرچه پرورش شتر مرغ ديرزماني نيست كه در كشور آغاز شده است با اين حال استان مركزي در حركتي پيشتازانهمطالعات اوليه طرح پرورش شتر مرغ را در مناطق زرنديه و ساوه استان مركزي آغاز كردهاست و با توجه به مناسب بودن اقليم گرمسير اين منطقه، پرورش شتر مرغ توسط يكي ازسرمايه گذاران استان در اين منطقه انجام شده است.
آذر با اشاره به اينكه پرورش شتر مرغ در اراك، خمين و شازند در كنار ساوه و زرنديه آغاز شده است افزود: مجتمع پرورش شترمرغ زرنديه تنها مجتمع پرورشي شترمرغ در كل كشور است كه از 97 واحد پرورش شتر مرغ تشكيل شده است.
وي گفت: سال گذشته بيش از 400 تن گوشت شترمرغ در استان توليد شد كه بيشترين ميزان در زرنديه توليد و عرضه شد. فرصت هاي دست نخورده توسعه پرورش شتر مرغ در كشور اكنون استان هاي مركزي، اصفهان و سمنان بزرگ ترين توليد كننده گوشت قرمز شتر مرغ هستند كه زمينه افزايش اين توانمندي هم چنان وجود دارد.
رسولي از كارشناسان دام و طيور در اين زمينه گفت: با توجه به اينكه شترمرغ در مكان هاي گرم پرورش پيدا مي كند و بسياري از مناطق كشور گرم و خشك است زمينه توسعه پرورش شترمرغ در كشور فراهم است و مي توان ظرفيت توليد را از حدود 30 درصد كنوني به 100 درصد رساند.
وي با بيان اينكه توسعه توليد مي تواند علاوه بر پاسخگويي به نياز كشور، در زمنيه صادرات اقدام كرد افزود: بر اساس مطالعات انجام شده ميزان صرفهجويي ارزي و سودآوري و اشتغالزايي اين صنعت بالا است و در مقطع حساس كنوني كه كشور با انواع تحريمها مواجه است و آمار جمعيت جوان بيكار در كشور نيز بالا است، پرورش شترمرغ ميتواند به صنعت و شكوفايي اين بخش كمك كند. شترمرغ حيواني كه جاي جاي بدن آن داراي ارزش اقتصادي است شترمرغ بزرگ ترين پرنده موجود در جهان است كه از نوك سر تا نوك پاي اين حيوان بي آزار قابل استفاده و داراي ارزش اقتصادي بالا است.
با توجه به عمر طولاني اين پرنده كه اغلب به 50 تا 60 سال مي رسد و در صورت مديريت صحيح تا ۴۰ سال مي تواند توليد اقتصادي و كاملاً مقرون به صرفه داشته باشد و اين تضمين كننده سود بسيار عالي و درازمدت براي پرورش دهندگان اين حيوان است.
شترمرغ سالم ترين گوشت قرمز يك كارشناس دامپزشكي گفت: فسفر بالاي گوشت بوقلمون و همچنين مقاومت شتر مرغ در مقابل بسياري از بيماري ها كه موجب ارگانيك بودن اين گوشت مي شود از مهمترين مزاياي گوشت بوقلمون و شترمرغ است.
دكتر هاشمي افزود: علاوه بر اين، به علت عدم استفاده از پودر گوشت و پودر ماهي در تغذيه شترمرغ امكان آلودگي به عوامل باكتريايي و مصموميت هاي ناشي از آن در اين پرنده ديده نمي شود.
به گفته وي، همچنين با توجه به كمبود آهن و ويتامين E در خوراك مصرفي مردم و نياز روزمره به اين عناصر، شتر مرغ مي تواند بهترين گزينه براي تامين آهن و اين ويتامين باشد. هاشمي گفت: علاوه بر اين، گوشت شتر مرغ به لحاظ برخورداري از آهن، ويتامين E و از نظر امگا 3 در مقايسه با ساير پرندگان از جايگاه ويژه اي برخوردار است و همچنين از نظر برخورداري از توان توليد مثلي بالا و مقاوم به شرايط سخت محيطي امكان تامين بخش عظيمي از نيازهاي پروتئيني كشور را عهده دار باشد.
وي افزود : گوشت بوقلمون داراي ويتامين هاي گروه B, D و C همراه با سلنيوم، كلسيم، فسفر، پتاسيم و روي بوده و بنا به اعتقادي در درمان بيماري هاي پروستات و سينه و رشد كودكان موثر مي باشد.آثار هنري با تخم مرغ شترمرغ تخم شترمرغ نيز در نوع خود بزرگ ترين تخم در دنيا است و وزن آن تا 2200 گرم و به ندرت 2300 گرم مي رسد و پرنده در شرايط مناسب سالانه بيش از 50 و حتي بيش از 100 تخم مي گذارد كه ضخامت پوسته تخم دو الي سه ميلي متر و استحكام آن بسيار بالا است .
از تخم شترمرغ نيز براي كارهاي هنري و تزييني استفاده مي شود و از پوسته آهكي شتر مرغ چراغ خواب، قندان، آباژور تهيه مي شود . محصولاتي كه از پوست و ساق پاي اين حيوان به عنوان چرم به دست مي آيد از لوكس ترين و مرغوب ترين محصولات چرمي دنياست كه در تهيه انواع لباس ها، پوتينهاي مخصوص اسب سواران، كيف و كفش هاي گران قيمت مورد استفاده قرار مي گيرد.
ارزش اقتصادي پوست اين حيوان به تنهايي بيش از 400 دلار در بازارهاي جهاني است. استفاده دارويي از استخوان پرندهازپرهاي اين پرنده غالباً براي تزئين لباس و دكوراسيون به خصوص در صحنه هاي تئاتر استفاده مي شود. در ايران از اين پرها در مراسم مذهبي محرم و براي تزئين علامت، به فرم هاي ساده يا رنگ آميزي شده استفاده مي كنند و همه ساله تقاضاي فراواني براي اين محصول وجود دارد . در بعضي از نقاط دنيا، از ژلاتين استخراج شده از استخوان شترمرغ در ساخت جداره كپسول هاي دارويي استفاده مي شود. برخي منابع از امكان پيوند قرنيه چشم و حتي تاندون هاي پاي شترمرغ به انسان خبر داده اند كه گزارش مستدلي از اين مورد وجود ندارد و نياز به تحقيقات بيشتري در اين زمينه است.
مغز اين پرنده در درمان بيماري آلزايمر موثر است و از بافت زانوي شترمرغ براي دستگاه هاي الكترونيكي، مخابراتي استفاده مي شود. توليد كرم از چربي شتر مرغشترمرغ هاي بالغ در ناحيه شكم خود داراي لايه اي ضخيم از چربي است كه نقش سپر حرارتي، محافظ فيزيكي و منبع ذخيره انرژي را براي آنها ايفا مي كند . چربي تشكيل دهنده اين لايه به علت داشتن خاصيت جذب سريع توسط پوست انسان و نيز افزايش سرعت ترميم پوست در تركيب برخي از كرم هاي آرايشي، شامپوهاي گران قيمت و نيز تعدادي از پمادهاي سوختگي و دارو به كار مي رود و مشتريان خاص خود را در بازارهاي جهاني دارا است .
مجتمع پرورش شترمرغ زرنديه به كشتارگاه صنعتي مجهز مي شودمدير جهاد كشاورزي زرنديه گفت: اين كشتارگاه با هدف فرآوري و صادرات گوشت شتر مرغ با سرمايه گذاري اعضاي مجتمع پرورش شترمرغ زرنديه در حال احداث است و هم اكنون حدود 40 درصد پيشرفت فيزيكي دارد. قشقايي با اشاره به اينكه بهره برداري از اين كشتارگاه موجب رونق و تمايل به سرمايه گذاري در اين زمينه خواهد شد افزود : صادرات و فرآوري گوشت شترمرغ، پوست، پر و پوسته تخم شترمرغ به ديگر كشورها از اهداف تاسيس اين واحد صنعتي است .
اشتغالزايي شترمرغ هر 10 قطعه شتر مرغ مولد دو شغل است و به گفته مدير امور طيور جهاد كشاورزي استان مركزي تاكنون زمينه اشتغال 200 نفر به طور مستقيم فراهم شده است.
رسولي كارشناس دام و طيور راه اندازي كامل مجتمع شتر مرغ زرنديه را كه شامل 37 واحد ديگر است مي تواند زمينه اشتغال 200 نفر ديگر را فراهم كند.
وي با اشاره به استفاده از بخش هاي مختلف بدن شتر مرغ اشتغالزايي غير مستقيم اين حيوان را دوبرابر خواند. در حالي كه 70 درصد وسعت كشور قابليت پرورش شترمرغ را دارد اميد مي رود با توجه اهميت اشتغال و توليد گوشت شتر مرغ كه گوشت هزاره سوم جهان است گام هاي بلندي در راستاي پرورش اين حيوان برداشته شود. /س
شنبه|ا|10|ا|تير|ا|1391
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران جوان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 151]