تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 14 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام موسی کاظم (ع):مؤمن كم حرف و پر كار است و منافق پر حرف و كم كار.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1837758023




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

خودتان قانون کپلر را در آسمان ببینید!


واضح آرشیو وب فارسی:تبیان: خودتان قوانين کپلر را در آسمان ببينيد!حدود چند روز پيش يک پديد ي نجوبي جالب در آسمان اتفاق افتاد: مقارنه ي مريخ، زحل و ستاره ي قلب الاسد که در يکشنبه ي هفته ي پيش، يعني 16 تير ماه در آسمان ايران ديده مي شد. ولي اکنون ديگر موقعيت آن سيارات در آسمان جابجا شده است. ما مکانيک اين اجرام آسماني را مي دانيم. ولي دقيقا چه قوانيني بر اين حرکات حکمراني مي کنند و ما چگونه آنها را مي فهميم؟ بياييد نگاهي بياندازيم...
خودتان قانون کپلر را در آسمان ببينيد!
روزي روزگاري، انسان شيک پوش بسيار جالبي به نام يوناس کپلر درست 2 روز بعد از کريسمس 1571 متولد شد. مثل همه آدمهاي ديگر، زندگي سختي داشت. وقتي پنج ساله بود پدرش مرد، ولي مادر بزرگي داشت که تنها يک پيشخدمت نبود، بلکه يک داروفروش خوب هم بود. يکي از بهترين کارهايي که او براي پسرش انجام داد اين بود که وي را براي ديدن دنباله دار بزرگ سال 1577 و همچنين ماه گرفتگي 1580 به بيرون از خانه برد. او با اين کارها عشق به ستاره شناسي را در نهاد پسرش ايجاد کرد.بعدها وي به کسي تبديل شد که در مطالعه ي حرکات سياره اي براي طالع بيني بهترين بود و به شغل معلمي رياضيات اشتغال پيدا کرد. در اوقات فراقت هم دوست داشت با عدسي هاي نوري بازي کند... و نامه هايي به دوستش گاليلئو گاليله بنويسد. با اين که ممکن بود بخاطر دفاع از نظريه ي کپرنيک يعني منظومه ي خورشيد مرکزي شغلش را از دست بدهد و با کليسا مشکل پيدا کند، باز به اين افکار ادامه مي داد. در سن 24 سالگي وي درحال تدريس در کلاسي راجع به مقارنه ي زحل و مشتري بود زماني که وي متوجه شد که چندوجهي هاي منتظم مي توانند افلاک سيارات را بطور محيطي و محاطي دربر بگيرند و اين مي تواند به علت خلقت هندسي عالم باشد. خوشبختانه، مدرسه ي وي از او پشتيباني نمود و نتايج کارش را در کتابي با عنوان «رمز کيهاننگاري» (Mysterium Cosmographicum) چاپ نمود.
افلاک سيارات درون چندضلعي هاي منتظم
باز از روي خوش اقبالي، توسط منجمين ديگر، اين حرکتي مهم به حساب آمد و باعث شد که منجم بزرگي مثل تيکو براهه او را به عنوان يک همکار نيمه وقت براي کمک به فعاليتهاي علمي استفاده کند. خلاصه، اين آغاز آشنايي وي با دنياي واقعي ستاره شناسي بود و سالهاي بسياري در حال فعاليت و پيشرفت بود. هرچند، منجمين همعصرش، درزمينه ي فعاليتهاي شخصي خودشان، به وي و کارهايش توجه نمودند و به آزمايش کردن آن تئوري ها مخصوصا درباره ي پيش بيني هاي گذر زهره و عطارد از مقابل خورشيد پرداختند. به همين دليل زمان زيادي از مرگ کپلر گذشت تا انديشه هايش در نهايت شناخته شوند و اين سه قانون با گذر سالها اهميت خود را بازشناساند. اينها قوانين معروف کپلر هستند: 1- مدار هر سياره بيضي است و خورشيد در مرکز آن قرار دارد.2- خط حامل سياره (خطي فرضي که بين سياره و خورشيد کشيده مي شود) در زمانهاي مساوي مساحتهاي مساوي را جاروب مي کند. يعني زماني که سياره به خورشيد نزديک است تند تر و زماني که دور است کند تر مي گردد.
قانون دوم
3- نسبت مربع هاي دوره ي تناوب سياره ها با نسبت مکعب هاي فاصله ي ميانگين آنها از خورشيد نسبت مستقفيم دارد. يعني سيارات دورتر با سرعت کمتر بدور خورشيد مي گردند.
مدار بيضي سيارات بطر اغراق شده
خب ولي اين قوانين چه ربطي به مقارنه اي که ما رصد کرديم دارد؟ بياييد نگاهي در سه روز به اين اجرام بياندازيم:
حرکت مريخ در طول سه روز - از چپ بخ راست
همانطور که در اين تصاوير مي بينيم فاصله ي بين زحل و ستاره ي قلب الاسد تغيير محسوسي در چند روز نکرده است.  ولي حرکت مريخ کاملا مشهود است. زماني که آسمان صاف است مي توان حرکات سيارات را دنبال نمود و قوانين کپلر را آزمود. چون مريخ به خورشيد نزديک تر از زحل قرار دارد، پس تندتر از آن حرکت مي کند. البته اين تنها آزموني براي قانون دوم کپلر بطور کاملا تقريبي است. براي آزمودن قانون اول و سوم بايد از ابزار آلات رصدي دقيق و محاسبات پيچيده استفاده کنيم.در حال حاضر هنوز زحل و مريخ اطراف صورت فلکي اسد هستند و دقايقي بعد از غروب خورشيد مي توان آنها را در افق شرقي ديد. با گذر زمان، لحظه ي غروب آنها زودتر خواهد بود. پس براي ديدن آنها شتاب کنيد.
زحل و مريخ در اسد - غروب يکشنبه 30 تير 87
 منبع:http://www.universetoday.com/ترجمه:ا.م.گميني





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تبیان]
[مشاهده در: www.tebyan.net]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 210]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن