واضح آرشیو وب فارسی:مردم سالاری: فرانسوااولاند فاتح انتخابات فرانسه شد ســاركـوزي بـاي بـاي
سرزمين كت آبيها بالاخره يكي از هيجان انگيزترين انتخابات خود را ظرف نيم قرن گذشته را پشت سر گذاشت. همان طور كه قابل پيش بود انتخابات رياست جمهوري فرانسه كه دو هفته پيشتر برگزار شده بود، فرانسوا اولاند توانست 28.76 درصد آرا را به خود اختصاص دهد و نيكلا سركوزي كسب 27.18 درصد آرا از وي عقب ماند. براي نخستين بار در تاريخ فرانسه يك رئيس جمهوري اين كشور از رقيب خود شكست خورد.
در دور دوم ابروباد و مه و خورشيد و فلك عليهساركوزي بود تاهمه نخ هاي نيكلا پنبه شود؛انتظار مي رفت كه جناح مارين لوپن طرفداران خود را به رأي دادن به ساركوزي تشويق كند، اما اعلام او مبني بر اينكه:«رأي سفيد در صندوق مي اندازد»، هم? اميدها را نقش بر آب كرد. ناگفته نماند كه اعلام حمايت بايرو از اولاند نيز تأثير چنداني بر آراء اولاند نگذاشت. در انتها،17 ميليون و 900 هزار نفر مناظره پرحرارت دو نامزد رقيب انتخابات رياست جمهوري فرانسه را در روز چهارشنبه گذشته دنبال كردند تا مهر تاييدي باشد بر شكست ساركوزي.
صبح روز يكشنبه آخرين نظر سنجي ها مي گفت اولاند از 52.5 و سركوزي از 47.5 درصد حمايت فرانسويها برخوردار است. نظر سنجي ديگري اين رقم را براي آقاي اولاند 53 درصد و براي آقاي سركوزي 47 درصد ارزيابي كرده است و اين در حالي است كه نتايج نظر سنجي ديگري ميگويد 60 درصد مردم فرانسه از آقاي اولاند و 40 درصد ديگر از آقاي سركوزي حمايت ميكنند. تبليغات انتخاباتي فرانسه به شدت تحتتاثير افزايش نرخ بيكاري و بحران اقتصادي حوزه يورو بوده است.
نيكلا ساركوزي در اوج نااميدي پيش بيني يك «شگفتي» را كرد و فرانسوا اولاند نيز از راي دهندگان خواست با نزديك شدن به اوج رقابتهاي انتخاباتي كه نگرانيها درخصوص بيكاري، مهاجرت و آينده اقتصادي فرانسه تاثير زيادي بر آن خواهد داشت، دچار خوش خيالي نشوند.
اولاند روزهاي اخير را در شهر تول در مركز فرانسه كه داراي پايگاه انتخاباتي به عنوان قانونگذار و شهردار است، گذراند.اولاند سوسياليست با بازديد از فروشندگان يك بازار در اين شهر درخصوص بخت خود براي اينكه رئيس جمهوري آينده فرانسه شود، اظهار داشت، وي آسوده خاطر است اما مطمئن نيست.
بالاخره پس از جدال هاي نفس گير،مردم فرانسه در 85هزار حوزه اخذ راي،انتخابات رياست جمهوري فرانسه را برگزار كردند؛دور دوم انتخابات فرانسه خارج از اين كشور ظهر شنبه با گشايش حوزه هاي راي گيري «سن پيير» و «ميكولون»، «گوادلوپ»، «سنت مارتين»، «سنت بارسلمي»، «گويان»، «مارتينيك و پولينزي»، «واليس»، «پوتونا»، «نوول كالدوني» و در قاره آمريكا آغاز شد.
از ساعت 8 صبح ديروز يكشنبه (6 مه / 17 اردبيهشت) حوزههاي رأيگيري به روي شهروندان فرانسوي گشوده شدند تا رئيس جمهور كشورشان را براي چهار سال آينده انتخاب كنند. ثانيه هاي مرگبار تا ساعت18 به وقت اروپا ادامه يافت. در دور نخست انتخابات فرانسه كه با حضور حدود 80 درصدي واجدان شرايط شركت در انتخابات برگزار شد،تا عصر ديروز آمارهاي رسمي وزارت كشور فرانسه از افزايش مشاركت فرانسوي ها در دور دوم انتخابات رياست جمهوري اين كشور در مقايسه با دور نخست حكايت داشت. وزارت كشور فرانسه اعلام كرد تا ظهر روز يكشنبه 66/30 درصد از واجدين شرايط در دور دوم انتخابات رياست جمهوري اين كشور شركت كردند.
يك شهروند فرانسوي گفت من به اولاند راي مي دهم زير فكر مي كنم ساركوزي فرانسه را در پنج سال گذشته به وضع بدي دچار كرده است.
يك زن فرانسوي هم گفت ما بايد سياست كشور را تغيير دهيم. ساركوزي كشور را به وضع فاجعه باري دچار كرده است و ما به فردي به عنوان رئيس جمهور نياز داريم كه فقط براي ثروتمندان كار نكند.
يك فرانسوي ديگر در رابطه با اولاند ميگويد: «من متوجه شدهام كه او شخصيت ويژهي يك رئيس جمهور را داراست. وي ميتواند توازن برقرار كرده و از ايدههاي خود به خوبي دفاع كند. او ديگر آن چهرهي مبهم پيشين را ندارد.» ديگراني نيز بودند كه به ساركوزي وفادار ماندند. يك پاريسي كه به او رأي داده ميگويد: «ساركوزي هميشه مرا متقاعد نميكند، ولي او براي فرانسه ميجنگد و همچنان اين كار را ادامه ميدهد. او فردي مصمم است و من ميتوانم روي او حساب كنم.»حدود 20 درصد شهروندان واجد شرايط يا هنوز تصميم نگرفته بودند اما اقبال عمومي به اولاند آنها را تحريك كرد تا عليه ساركوزي راي دهند.
صبح ديروز،اولاند در شهر تول همانند ديگر شهروندان در صف ايستاد و سپس برگه راي خود را در صندوق انتخابات انداخت. او با بسياري از راي دهندگان حاضر در اين حوزه انتخاباتي دست داد. نامزدحزب سوساليستها، پس از آنكه راي خود را به صندوق انداخت، در شهر تول به مراكز مختلف انتخاباتي رفت و پس از بررسي اوضاع؛ به رستوراني رفت كه فقط نزديكانش در آن حضور داشتند. بعد از آن اولاند بعد از ظهر در شهرهاي حومه تول به ديدار راي دهندگان رفت تا بهتر از توقعات راي دهندگان مطلع شود. سپس به ستاد انتخاباتي خود رفت تا نطقي براي پيروزي آماده كند البته او نيم نگاهي هم به شكست داشت.
به گزارش شبكه تلويزيوني فرانس24،نيكلا ساركوزي رئيس جمهور كنوني و نامزد انتخابات رياست جمهوري فرانسه با حضور در يكي از حوزههاي اخذ راي در پاريس راي خود را به صندوق انداخت. بر خلاف ديگر نامزدهاي انتخابات رياست جمهوري فرانسه از جمله فرانسوا اولاند، ژان لوك ملانشون و فرانسوا بايرو، ساركوزي و همسرش بدون اينكه همچون شهروندان عادي در صف بايستند راي خود را در صندوق انداخته و حوزه اخذ راي را ترك كرد تا رهسپار كاخ اليزه شود. طرفداران اولاند مي گفتند ساركوزي وسايل خود را براي تحويل اليزه به فرانسوا آماده مي شود.
بالاخره «نيكلا ساركوزي» رئيسجمهوري فعلي فرانسه در جايگاه يازدهمين رهبر اروپايي قرار كرفت كه در نتيجه بحران اقتصادي از سمت خود بركنار شده است و فرانسوا اولاند به عنوان نخستين رئيسجمهوري فرانسه طي 17 سال گذشته در مسند قدرت قرار گرفت و براي اولين بار از سال 1981 خواهد بود كه يك رييس جمهوري براي بار دوم به كاخ اليزه راه پيدا كرد. در سال 1981، «فرانسوا ميتران»- نامزد حزب سوسياليست، به عنوان نخستين رئيس جمهوري چپ فرانسه به كاخ اليزه راه يافت و تا سال 1995 به مدت 2 دوره هر بار 7 سال رئيس جمهوري فرانسه بود.
انتشار نتايج نظرسنجيها تا زمان اعلام نتايج دور دوم انتخابات در يكشنبه شب،ممنوع بود. اما هر لحظه بر صحت شكست ساركوزي افزوده مي شد.اما در صورتي كه او با فاصل? زيادي از رقيب شكست بخورد، اختلاف زيادي در حزب او(اتحاد براي جنبش مردمي) بر سر رياست حزب به وجود خواهد آمد. اما براي اولاند پيروزي در دور دوم، نمايش فاتحان? بزرگي براي چپي هاي فرانسوي از زمان ميتران تاكنون خواهد بود. البته نبايد فراموش كرد كه چپي ها براي پيشبرد اهداف و برنامه هايشان نيازمند اكثريت پارلمان هستند كه انتخابات آن در ماه ژوئن برگزار خواهد شد كه به نظر نمي رسد چپي ها در هر دو جبهه موفق باشند. در صورت شكست ساركوزي، او اولين رييس جمهور در جمهوري پنجم بعد از ژيسكاردستن در سال 1981 است كه در دور دوم انتخابات رياست جمهوري شكست مي خورد. با پيروزي اولاند سرنوشت سياست رياضت اقتصادي اروپا در هاله اي از ابهام قرار خواهد گرفت.
دوشنبه|ا|18|ا|ارديبهشت|ا|1391
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مردم سالاری]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 45]