تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 16 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):خدايا روزى كن مرا محبّت خودت و محبّت دوستدارانت را و محبّت آنچه مرا به تو نزديك مى...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826648290




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

بشار اسد:عوامل بين المللي، منطقه اي و داخلي در بحران سوريه نقش دارند


واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: بشار اسد:عوامل بين المللي، منطقه اي و داخلي در بحران سوريه نقش دارند
تهران- "بشار اسد" رييس جمهوري سوريه، پنجشنبه شب با رد تجربه تحولات ليبي در سوريه، گفت: بحران سوريه ناشي از دخالت عوامل بين المللي، منطقه اي و داخلي است.


به گزارش گروه اخبار شب ايرنا، اسد پنجشنبه شب در گفت وگو با برنامه "فراسو"ي شبكه چهار سيماي جمهوري اسلامي ايران، گفت:‌آنچه در ليبي به وقوع پيوست، الگويي براي راه حل سوريه نيست و هيچ طرح و الگويي جز "الگوي ملي" در سوريه قابل اجرا نيست .

رئيس جمهوري سوريه گفت: عامل بين‌المللي با موضع دولت‌هاي غربي مرتبط است كه به ويژه با خوي استعمارگري اين كشورها مرتبط است كه در حال حاضر از شيوه اشغالگري به رويكرد ديگري در تحميل ديدگاه‌هاي خود روي آورده‌اند.

وي ياد اور شد، اين موضوع در مورد برنامه هسته‌اي ايران نيز ديده مي‌شود همانطور كه غربي‌ها با دستيابي ايران به دانش هسته‌اي مخالفت كردند.

بشار اسد در مورد عامل منطقه‌اي گفت: ‌برخي كشورهاي منطقه از موضع سوريه در تنگنا قرار دارند كه موضع سوريه در قبال فلسطين مقاومت و عراق از جمله آنها است، اين كشورها فرصتي يافتند تا حضور سوريه در منطقه را كمرنگ كنند.

وي گفت: در مورد عامل داخلي سوريه نيز چالش‌هايي كه در سوريه وجود داشت به گونه‌اي نبود كه طرفي طرف ديگر را بكشد، چالش‌هاي سوريه در داخل ديگر كشورها نيز وجود داشت اما برخي ناآگاهان در داخل به خاطر پول اقدام به ايجاد ناآرامي و آشوب در داخل كشور كرده‌اند.

رئيس جمهوري سوريه عده اي از متخلفان از قانون كشور را مسبب ناآرامي دانست و گفت: آنها در ابتدا 64 هزار نفر بودند البته بخشي نيز به تندروهاي مذهبي در سوريه مربوط مي‌شود. القاعده و تشكيلات مشابه القاعده نيز وجود دارند كه اينگونه اقدامات را مرتكب مي‌شوند.

وي افزود: امروز تندروها بيشتر افرادي را تشكيل مي‌دهند كه اقدام به كشتار مردم سوريه مي‌كنند و ما امروز با آميزه‌اي از جنايتكاران در داخل سوريه مواجه هستيم و من همواره در بحران‌ها به موضوعات داخلي تأكيد دارم مداخله خارجي بدون عوامل داخلي ممكن نيست.

وي افزود: ايران نيز مدت ها است با مداخله خارجي مواجه است، اما استحكام داخلي در ايران مانع از تحقق مداخلات خارجي شده است و وقتي درباره اوضاع داخلي صحبت مي‌كنيم نمي‌توان درباره اوضاع خارجي بي‌تفاوت ماند.

رييس جمهوري سوريه درباره تأخير در اجراي اصلاحات سياسي در اين كشور گفت: ما روند اصطلاحات را به موازات شرايط سخت در سال 2000 آغاز كرديم. اصطلاحات همزمان با انتقاضه فلسطيني‌ها در سال 2000 آغاز شد كه بعد انفجارهاي 11سپتامبر رخ داد بعد از آن نيز اشغال افغانستان و عراق نيز شروع شد سپس جنگ سال2006 آغاز شد و پس از آن نيز جنگ 2009 عليه غزه و همزمان با تمامي اين تحولات فشارها عليه سوريه همچنان ادامه داشت.

وي گفت: ما در ابتداي اصلاحات بر توسعه اقتصادي تمركز كرديم. همچنين گام‌هاي زيادي در ديگر زمينه‌هاي اصلاحات برداشته شد كه اصلاحات در رسانه‌ها بخشي از آن بود. در روند اصلاحات سياسي نيز به تدريج به جلو گام برداشتيم.

بشار اسد در مورد حمايت برخي كشورهاي ديكتاتوري از ناآرامي‌هاي سوريه گفت: براي تروريسم و دولت‌هايي كه از آنها حمايت مي‌كنند، اصلاحات تأثيري ندارد و آنها فقط به دنبال ناآرامي هستند.

اسد در ادامه در مورد حمايت كشورهاي غربي از اقدامات تروريست‌ها در سوريه، گفت: رفتار غرب بر اساس معيارهاي دو گانه است و برخي كشورهاي منطقه در تصميم‌گيري‌ها آزاد نيستند، همچنان كه مواضع اين كشورها افشا شده است.

رئيس جمهوري سوريه به موقعيت جغرافياي سياسي سوريه اشاره كرد و گفت: سوريه در موقعيت ژئوسياسي مهمي قرار دارد ، اين كشور همواره در معرض دخالت‌هاي خارجي قرار داشته و تسلط بر سوريه تسلط بر بخش مهمي از تصميم‌گيري‌هاي سياسي در منطقه خواهد بود. سوريه در حال حاضر بهاي مواضع‌اش را مي‌پردازد.

* مقاومت عليه توطئه ها ادامه مي يابد

به گزارش ايرنا، رييس جمهوري سوريه پنجشنبه شب در ادامه گفت وگو با برنامه

"فراسو"ي شبكه 4 سيماي جمهوري اسلامي ايران گفت: آنها (غرب) داراي تاريخ استعماري هستند و جوهره استعماري آنها تعيير نكرده و تنها ظاهر آن را تغيير داده‌اند.

وي افزود:‌ از نظر استعمارگران، كشورهاي منطقه نبايد در جهت منافع ملي خود حركت كنند. وقتي كشوري خلاف باورها، اصول و منافع آنها حركت كند، به آن نه مي‌گويند همانطور كه در برنامه هسته‌اي ايران اين اتفاق روي داده است.

وي افزود‌: كشورهاي غربي با دستيابي ايران به دانش هسته‌اي مخالفند. آن‌ها بيش از بمب هسته‌اي ادعايي خود، از دانش هسته‌اي هراس دارند.

رييس جمهوري سوريه در ادامه تاكيد كرد: برخي كشورهاي منطقه از موضع سوريه در قبال فلسطين، لبنان، عراق و مقاومت در تنگنا قرار گرفته‌اند و تلاش دارند كه نقش سوريه را كمرنگ يا محو كنند.

"برخي كشورها نيز موضع خصمانه ندارند، اما در برابر كشورهاي خارجي تسليم مي‌شوند و قادر به تصميم گيري مستقل نيستند".

به اعتقاد اسد، براي تروريست‌ها و دولت هاي حامي آنها، اصلاحات اهميتي ندارد، زيرا نيروهايي كه مدعي بودند مشكل اصلاحات است، از آن بهره نبردند.

وي با تاكيد بر اينكه به رغم همه فشارها، همچنان از مواضع مقاومت حمايت خواهد كرد، گفت: نمي‌‌توانيم از حمايت مقاومت دست برداريم، مگر اينكه ملت ها از آن دست كشيده و در نتيجه از حقوق خود چشم‌پوشي كنند. اين موضوع از بديهيات است ما سياستهايمان را به حمايت از مردم بنيان نهاديم نه بر اساس جهت‌گيري غرب. جهت‌گيري ما ملي و مردمي است كه در موضوع فلسطين نيز استوار است.

وي مخالفان را باندهاي "مزدور و جنايتكار" معرفي كرد و گفت: آنها دولت نيستند، بلكه باندهايي هستند كه بوسيله شبه نظاميان هدايت مي‌شوند.

وي افزود:‌ مقاومت لبنان نيز با اين مساله روبه رو بوده است و در حال حاضر هم اين موضوع در مورد سوريه رخ مي‌دهد. با كمي دقت درمي‌يابيد وقايع سوريه با هم ارتباط مستقيم دارند. كشتار "حوله" درست زمان ورود "كوفي عنان" به سوريه به وقوع پيوست.

اسد در مورد تدابير سوريه براي جلوگيري از تكرار چنين فجايعي گفت: مسووليت طبيعي ما به عنوان دولت اين است كه از همه شهروندان حفاظت كنيم . وظيفه داريم تروريست ها را نابود كنيم، كشتن هر تروريست جان ده‌ها و صدها هزاران نفر را نجات مي‌دهد.

وي تاكيد كرد: از ماه ها قبل وقتي تروريسم به اوج خود رسيد، به ويژه پس از كشتار حوله تصميم گرفتيم در نابودي تروريست‌ها شدت عمل به خرج دهيم كه طبق قانون اساسي اين وظيفه ماست.

اسد در ادامه اين گفت وگوي تلويزيوني در مورد "نقش مردم سوريه در ثبات اين كشور" گفت: همه نقش‌ها از آن ملت است. وقتي درباره ارتش و دولت حرف مي‌زنيم، نمي‌توانيم از ملت جدايشان كنيم. اگر مردم يا اكثريت آنها موضع‌ ديگري داشتند، ارتش يا دولت نمي‌توانست موضع متفاوت اتخاذ كنند. ارتش نمي‌تواند روبه روي مردم بايستد يا از آنها جدا شود اين موضوع در راهپيمايي‌هاي ميليوني ثابت شده است.

رييس جمهوري سوريه افزود: پايداري مردم باعث شد كل كشور حتي بيش از دولت يا نهادهاي آن پايدار بماند.

وي در پاسخ به اين سووال كه "چرا دولت سوريه درباره توطئه‌هاي بين‌المللي افشاگري نمي‌كند"؟ گفت: در اكثر موارد حمايت‌ها به گونه‌اي ناآشكار صورت ‌گرفته است. افراد مقيم در كشورهاي ديگر و نه مستقيم از سوي دولت ها به مزدوران كمك مي كنند و دليل مادي دال بر دخالت فلان كشور وجود ندارد، اما ارتباط مستقيم بين مواضع آن كشورها و اتفاقات سوريه كاملا روشن است. به ويژه اينكه برخي كشورها رسما اعلام كرده‌اند كه از افراد مسلح حمايت مي‌كنند و نيازي نيست ما بگوييم چه كشورهايي از تروريست‌ها حمايت مي‌كنند.

وي در مورد موضع متفاوت برخي كشورهاي عربي و اتحاديه عرب در مورد بحران دو كشور سوريه و بحرين اظهار داشت: من بيش از يك دهه در همه كنفرانس‌هاي سران كشورهاي عربي حضور داشته ام. اتحاديه عرب اجازه نداشت در قبال مسائل كشورهاي عربي نقش مثبت بازي كند. كليه طرح‌‌هايي كه دنبال مي‌شد برخلاف مصلحت اعراب بود. كنفرانس‌هاي سران عرب اغلب صحنه كشمكش بود.

وي افزود: اتحاديه عرب از سوي برخي كشورهاي شناخته شده كه همواره مجري نقشه‌هاي خارجي در جهان عرب بودند، اجازه نداشت نقشي را ايفا كند، اما اكنون به اين اتحاديه اجازه داده شده است تا نقشي بر خلاف مصالح اعراب ايفا كند، همانگونه كه در ليبي اتفاق افتاد. اتحاديه عرب پوشش بمباران ليبي را صادر كرد. سوريه تنها كشوري بود كه با آن مخالفت كرد لذا ما بايد بهاي اين موضع را مي‌پرداختيم از اين رو بلافاصله پس از آن تصميم از طريق اتحاديه حمله به سوريه را در دستور كار قرار دادند. واقعيت اتحاديه عرب در گذشته و حال چنين بوده است.

اسد همچنين در مورد حضور ناظران بين المللي در سوريه گفت: غرب به ناچار با حضور اين ناظران موافقت كرد. پيش از آن تجربه ناظران عرب را داشتيم. آنها فرض مي‌كردند كه ناظران مي‌آيند تا همان واقعيتي را ببينند كه برخي مسوولان غربي روياي آن را در سر داشتند يعني دولت مردم را مي‌كشد و در نتيجه خيلي ساده از آنها خواسته مي‌شد كه همين را بگويند لذا همزمان با ورود ناظران به اين موضوع دامن مي‌زدند.

وي افزود: در صدد بودند تا دولت سوريه را تحريك كنند تا واكنش نشان دهد و ناظران اين واكنش را ديده و منتقل كنند. اما اولين گزارش كه ارائه شد خوب بود. ما از ناظران بيش از اينها انتظار داشتيم. به طور واضح آنچه را در مورد عمليات تروريستي به چشم خود مي بينند گزارش دهند. بيش از پنج هزار نقض آتش‌بس وجود دارد. كميته ناظران بايد در پايان كار خود اين مسائل را به طور روشن اعلام كند و در مورد پنج هزار نقض آتش‌بس توسط گروه‌هاي تروريستي سخن بگويد آنگاه مي‌توانيم بگوييم بي‌طرف است. ما روزانه با آنها در گفت وگو هستيم و همكاري خوبي بين ناظران و دولت وجود دارد.

وي افزود: اين يك شاخص مثبت است كه موجب خوشبيني ماست، اما قضاوت نهايي در پايان كار كميته در سه ماه مأموريت خواهد بود.

رييس جمهوري سوريه در ارزيابي خود از طرح "كوفي عنان" نيز گفت: طرح عنان طرح خوبي بود و ما از سر باورمندي با آن برخورد كرديم، مخصوصا بند مربوط به توقف خشونت ها كه از نظر ما به معناي توقف عمليات مجرمانه گروه‌هاي تروريستي و توقف حمايت هاي كشورهاي حامي از آنها بود. طرح عنان همچنان براي حال و آينده كارآيي دارد.

اسد گقت: كشورهايي كه داعيه حمايت از طرح عنان را دارند، از اين عنوان به طور جعلي و نادرست استفاده مي‌كنند. آنها به سود خود مي‌دانند كه طرح عنان شكست بخورد تا سوريه را متهم كنند كه طرح را به شكست كشانده و اينكه سوريه ادامه خشونت‌ها را به مصلحت خود مي‌داند. در حالي كه اين ادعا منطقي نيست و ما نخستين دولتي هستيم كه توقف خشونت ها به مصلحت اوست.

وي افزود: به مصلحت برخي كشورها است كه طرح شكست بخورد و سوريه را متهم كنند و اين سخن را به شوراي امنيت ببرند تا قطعنامه‌هايي عليه سوريه صادر كنند. البته برخي به قطعنامه شوراي امنيت بسنده نمي‌كنند و برخي حمله نظامي به سبك ليبي مي‌خواهند، اما تلاش آنها تا به حال ناكام مانده است. آنها مي‌خواهند با شكست طرح عنان خشونت‌ها ادامه پيدا كند.

وي در مورد اينكه "آيا طرح مشخصي براي حمله نظامي به سوريه وجود دارد"؟ اظهار داشت: هيچگونه اطلاعاتي در مورد طرح نداريم. برخي كشورها تلاش دارند موضوع را به سوي حمله نظامي بكشانند، اما سوريه مانند نقطه تلاقي گسل‌هاي زلزله است كه اگر دستخوش بازي‌هايي شود، زلزله به سمت‌هاي مختلف و دوردست‌ها كشيده مي‌شود. اين موضوع بسيار فراتر از محاسبات برخي‌هاست لذا فكر نمي‌كنم با داشتن كمي عقل به سوي عمل نظامي بروند.

وي گفت: غربي‌ها از يكسو از طرح صلح عنان حمايت و از سوي ديگر طرح براندازي را دنبال مي‌كنند. اين همان معيارهاي دوگانه و نفاق سياسي است. غربي‌ها از حقوق بشر سخن مي‌گويند به اسرائيل سلاح مي‌دهند تا فلسطيني‌ها را بكشد. اين نفاق غرب تغيير نيافته و نخواهد يافت.

اسد در باره نقش القاعده در حوادث سوريه نيز گفت: شماري از اعضاي شبكه تروريستي القاعده در سوريه بازداشت شده‌اند و به عمليات جنايتكارانه خود اعتراف كرده‌اند.

وي در مورد حمايت تسليحاتي عربستان و قطر از تروريست ها در سوريه نيز گفت:‌ آنها عليه شهروندان سوريه عمل مي‌كنند، نمي‌دانم كدام كشور بر اساس باورهاي خود عمل مي‌كند و كدام كشور بر مبناي باورهاي خارجي نقش بازي مي‌كند، اما مي‌دانيم برخي مسوولان اين كشورها با مواضع سوريه طي سال هاي گذشته مشكل داشته‌ و تلاش كرده اند مواضع اصولي سوريه را تغيير دهند.

اسد همچنين گفت: ما در معرض فشارهاي جهاني از سوي بزرگ‌ ترين كشورهاي جهان و بسياري از كشورهاي منطقه قرار گرفته ايم كه بسيار طاقت فرساست، با اين همه با خصلت ميهن دوستي به مقابله با آن برخاسته ايم.

وي در بخش ديگري از اين گفت وگو تصريح كرد: ما همچنين بهاي بي ثباتي در عراق را مي پردازيم. سوريه و ايران بيش از ساير كشورها به حمايت از عراق و ثبات اين كشور پس از تجاوز امريكا اهتمام داشته اند، زيرا بي ثباتي در عراق زيان آور خواهد بود.

وي افزود: نابساماني اوضاع عراق به نابساماني اوضاع در ايران و سوريه يا كشورهاي همجوار منجر مي شود، همين امر درباره سوريه هم صدق پيدا مي كند. ما در مديترانه، خليج فارس و درياي سياه بافت اجتماعي مشابه يكديگر داريم، كشورهايي كه براي حمله به منطقه نقشه مي كشند براي تجزيه آن برنامه دارند اگر يكي از اين كشورها تجزيه شود، پيامد "دومينويي" خواهد داشت كه به هر سمت و سو مي رود و نمي توان آن را به شرق يا غرب يا حتي شمال و جنوب محدود كرد .

وي در ادامه افزود: امريكايي ها بر حسب منافع و طبق ديدگاه خود، سياست موقت را دنبال مي كنند؛ چه كسي القاعده را اختراع كرد؟ آيا افغانستان يا پاكستان آن را اختراع كردند يا امريكا با پول كشورهاي عربي؟

بشار اسد اضافه كرد: اين امر شناخته شده است، آنها از القاعده حمايت مي كردند و در دهه هشتاد از زبان "رونالد ريگان" رئيس جمهوري وقت امريكا آنان را "رزمندگان آزادي" مي ناميدند پس از چند سال يا چند دهه به "تروريست" ها تغيير نام دادند، اكنون برخي از آنان بازگشته اند تا با آمريكايي ها تعامل كنند و حالا مي گويند تندروهاي خوب داريم و تندروهاي بد.

وي افزود: آنها نقش تقسيم مي كنند و طبق وضعي كه امريكا در آن به سر مي برد، نام گذاري ها و اصطلاحات را تغيير مي دهند. اگر القاعده به كشوري حمله كند كه امريكا از ان خوشش نمي آيد، انها خوبند، ولي چنانچه به منافع امريكا و همپيمانان آن در منطقه اي خاص حمله كنند، آنها بد هستند. اين منطق امريكايي است .

بشار اسد در پاسخ به سووالي در خصوص طرح خاورميانه جديد گفت: كشمكش ميان دو طرح در جريان است و اين كشمكش تازگي ندارد، قدمت آن هم به قدمت استعمار است ولي با شكل اخير اين طرح استعماري، خاورميانه جديد ناميده شد.

وي افزود: ما در سوريه از سال ها پيش گفتيم كه با نام خاورميانه جديد مخالفتي نداريم ، اما محتواي خاورميانه جديد خاورميانه مقاوم است در برابر هر طرحي كه از خارج مي آيد، در مقابل ديكته كردن ها، اشغالگري ها و سلطه گري ها مقاومت مي كند، طرحي است كه خاستگاه ان ملت هاي منطقه و منافع ملت هاست.

اسد افزود: اين تحليل دقيق و واقعي "خاورميانه جديد" است كه البته جزئيات فراواني دارد، به اعتقاد من اين كشمكش ادامه خواهد يافت، ولي ما به عنوان كشورها و ملت هاي منطقه هرگز اجازه نمي دهيم طرحي در اين منطقه عملي شود، مگر اينكه بيانگر منافع ما باشد.

وي درخصوص ادامه حمايت از مقاومت تصريح كرد: اين موضوع به تمايل ملت ها بستگي دارد وقتي ملتي بر اساس اصول و منافع تصميم مي گيرد كه از مقاومت حمايت كند بايد از آن حمايت كرد. ما در آينده به ويژه در سياست خارجي هيچ تصميمي اتخاذ نمي كنيم كه با منطق مردمي، آداب و رسوم و رويكرد عموم آحاد ملت در تناقض باشد.

**1536** 1368**

انتهاي خبر / خبرگزاري جمهوري اسلامي (ايرنا) / كد خبر 80205525

جمعه|ا|9|ا|تير|ا|1391





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 132]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن