واضح آرشیو وب فارسی:مهر: گزارش خبري/كاهش سهميه بنزين تاكسيهاي ميناب/ مردم قرباني فقدان زيرساختها
كاهش سهميه بنزين تاكسيهاي ميناب/ مردم قرباني فقدان زيرساختها
ميناب - خبرگزاري مهر: كاهش 360ليتري سهميه بنزين تاكسيهاي دوگانه سوز در شهرستاني كه احداث جايگاه سي ان جي براي مردمش به آرزويي دست نيافتني تبديل شده، مردم و رانندگان تاكسي را با مشكل مواجه كرده است.
به گزارش خبرنگار مهر، شهر ميناب با جمعيتي بالغ بر 65 هزار نفر حدود 150دستگاه تاكسي شهري دارد كه 140دستگاه از آن دوگانه سوز هستند. سهميه بنزين تاكسيهاي ميناب از اوايل ارديبهشت ماه سال جاري به بهانه دوگانه سوز بودن اين خودروها از 660 ليتر به 300 ليتر كاهش يافت و تاكسي داران و مردم اين شهر را در سردرگمي فرو برد.
زمزمه هاي به گوش رسيده از گوشه و كنار شهر مبني بر افزايش كرايه ها به علت كاهش سهميه سوخت تاكسي ها ناقوس بي عدالتي را براي قشر رنج ديده و زحمتكش بزرگترين شهرستان استان پس از بندرعباس به صدا در آورده است.
بايد از مسئولان اجرايي شهر پرسيد شهروندان مينابي تا كي بايد تاوان آماده نبودن زيرساختهاي شهري از جمله جاي خالي جايگاه سوخت سي ان جي و يا ضعف مديريتي شهرداري ميناب در ساماندهي مسافربران شخصي و يا فراهم آوردن شرايط براي تردد ميني بوس و اتوبوس در شهر را پرداخت كنند.
مشكلات حمل و نقل عمومي شهر ميناب تنها به افزايش نرخ كرايه ها منتهي نمي شوند بلكه تمركز تاكسي هاي موجود در مسير ميدان شهدا، بلوارامام، ميدان 22 بهمن و بالعكس، مسافران مسيرهاي ديگر شهر را به مسافربران شخصي كه اغلب به صورت دربست و بدون نظارت فعاليت دارند واگذار كرده است.
البته نبود ايستگاه هاي مسافر ثابت و معين براي برخي مسير ها مانند بلوار خليج فارس، بلوار آل محمد، جاده تياب ، بلوار رسالت و بلوار دانشگاه كه هركدام از اين مسير ها روزانه شاهد حجم بالاي تردد مسافر است نارضايتي مردم را به دنبال دارد.
تنها در مسير بلوار دانشگاه ميناب با توجه به استقرار سه مركز آموزش عالي و تردد بالغ برهشت هزار دانشجو، عدم سرويس دهي حتي يك تاكسي از عجايب شهرستان ميناب است اما مسئولان شهري چشمانشان را بر اين همه نقص بسته اند.
يك دانشجو در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: واقع شدن دانشگاه آزاد اسلامي واحد ميناب در جاده پر خطر سندرك خود به تنهايي دغدغه عظيمي بود اما نبود وسايل نقليه عمومي مطمئن هم مضاف بر نگرانيهاي ما و خانواده هاي ما شده است.
وي ادامه داد: مسافربرهاي شخصي فعال در اين مسير هيچ تعهدي نسبت به جابجايي ما ندارد و بيشتر اوقات به علت نبود وسيله اياب و ذهاب كلاسهايمان را از دست مي دهيم.
طبق تحقيقات انجام شده تعداد 18دستگاه ميني بوس و دو دستگاه اتوبوس پس ازهدفمندسازي يارانه ها براي كمك به حمل و نقل عمومي شهرستان ميناب اختصاص يافت كه متاسفانه از تردد اتوبوسها به علت كم عرض بودن خيابانهاي شهر و نداشتن قدرت مانور جلوگيري شده و بيشتر ايام سال به صورت دربستي در جاده هاي كشور در حال تردد است.
ميني بوسهاي موجود هم باوجود اينكه هفت سال پس از تحويل از شهرداري بايد طبق قرارداد در اختيار شهرداري ها باشند و به شهروندان سرويس دهي كنند هركدام با ادرات و شركتها قرارداد منعقد كرده اند و هر از گاهي با فشار ماموران تاكسيراني در بعضي ساعات باز هم تنها در مسير بلوار امام تردد مي كنند.
رئيس سازمان حمل و نقل عمومي شهرستان ميناب در خصوص كاهش سهميه سوخت تاكسيهاي شهري ميناب به خبرنگار مهر گفت: در شهرستان ميناب و ساير شهرهايي كه جايگاه سي ان جي وجود ندارد براي تسهيل در امر حمل و نقل 300ليتر بنزين به سهميه تاكسي ها اضافه مي شد كه پس از تصويب قانون ممنوعيت توزيع كارتهاي بنزين 100توماني در اوايل ارديبهشت ماه شركت پخش فرآورده هاي نفتي استان اقدام به دريافت مشخصات كارت سوخت تاكسي هاي ميناب كرده تا اقدامات لازم را براي اختصاص سهميه مورد نظر با شيوه هاي ديگر انجام دهد اما تاريخ مشخصي را براي اعلام نتيجه به ما عنوان نكرده است.
حسين خاكسار با اشاره به تلاش اين سازمان براي ساماندهي مسافربران شخصي افزود: نبود اعتماد و همكاري مسافربران شخصي علت عدم موفقيت طرح ساماندهي مسافربران شخصي در ميناب است.
وي بيان داشت: دودستگاه اتوبوس موجود در شهرستان در فصل مدارس وظيفه حمل و نقل دانش آموزان را بر عهده دارند.
خاكساري ادامه داد: البته با هماهنگي هاي انجام گرفته و درصورت موافقت مسئولان از اين اتوبوسها براي جابجايي مسافران روستاهاي حاشيه جاده سيريك به ميناب و بالعكس استفاده خواهيم كرد.
---------------------------------
گزارش: اسماعيل رحيمي
© 2003 Mehr News Agency .
دوشنبه|ا|5|ا|تير|ا|1391
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 137]