واضح آرشیو وب فارسی:مهر: 400 ميليون تومان اعتبار خشكسالي به دامپزشكي خراسان جنوبي اختصاص يافت
400 ميليون تومان اعتبار خشكسالي به دامپزشكي خراسان جنوبي اختصاص يافت
بيرجند - خبرگزاري مهر: مديركل دامپزشكي خراسان جنوبي از اختصاص 400 ميليون تومان اعتبار خشكسالي به دامپزشكي اين استان خبر داد.
به گزارش خبرنگار مهر، محمدعلي رضايي عصر سه شنبه در نشست خبري اظهارداشت: اعتباري بالغ بر 400 ميليون تومان از محل خشكسالي به اين استان اختصاص يافته است.
وي با اشاره به اينكه اين اعتبار با توجه به خشكسالي هاي متوالي در استان اختصاص يافته است، افزود: با توجه به افزايش حشرات موزي در فصل بهار، سم رايگان تهيه و در شهرستانها توزيع شده است.
رضايي با اشاره به اينكه دامپزشكي استان هيچ مشكلي در راستاي توزيع سم براي جايگاه و بدن دام ندارد، افزود: با توجه به نياز دامداران اين سموم توزيع مي شود.
وي از توزيع شش هزار ليتر شربت ضدانگل به طور رايگان در بين دامداران استان طي سال جاري خبر داد و گفت: همچنين در اين راستا با توجه به فقر زمين از مواد عالي و معدني مورد نياز دام مكمل هاي درماني در جيره دام ها تهيه شده است.
رضايي با اشاره به اينكه خراسان جنوبي قطب پرورش طيور در كشور است، افزود: در حال حاضر 700 واحد مرغ گوشتي در استان فعاليت مي كند.
به گفته وي در اين راستا به دليل مقابله با بيماري هايي از جمله آنفلوانزاي فوق حاد پرندگان راه اندازي كوره لاشه سوز از ضروريات است.
افتتاح سه پروژه دامپزشكي در خراسان جنوبي
رضايي از افتتاح سه پروژه دامپزشكي در هفته جهادكشاورزي در اين استان خبر داد و گفت: براي اجراي اين تعداد طرح يك ميليارد و 33 ميليون تومان هزينه شده است.
مديركل دامپزشكي خراسان جنوبي افتتاح كوره لاشه سوز را از جمله اين پروژه ها عنوان كرد و بيان داشت: اين پروژه با همكاري فارغ التحصيلان كشاورزي دانشگاه صنعتي شريف و شركت صنعتي استان قم راه اندازي شده است.
رضايي با بيان اينكه كوره لاشه سوز مشابه داخلي و خارجي ندارد، افزود: براي اجراي اين پروژه 156 ميليون تومان اعتبار هزينه شده است.
وي با اشاره به اينكه در بحث كانون بيماري ها دو اقدام اساسي را مي توان براي مقابله با بيماري ها انجام داد، تصريح كرد: معدوم سازي، دفن بهداشتي لاشه و سوزاندن از جمله راهكارهاي مبارزه با بيماري ها است، كه دفن بهداشتي به دليل راهيابي به سفره هاي آب زيرزميني منجر به بروز مشكلات مي شود و سوزندان بهترين راهكار در اين زمينه است.
رضايي احداث آزمايشگاه مركزي تشخيصي دامپزشكي در دو فاز را از ديگر پروژه ها قابل افتتاح در اين هفته برشمرد و افزود: اين پروژه در دو هزار متر مربع مساحت و دو فاز اجرا خواهد شد.
مديركل دامپزشكي خراسان جنوبي با اشاره به اينكه در هفته جهاد كشاورزي فاز نخست اين آزمايشگاه كلنگ زني مي شود، تصريح كرد: اين فاز با اعتبار 800 ميليون تومان آغاز خواهد شد.
وي به اهداف اجراي اين طرح در استان اشاره كرد و ادامه داد: تسريع در عمليات مقابله با بيماري ها در بحث پدافند غيرعامل، تعيين و ارتقاي حجم صادرات دام و فرآورده هاي دامي، تشخيص سلامت دام هاي قرنطينه مرزي و ارتقاي سطح تكريم ارباب رجوع از طريق بهبود خدمات قابل ارائه از جمله اين اهداف است.
رضايي ارتقاي دقت، كيفيت و تسريع در تشخيص بيماري هاي دام، طيور و آبزيان، توسعه دامنه بيماري هاي قابل تشخيص و كاهش نياز به ساير مراجع، ارتقاي سطح بهداشت عمومي استان، كاهش درصد اشغال تخت هاي بيمارستاني و هزينه هاي درماني و حفظ و حراست از سرمايه هاي دامي استان را از ديگر اهداف احداث اين آزمايشگاه ذكر كرد.
وي از افتتاح درمانگاه آزمايشگاه شبكه دامپزشكي سرايان طي هفته جهادكشاورزي خبر داد و گفت: اين پروژه با اعتبار 77 ميليون تومان اجرا شده است.
رضايي ادامه داد: انجام انواع آزمايشات تشخيصي، مبارزه با بيماري هاي طيور، آبزيان و دام، توسعه عمليات كنترل، پيگيري و مبارزه با انواع بيماري هاي طيور، دام و آبزيان، توسعه و ارتقاء عمليات مقابله با بيماري هاي مشترك انسان و حيوان و بهبود بهداشت عمومي، امنيت غذايي جامعه، توسعه و ارتقاء عمليات كنترل بهداشتي فرآورده هاي خام دامي از جمله مزاياي راه اندازي اين آزمايشگاه است.
مديركل دامپزشكي خراسان جنوبي در پايان به وجود بيش از يك هزار عامل بيماري شناخته شده در دام اشاره كرد و يادآور شد: از اين تعداد 832 عامل بيماري از حيوان به انسان منتقل مي شود كه اهميت آزمايشگاه هاي دامپزشكي را دوچندان مي كند.
© 2003 Mehr News Agency .
سه|ا|شنبه|ا|23|ا|خرداد|ا|1391
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 86]