واضح آرشیو وب فارسی:همشهری: سود سرشار خودروسازي را صرف ساخت پاركينگ كنيد
حمل و نقل > مديريت ترافيك - همشهري آنلاين:
معاون حمل و نقل و ترافيك شهرداري تهران با تاكيد بر لزوم مشاركت خودروسازان براي تامين محل پارك براي 1.2 ميليون دستگاه خودرويي كه هر سال توليد ميكنند گفت: بايد بخشي از سود سرشاري كه بدست ميآوردند به منظور آباداني شهر و ساخت پاركينگ هزينه كنند.
به گزارش همشهري آنلاين، سيد جعفر تشكري هاشمي روز سه شنبه در مراسم افتتاح اولين پاركينگ مكانيزه شهر تهران با بيان اين مطلب افزود: كاهش فاصله شمال و جنوب شهر كه طي سالها و دهههاي گذشته شكل گرفت، به نحوي كه مردم ساكن در نيمه محروم جنوبي شهر از امكانات نيمه مرفه شمالي شهر برخوردار شوند و اين از اهداف و سياستهاي مديريت شهري است كه شهردار تهران از ابتدا بر آن تاكيد داشتند.
وي افزود: البته اين هنر نيست كه سطح زندگي طبقات مرفه را به سطح زندگي طبقات فقير جامعه نزديك كرده و ادعا كنيم عدالت را برقرار كردهايم بلكه فضيلت آن است كه به جاي توزيع عادلانه فقر، رفاه را به صورت عادلانه در جامعه توزيع كنيم.
وي با اشاره به اين كه نگاه مديريت شهري بر اين اصل استوار است كه ساكنان نيمه جنوبي شهر بايد از امكانات مساوي با ساكنان نيمه شمالي شهر برخوردار باشند، اظهار داشت: تبديل پادگان قلعه مرغي به بوستان ولايت كه سال گذشته تحت عنوان هديه مقام معظم رهبري (مد ظله العالي) به مردم جنوب شهر مورد بهره برداري قرار گرفت، در راستاي تحقق همين نگاه به شمال و جنوب شهر است.
معاون حمل و نقل و ترافيك شهرداري تهران، گسترش پوشش متروي تهران در جنوب شهر به موازات توسعه آن در شمال شهر را از مصاديق توجه برابر مديريت شهري در برخورداري مساوي ساكنان شمال و جنوب تهران در استفاده از مترو بر شمرد و تصريح كرد: به اين منظور خط يك مترو تا كهريزك در جنوبي ترين نقطه تهران ادامه پيدا كرده و در تلاشيم تا اين خط را به شهر جديد پرند نيز متصل كنيم.
وي با بيان اين كه دوره خودروسالاري به اتمام رسيده و دوراني كه خودرو وسيله فخر فروشي به سايران قرار ميگرفت سپري شده، اضافه كرد: امروزه ديگر خودروسواران نميتوانند با تضييع حقوق ساير شهروندان در شهر جولان داده و در معابر شهري يكه تازي كنند.
تشكري هاشمي با تاكيد بر اين كه مردم تهران از آلودگي هوا، آلودگي صدا، ترافيك سنگين و تصادفات مرگبار ناشي از تردد انبوه خودروها در رنج و سختي به سر ميبرند، گفت: ميانگين سرنشين هر وسيله نقليه شخصي در تهران كه با جولان در شهر زندگي را براي شهروندان سخت كرده 1.5 نفر است، به اين معنا كه اغلب خودروهايي كه در شهر تردد ميكنند تك سرنشين هستند.
وي با اشاره به اين كه در دنياي امروز زندگي مبتني بر خودرو پايان يافته و حمل و نقل انسان محور جايگزين آن شده، افزود: در اين نوع حمل و نقل انسان، محور است و آمد و شد راحت شهروندان جاي رفت و آمد سريع خودروها را گرفته و امروزه ديگر برخي تعاريف و تصورات مانند اين كه عدم بضاعت مالي مسافران دليل استفاده از حمل و نقل عمومي است، رنگ باخته است.
ساخت 100 كيلومتر خطوط BRT
معاون شهردار تهران اظهار داشت: حمل و نقل همگاني بايد آن قدر توسعه پيدا كند كه ديگر مردم به جاي استفاده از وسيله نقليه شخصي از وسايل نقليه عمومي استفاده كنند.
وي از تلاش جدي مديريت شهري براي امكان دسترسي هر شهروند در هر نقطه از شهر به نخستين ايستگاه حمل و نقل عمومي به فاصله 350 متر خبر داد و اظهار كرد: به اين منظور مترو به عنوان حمل و نقل ايمن، پاك و كار آمد در اولويت است و ساخت آن را از سالانه 5/2 كيلومتر به 15 كيلومتر افزايش دادهايم كه در صورت تامين اعتبار توانايي ساخت سالانه 30 كيلومتر مترو نيز وجود دارد.
مهندس تشكري هاشمي از احداث 100 كيلومتر خطوط اتوبوسراني تندرو به عنوان يك تحول در جابه جايي شهروندان نام برد و تصريح كرد: امروزه سامانه تندرو با سهم 40 درصدي از مجموع جابه جاييهاي ناوگان اتوبوسراني در صورتي كه تنها 3 درصد كل خطوط و 25 درصد كل ناوگان را به خود اختصاص داده، به عنوان يك ارزش افزوده شهري، نمونه ارزشمندي از بهرهوري است.
ناوگان اتوبوسراني در جنوب شهر نوسازي ميشود
وي هوشمندسازي امكانات و تجهيزات ترافيكي شهر و حركت در مسير شهر هوشمند را از جمله سياستهاي مديريت شهري بر شمرد و اضافه كرد: به اين منظور امروزه معابر شهري و محدودههاي شهر با سيستم هوشمند كنترل ميشود و به سمت شهر آرماني با ترافيك كنترل شده در حال حركت هستيم.
معاون شهردار تهران نوسازي ناوگان اتوبوسراني به ويژه در مناطق جنوبي شهر را از اولويتهاي جدي مديريت شهري عنوان كرد و گفت: اميدواريم دولت كمك كند تا مردم جنوب شهر از ناوگان در شان و شايسته اين عزيزان برخوردار شوند، هر چند بخشي از اتوبوسهايي كه به زودي وارد خطوط اتوبوسراني ميشوند را به مناطق جنوبي شهر از جمله منطقه 19 اختصاص خواهيم داد.
وي با تاكيد بر اين كه زندگي شهري و شهرنشيني الزامات و اقتضائات خاص خود را دارد، انتقاد كرد: نه سازندگان خودرو خود را مسئول ميدانند و نه دارندگان خودرو و نتيجه اين عدم پذيرش مسئوليت اجتماعي، همين وضعيتي است كه امروز در تهران شاهدش هستيم و با وجود كمبود يك ميليون و 400 هزار فضاي پارك، سالانه 400 هزار دستگاه خودروي جديد وارد شهر ميشود.
سازندگان خودرو در برابر جان و مال مردم مسئولند
مهندس تشكري هاشمي مالكان خودرو را ملزم به فراهم كردن پاركينگ لازم براي خودروهايشان دانست و بر تامين فضاي پارك قبل از اقدام به خريد خودرو تاكيد كرد و افزود: به اين منظور علاوه بر سياستهاي حمايتي موجود سعي داريم تا تسهيلات تشويقي جديدي را نيز در زمينه سرمايه گذاري و مشاركت در احداث پاركينگ به تصويب شوراي اسلامي شهر تهران برسانيم.
وي تغيير رويه مديريت شهري از روشهاي پر هزينه و كم بازده به سمت روشهاي كم هزينه و پر بازده در زمينه زيرساختهاي شهري را ضروري دانست و گفت: به اين منظور سطح زيرين ابنيه و زمينهاي شهري را به صورت گسترده مورد استفاده قرار دادهايم تا در شهر پر تراكم و پر ترافيكي همچون تهران در زمينه استفاده از فضاهاي زير سطحي بيشترين بازدهي و بهرهوري را داشته باشيم.
معاون شهردار با تاكيد بر لزوم مشاركت خودروسازان براي تامين محل پارك براي 1.2 ميليون دستگاه خودرويي كه هر سال توليد ميكنند افزود: سازندگان خودرو در برابر جان و مال مردم مسئولند و بايد بخشي از سود سرشاري كه بدست مي آوردند به منظور آباداني شهر هزينه كرده و به توسعه زيرساختهاي شهري اختصاص دهند.
به گزارش همشهري آنلاين، «پاركينگ مكانيزه گل آرا» كه با ظرفيت 180 فضاي پارك در زميني به مساحت 600 متر مربع از سوي شهرداري منطقه 19 احداث شده، طي مراسمي همزمان با مبعث نبي مكرم اسلام (ص) به عنوان بزرگترين پاركينگ مكانيزه جنوب تهران در محله شكوفه افتتاح و رسما مورد بهره برداري قرار گرفت.
سه|ا|شنبه|ا|30|ا|خرداد|ا|1391
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: همشهری]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 41]