واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: خون سالم نجات دهنده زندگي
A0304008.jpg
مديركل پايگاه انتقال خون گيلان، مشاركت بيشتر مردم در اهداي خون را از اهداف عاليه اين پايگاه عنوان كرد.
دكتر علي داودي در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) - منطقه گيلان، با تبريك 25 خرداد ماه روز جهاني اهداكنندگان خون اظهار كرد: خون سالم نجات دهنده زندگي است و انسانها در سراسر جهان، در هر سن و از هر طبقه اجتماعي براي ادامه حيات خويش به دريافت خون نيازمندند. در اغلب موارد تزريق خون يا فرآوردههاي خوني تنها راه نجات مصدومان، بيماران تالاسمي، بيماران دياليزي، سرطاني، بيماريهاي خونريزيدهنده، نوزادان مبتلا به زردي ناشي از ناسازگاري خون مادر و جنين و غيره است.
وي ادامه داد: از آنجائيكه با وجود پيشرفت علم پزشكي هنوز هيچ جايگزين مناسبي براي خون ساخته نشده است، تنها خون سالمي كه توسط انسانهاي نيكوكار اهدا ميشود ميتواند نجاتبخش جان انسانهاي نيازمند به خون باشد. براي حصول اطمينان از دسترسي شهروندان به خون سالم اين هديه گرانقدر به وجود بابركت اهداكنندگان داوطلب كه به طور مستمر خون اهدا ميكنند، نياز است.
داودي هدف از نامگذاري روز جهاني اهداكنندگان خون را افزايش سطح آگاهي عمومي مردم، نسبت به نياز به خون و اهميت اهداي خون داوطلبانه و تشويق تعداد بيشتري از مردم براي اهداي خون مستمر دانست و از همه اهداكنندگاني كه بدون هيچگونه چشمداشت تنها براي نجات جان بيماران نيازمند، خون اهدا ميكنند، تشكر كرد.
مديركل پايگاه انتقال خون گيلان، درخصوص تعداد گروههاي خوني گفت: گروههاي خوني O مثبت و منفي، A مثبت و منفي ، B مثبت و منفي و AB مثبت و منفي از معروفترين گروههاي خوني است كه كميابترين آنها O، A و AB منفي است.
وي درخصوص فرآوردههاي خوني و ميزان توليد آنها در سطح استان گفت: سال گذشته 75 هزار واحد خونگيري در پايگاه انتقال خون گيلان انجام شده و پس از مرحله غربالگري و اطمينان از سلامت خون، در 30 بيمارستان استان براي مصرف بيماران به مرحله مصرف رسيد.
وي ادامه داد: در سال گذشته، 70 هزار و 747 واحد گلبول قرمز، 55 هزار و 427 واحد پلاسماي تازه منجمد، 11 هزار و 513 واحد كرايو، 11 هزار و 342 واحد CPP و19 هزار و 994 واحد پلاكت كنسانتره و يك هزار و 908 واحد گلبول قرمز شسته شده در استان توليد و به مصرف بيماران نيازمند رسيد.
داودي در خصوص ممنوعيت پزشكي افراد در اهداي خون گفت: در صورت ابتلا به بيماريهاي قبلي و عروقي، صرع، تشنج، كمخوني، ديابت، اختلالات انعقادي بدخيميها، بيماريهاي اعصاب و روان، بيماريهاي پوستي و بيماريهاي عفوني مانند سرماخوردگي، سرخك، آنفلوآنزا، سل، تب مالت، هپاتيتها و ايدز ممنوعيت اهداي خون وجود دارد.
وي افزود: همچنين در صورت مصرف هر نوع دارو، تزريق واكسن، مسافرت به مناطق مالاريا خيز در يك سال اخير، دريافت خون و فرآوردههاي خوني در يك سال اخير، داشتن رفتارهاي پرخطر، عمل جراحي، بستري در بيمارستان و مراجعه به دندانپزشكي در روزهاي قبل از اهداي خون، لازم است با پزشك اهداي خون مشورت شود.
وي با اشاره به اينكه حداقل سن لازم براي اهداي خون 18 سال تمام و حداكثر سن در اولين اهدا 60 سال است، گفت: اهداكنندگاني كه سابقه اهداي خون قبلي دارند ميتوانند بنا به صلاحديد پزشك به اهداي خون در سنين بالاتر از 60 سال نيز ادامه دهند. همچنين زنان حداكثر 3 بار در سال و مردان 4 بار در سال ميتوانند خون اهدا كنند.
مديركل پايگاه انتقال خون گيلان درخصوص مزيت اهداي خون براي افراد گفت: اهداكنندگان آگاهي بيشتري نسبت به اهميت اهداي خون و پيشگيري از بيماريهاي قابل انتقال از طريق خون دارند و از نظر باليني و آزمايشگاهي مكررا بررسي ميشوند بنابراين از نظر سلامتي قابل اعتمادتر هستند.
به گفته وي، اهداكننده مستمر اهداكنندهاي است كه در يك فاصله زماني 12 ماهه حداقل 2 بار مبادرت به اهداي خون كند، ميانگين سني اهداكنندگان خون در گيلان 20 تا 45 سال است.
داودي در پاسخ به اين سوال كه تعداد پايگاههاي انتقال خون گيلان جوابگوي نياز استان است يا خير، گفت: در اين زمينه تابع قوانين سازماني هستيم و انتقال خون ايران براي همه استانها تعداد پايگاهها را مشخص كرده است اما اگر تعداد پايگاهها افزايش يابد مطمئنا مقدار خون بيشتري براي كمك به بيماران جمعآوري ميشود.
وي تصريح كرد: در فصل بهار به دليل بروز بيماريهاي فاويسم، در مرداد ماه به دليل افزايش حضور گردشگران و تصادفات، در ماه مبارك رمضان و همچنين آخرين ماه سال نياز استان به خون افزايش مييابد.
وي با اشاره به اينكه افزايش مشاركت مردم در اهداي خون از اهداف عاليه انتقال خون است، گفت: برنامههاي پيشبيني شده در بحث آموزش و پرورش در مقاطع راهنمايي و دبيرستان، برگزاري جشن بزرگ اهداكنندگان خون، ارسال پيامك به اهداكنندگان مستمر، كارهاي فرهنگي و ... از جمله برنامههاي انتقال خون گيلان در راستاي اشاعه فرهنگ اهداي خون است.
داودي در پايان از مردم تقاضا كرد تا با مراجعه به پايگاههاي انتقال خون در سطح استان و با توجه به پرمصرف بودن گيلان در زمينه خون و فرآوردههاي خوني با اهداي اندكي از خون خود به بيماران نيازمند ياري رسانند.
انتهاي پيام
پنجشنبه|ا|25|ا|خرداد|ا|1391
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 66]