تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 9 دی 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):همیشه جاهل یا افراط گر و تجاوزکار و یا کندرو و تفریط کننده است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1846640585




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

افرادي كه به شير حساسيت دارند چه كنند ؟


واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران جوان: افرادي كه به شير حساسيت دارند چه كنند ؟
شير براي بسياري از ما نوشيدني خوش‌طعمي است كه صبح يا عصر، آن را با لذت، همراه با تكه‌هايي از يك كيك يا بيسكوييت مي‌نوشيم اما براي خيلي‌ها، همين نوشيدني گوارا، مايه دردسر و دل‌درد است؛ طوري كه ترجيح مي‌دهند براي درد نكشيدن، دور شير و بقيه لبنيات را خط بكشند…


به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاان اراك؛براي آنكه بفهميم چرا دسته‌اي از مردم، نسبت به شير اين‌گونه عكس‌العمل نشان مي‌دهند و راهكار درست براي مقابله با اين مشكل چيست به نكات پايين توجه كنيد:
اينكه مي‌گويند بعضي‌ها عدم تحمل لاكتوز شير دارند، يعني چه؟ اين مشكل به چه علتي پيش مي‌آيد؟
عدم تحمل لاكتوز يك مشكل متابوليسمي ژنتيكي و مادرزادي است كه باعث مي‌شود به طور طبيعي، آن آنزيمي كه قند شير را به گلوكز و فروكتوز مي‌شكند (آنزيم لاكتاز)، در بدن توليد نشود.
از آنجا كه قند اصلي شير، لاكتوز است؛ وقتي اين افراد شير مي‌نوشند، نمي‌توانند اين قند را به تركيبات ساده‌تر بشكنند و مقدار زيادي از اين قند كه از طريق شير و لبنيات وارد دستگاه گوارش‌شان مي‌شود و امكان هضم ندارد، باقي مي‌‌ماند و توسط ميكروارگانيسم‌هاي موجود در دستگاه گوارش تخمير مي‌شود و در نتيجه، تركيبات حد واسطي ايجاد مي‌شوند كه فشار اسمزي ايجاد مي‌كنند و اين به اسهال و نفخ مي‌انجامد. اين بيماري مي‌تواند بسيار شديد باشد و جذب موادمغذي را مختل كند و نهايتا به مشكلات متابوليسمي و سوءتغذيه منجر شود.
اماممكن است بعضي‌ها در دوران شيرخوارگي به راحتي شير را هضم مي‌كنند اما در سنين بالاتر دچار اين عدم تحمل مي‌شوند!
عدم تحمل به لاكتوز ممكن است به شكل سازشي هم به وجود آيد. به عبارت ديگر، كساني كه تا ۲ سالگي مصرف شير مادر در برنامه غذايي‌شان هست و بعد از اين سن شير را به طور كامل حذف مي‌كنند و به مدت طولاني مصرف نمي‌كنند، اگر در سنين ديگر (مثلا در دوران دبيرستان) مجددا بخواهند به دليل نقش شير در رشد و نمو و تامين كلسيم و حتي توصيه‌هاي والدين و مربيان يك دفعه شير مصرف كنند، از آنجا كه ژن‌هايي كه در بدن، سنتز اين آنزيم را برعهده دارند، براي مدت طولاني خاموش بوده‌اند، سنتز لاكتوز و آنزيم مربوط به آن در بدنشان به اندازه كافي نخواهد بود و ممكن است عوارضي مشابه افرادي كه به‌طور ژنتيكي، اين آنزيم را از بدو تولد نداشته‌اند، در آنها ديده شود.
بهترين انتخاب براي تمام آنها مصرف شير كم‌لاكتوز يا بي‌لاكتوز است. در صنايع غذايي به كمك دستگاه‌هاي مخصوصي لاكتوز را از شير حذف يا كم كرده‌اند و آن را به قندهاي تشكيل‌دهنده آن (گلوكز و فروكتوز) شكسته‌اند و به اين ترتيب، ديگر نيازي به هضم قند لاكتوز در بدن نيست.
افرادي كه حتي با خوردن شير بدون لاكتوز هم دچار دل‌درد مي‌شوند، چه كار بايد بكنند؟
بعضي‌ها وقتي براي مدت زمان بسيار طولاني يك ماده غذايي را مصرف نكنند، ممكن است به تركيبات مختلف موجود در آن نيز حساسيت نشان دهند. ناسازگاري‌هايي نظير دل‌درد مربوط به عدم استفاده طولاني‌مدت از يك ماده غذايي است. بنابراين مصرف كم و تدريجي اين ماده غذايي مي‌تواند بدن را سازگار و مشكلات را رفع كند.
اين دسته از افراد اگر شير را به مقدار كم به برنامه‌غذايي خود اضافه كنند، مي‌توانند كم‌كم مشكل خود را برطرف كنند تا آنزيم‌هاي مورد نياز آنها به‌تدريج بازسازي شود.
لاكتوز قند شير است و مخلوط كردن آن با كاكائو، شكلات يا انواع ميوه‌ها هيچ تغييري در نوع قند آن به وجود نمي‌آورد. البته اين افراد مشكلي در مصرف ماست و پنير ندارند چون در ماست فرآيند تخمير انجام مي‌شود و طي آن قند لاكتوز به اسيدلاكتيك تبديل مي‌شود كه براي هضمش نيازي به آنزيم لاكتوز نيست.
در جامعه ما تعداد افرادي كه به‌طور ژنتيكي مبتلا به عدم تحمل لاكتوز هستند بيشتر است يا تعداد افرادي كه به دليل نخوردن طولاني‌مدت شير دچار اين عارضه شده‌اند؟
خب، درصد قابل‌توجهي از افراد جامعه ما از گروه دوم هستند و چون مدت طولاني شير و لبنيات را از برنامه غذايي خود حذف كرده‌اند وقتي در سنين و شرايط مختلف مجبور مي‌شوند شير را در برنامه غذايي خود وارد كنند با عدم تحمل اتفاقي كه به دليل مدت طولاني عدم مصرف شير به وجود آمده، مواجه خواهند شد اما با مصرف حجم كم شير رقيق‌شده مي‌توان دستگاه گوارش را به ترشح آنزيم مورد نظر وادار كرد و از آن به بعد، اين نوشيدني ارزشمند را در برنامه غذايي روزانه گنجاند./ب

پنجشنبه|ا|21|ا|ارديبهشت|ا|1391





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران جوان]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 376]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن