واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: براي حل مشكلات بايد كار كنيم، نه شعار دهيم
بر پايه اصل ۴۴، خصوصي سازي بايد در دستور كار دولت قرار ميگرفت، ولي متأسفانه در برخي موارد به جاي خصوصيسازي، اختصاصيسازي صورت گرفت و برخي نهادها و دستگاههايي كه قدرت سياسي و اقتصادي و دولتي را در اختيار داشتند، به اين عرصه راه يافتند و واگذاريها بنا بر عدالت و قانونمندي شكل نگرفت.
هر ملت و دولتي بنا بر منافع ملي خود، رويكردهايي در راستاي ارتقاي شاخصهاي اقتصادي كشور دارد و اين موضوع را سياستهاي كلي خود مد نظر قرار دادهاند.
به گزارش «تابناك»، سيد عماد حسيني ضمن بيان اين مطلب گفت: متأسفانه، كشور ما با توجه به دارا بودن منابع و ذخاير بسيار غني و سرشار و دارا بودن ۷ درصد ثروت منابع طبيعي در دنيا، در اقتصاد جهاني سهمي اندك ـ نزديك ۶ دهم درصد ـ دارد؛ بنابراين، اگر يك استراتژي مناسب و برنامهريزي دقيق و هدفمند براي توجه به اقتصاد داشته باشيم ـ همان گونه كه در برنامههاي پنج ساله توسعه و در سند چشم انداز همه راهكارها مشخص شده است ـ ميتوانيم براي ارتقاي توليد ملي، با توجه به قابليتها و توانمنديهاي كشور، گامهاي مؤثري برداريم.
سخنگوي كميسيون انرژي مجلس شوراي اسلامي در ادامه افزود: نبايستي به آساني از كنار فرمايشات رهبري بگذريم، بلكه با توجه به شرايط اقتصادي حاكم بر كشور و بحران اقتصادي و گراني و تورم موجود، بايد به توليد ملي توجه داشته باشيم و براي آن استراتژي و برنامه تدوين كرده و راهكارهاي عملي براي آن داشته باشيم، نه اينكه شعاري با آن برخورد كنيم.
نماينده مردم قروه در مجلس شوراي اسلامي در ادامه خاطرنشان كرد: بسياري از مسئولين، اين فرمايشها را مبناي شعارها و گفتههاي خود قرار ميدهند، ولي راه برون رفت از مشكلات اقتصادي نميدانند. نتيجه اينكه كه ميتوان از اين فرمايشها براي بسيج امكانات بهره گرفت و همه توانمنديهاي كشور را براي حمايت و تقويت توليد داخلي و ملي به كار بست.
اين عضو اصولگرايان مجلس هشتم با بيان اينكه براي اينكه بتوانيم سياستهاي اقتصادي كشور را براي تقويت توليد داخلي و ارتقاي سرمايه ملي جهتدهي كنيم، بايد به تمام عوامل موثر در توليد توجه ويژه داشته باشيم، گفت: نقدينگي موجود در جامعه در مسير توليد و اشتغال نيست و بيشتر در بازار ارز و دلالي به كار گرفته ميشود؛ دولت ميتواند با سياست گذاري مناسب و مشاركت دادن مردم در امور توليدي، سرمايههاي پراكنده آنها را در صنعت و توليد به كار گيرد.
حسيني با عنوان اينكه بسياري از سرمايه داران داخلي، سرمايههاي خود را به بيرون از كشور منتقل كردهاند، ادامه داد: نزديك سهو نيم ميليون نفر از شهروندان ايراني در كشورهاي اروپايي و آمريكا زندگي ميكنند كه منابع و امكانات اقتصادي خوبي دارند و ميتوان از توانمنديها و سرمايههاي آنان براي تقويت توليد درون بهره برد. اگر امنيت و امكانات لازم براي آنها فراهم شود از سرمايه گذاري در كشور استقبال خواهند كرد.
وي با بيان اينكه راهكار تقويت توليد ملي، گذر از شعار دادن و رسيدن به راهكار عملي است، گفت: بايد بخش خصوصي را به معناي واقعي، وارد بازار كار كرد و تصديگري دولت در اقتصاد را كم كرد.
ر ساليان اخير بر اساس اصل ۴۴، خصوصي سازي بايد در دستور كار دولت قرار ميگرفت، اما متأسفانه بروندادي از اين موضوع نديديم و در برخي موارد به جاي خصوصي سازي، اختصاصي سازي شد و برخي نهادها و دستگاههايي كه قدرت سياسي و اقتصادي و دولتي را در اختيار داشتند، به اين عرصه راه يافتند و واگذاريها بر پايه عدالت و قانونمندي شكل نگرفت.
اين عضو كميسيون انرژي مجلس شوراي اسلامي در ادامه اظهار داشت: بايد به سرمايه ايراني توجه داشته باشيم و محور كارها را بر اساس توليد ملي قرار دهيم و به بخش خصوصي توجه كرد. مشكلات اجرايي را دولت بايد مرتفع كند و اگر مشكلات قانوني هست، دولت ميتواند لايحه بدهد و مجلس آماده كمك و همكاري است.
وي افزود: فارغ از سياستهاي موجود، دولت بايد در بيشتر برنامههاي توسعه و بودجه، كميته و كارگروه ويژهاي تشكيل دهد تا راهكارهايي براي دستيابي به منويات رهبري فراهم و موانع فرا روي توليدات داخلي، سرمايههاي ملي را شناسايي و موانع را برطرف كند و فرصت عادلانه براي حضور عموم مردم در عرصه اقتصادي فراهم شود.
همچنين بايد كارگروهي متشكل از نخبگان و برگزيدگان اقتصدي تشكيل شود تا بتوانند راهكار رسيدن به اهداف را تعيين كند. اگر اين سياست به شكل آزمون و خطا انجام شود، آسيبهاي جدي به پيكره اقتصاد و توليد وارد خواهد كرد، چرا كه مانند يك بيماري است كه اگر به درستي درمان نشود، عوارضي در پي خواهد داشت كه جبران شدني نخواهد بود. از طرفي بايد از ايجاد مشكلات و عوارض پيشگيري كرد و راه آن، داشتن عزم و اراده ملي براي نگه داشتن سرمايههاي ملي و تقويت توليد داخلي است.
حسيني با بيان اينكه اقتصاد يك علم است و براي رسيدن به يك اقتصاد پويا، بايستي عالمانه رفتار و فضاي عادلانه براي فعالين توانمند فراهم كرد، تأكيد نمود: با اين راهكار است كه ميتوان به اقتصادي پويا دست يافت و در يك اقتصاد پوياست كه توليد داخلي ميتواند نقش اساسي داشته باشد و ايجاد اشتغال و ثروت كند و نيز هويت و اقتدار ملي كشور را بالا ببرد تا بتوانيم جايگاهي در شأن خود در ميان ديگر كشورها و در اقتصاد جهان داشته باشيم.
حسيني در پايان اظهار داشت: بايد واردات بيرويه كالاهاي مصرفي را كنترل كرد و به توليدات داخلي تكيه كنيم و اين را دولت بايد نه به عنوان شعار تبليغاتي، بلكه به عنوان امري ملي، سياسي و اساسي در نظر داشته باشد.
پنجشنبه|ا|21|ا|ارديبهشت|ا|1391
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 91]