واضح آرشیو وب فارسی:آفتاب: ترفند جديد آمريكا براي مقابله با ايران
كويت تبديل به پايگاه نيروهاي نظامي آمريكايي مي شود. پايگاهي براي مهار ايران و عراق.ايالات متحده بر حجم نيروهاي 13 هزار و 500 تايي خود در كويت مي افزايد. هدف از افزايش نيرو در كويت هم مهار بحران هاي ناگهاني پس از عقب نشيني نيروهاي امريكايي از كشوري مانند عراق است. البته در سوي ديگر اين داستان هم ايراني است كه بر اساس ادعاهاي گزارش هاي كنگره بسيار خطرناك به نظر مي رسد!
آفتاب: بر اساس گزارشي كه كميته شوراي روابط خارجي سنا ارائه داده است ايالات متحده در حال افزايش بر حجم رابطه هاي خود با شش كشور عضو شوراي همكاري خليج فارس – عربستان،كويت،بحرين،قطر ، امارات و عمان است.
در چند روز گذشته ، عربستان سعودي به دنبال مرگ وليعهد اين كشور آقاي نايف ، سلمان بن عبدالعزيز را بر كرسي جايگزيني ملك عبدالله نشاند. دولت كويت هم به دليل اختلاف ها در حوزه سياست داخلي ، پارلمان را به مدت يك ماه به حالت تعليق درآورد.
تحولات اخير بر حجم بي ثباتي ها در خاورميانه پس از تجربه بهارعربي افزود. در بخشي از اين گزارش آمده است: خليج فارس مادر بيش از نيمي از نفت موجود در سطح جهاني است. سرزميني كه يك سوم از ذخاير گاز طبيعي را هم در خود جاي داده است. اين منطقه اين روزها با چالش هاي امنيتي و سياسي بسيار روبه رو است: از برنامه هسته اي ايران تا تهديد هاي تروريستي تندروها و البته بحران سياسي در بحرين.
در حال حاضر واشنگتن در كويت سه كمپ و پايگاه نظامي دارد كه ميزبان 15 هزار سرباز امريكايي هستند. اين تاسيسات قطب هاي كليدي و مكان هاي مناسب براي حمايت هاي لوجستيك را در اختيار امريكا در منطقه قرار مي دهد. بر اساس گزارش كميته شوراي روابط خارجي سنا قرار است تعداد اين نيروها به 13 هزار و 500 نفر كاهش يابد. برخي اعضاي كنگره كه مهم ترين آنها سناتور جان مك كين و سناتور ليندسي گراهام هستند خواهان بقاي تعدادي از نيروهاي امريكايي در عراق هستند اما عدم حصول توافق ميان دولت عراق و كاخ سفيد در خصوص اعطاي مصونيت قضايي به سربازان امريكايي مانع از نيل به يك توافق دوجانبه شد. مقام هاي امريكايي براي فرار از دست اما و اگرهاي عراقي ها در راستاي استقرار نيروهاي خارجي در اين كشور پس از 2014 ، به دنبال مستقر كردن نيروهاي خود در مرز كويت هستند. با اين استراتژي نيروهاي امريكايي مي توانند به راحتي از مكاني به مكان ديگر در كمترين بازه زماني نقل مكان كنند.
امريكا در راستاي بازتعريف استراتژي امنيت ملي جديد خود از حجم نيروها در اروپا كاسته و بر ديگر مناطق مانند خاورميانه و آسيا متمركز شده است.
وزير دفاع لئون پانه تا در تازه ترين اظهارنظرهاي خود اعلام كرده كه به دنبال مستقر كردن بيش از 40 هزار نيرو در مناطق مختلف خاورميانه پس از عقب نشيني امريكايي ها از عراق است. در جريان جنگ خليج فارس در سال 1991 ،قريب به نيم ميليون نيروي امريكايي در منطقه بودند.امريكا در فاصله پايان جنگ خليج فارس تا مارس 2003 ، 5 هزار نيرو را در كويت حفظ كرد. 2003 هم زماني بود كه نيروهاي امريكايي و متحدان غربي آنها به عراق حمله كردند. امريكايي ها با استناد به گزارشي در خصوص توسعه تسليحات كشتارجمعي توسط دولت صدام حسين به بغداد حمله كردند.
سناتور جان كري كه رياست كميته خارجي سنا را عهده دار است در اين خصوص مي گويد: دوره اي تاريخي و البته پرتلاطم را در خاورميانه پشت سرمي گذاريم. بايد با چشماني باز متوجه منافع خود در اين منطقه بوده و به بهترين شكل از آنها محافظت كنيم. گزارش اخير كميته نيز موارد مورد نياز براي برآورده كردن همين مسائل در منطقه جديد را به ما گوشزد مي كند.
در اين گزارش 37 صفحه اي سوالاتي در خصوص چگونگي افزايش وزنه آمريكا با تزريق كمك هاي مادي به سيل تغييرات در خاورميانه مطرح شده است. اواخر سال گذشته ميلادي بود كه دو سناتور دموكرات ران وايدن و جيم مك گاورن مخالفت خود را با فروش تجهيزات نظامي به بحرين اعلام كردند. توجيه اين دو در آن زمان توسل آل خليفه به اين تسليحات براي سركوب معترضان و نقض حقوق بشر بود.
وزارت امور خارجه امريكا ابتداي سال جاري ميلادي را هم با فروش تسليحات بيشتر به منامه آغاز كرده و ادعا كرد كه بحرين از اين تجهيزات براي دفاع از خود در برابر دخالت خارجي استفاده خواهد كرد. حمايت از ناو پنجم امريكا در بحرين كه هدف آن مقابله با ايران است نيز در توجيه وزارت خارجه براي فروش اين تسليحات قيد شده بود.
در اين گزارش به كاخ سفيد توصيه شده كه توسعه رابطه با شوراي همكاري خليج فارس و اتحاديه عرب را در راس سياست هاي منطقه اي قرار دهد. بهبود رابطه دوجانبه با هركدام از كشورهاي عضو شوراي همكاري خليج فارس در تمامي حوزه ها از دفاع موشكي تا جنگ هوايي و امنيت دريايي نيز از حمله دستورالعمل هاي موجود در اين گزارش است.
در اين گزارش بر توان نظامي ايران با در اختيار داشتن 350 هزار نيروي زميني ، 1800 مورد تانك و بيش از 300 مورد جنگنده نيز تاكيد شده و البته موشك هاي بالستيك تهران با بردي برابر با هدف قرار دادن خاك رژيم صهيونيستي هم به از قلم نيفتاده است.
كد مطلب : 160901
چهارشنبه|ا|31|ا|خرداد|ا|1391
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: آفتاب]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 162]